Εφιάλτης στα “καλά καθούμενα” για 35χρονο στη Λευκάδα: Αυτό έπαθε μετά το τσίμπημα “μαύρης χήρας”, γλίτωσε στο τσακ

May 4, 2024

Εφιάλτης στα “καλά καθούμενα” για 35χρονο στη Λευκάδα: Αυτό έπαθε μετά το τσίμπημα “μαύρης χήρας”, γλίτωσε στο τσακ


Διαφ.

Ένας 35χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λευκάδας, με φρικτούς πόνους στο πόδι, από τσίμπημα από αράχνη «Μαύρη Χήρα», χθες, Μ. Πέμπτη, το απόγευμα.

Όπως αναφέρει το ilefkada.gr, ο άτυχος άνδρας δέχτηκε το τσίμπημα της αράχνης όταν φόρεσε τα παπούτσια εργασίας, τα οποία είχε έξω από το σπίτι του, κοντά σε ξύλα για το τζάκι.

Την στιγμή που ένιωσε το τσίμπημα, δεν έδωσε μεγάλη σημασία, καθώς θεώρησε πως κάποιο πετραδάκι ή κάποιο αγκάθι ήταν αυτό που τον τσίμπησε και συνέχισε τις εργασίες του.

Μετά από μισή ώρα περίπου, ο πόνος άρχισε να γίνεται έντονος και έτσι έβγαλε το παπούτσι του για να δει τι συμβαίνει και διαπίστωσε ότι τον είχε τσιμπήσει μια αράχνη “Μαύρη Χήρα” 2-3 εκατοστών, η οποία ήταν ακόμα επάνω στο πόδι του.

Ο 35χρονος δεν ένιωθε το πόδι του

Ο πόνος άρχισε να γίνεται αφόρητος, ενώ όσο περνούσε η ώρα, το πόδι του μούδιαζε. Αντιλαμβανόμενος τότε πως η κατάστασή του ήταν επικίνδυνη και παρόλο που δεν έχει αλλεργίες, μπήκε στο αυτοκίνητό του και μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκάδας.

Αβάσταχτος ο πόνος για τον 35χρονο

Στα 10-15 λεπτά που χρειάστηκε για να φτάσει στο νοσοκομείο, ο πόνος είχε πλέον γίνει αβάσταχτος και δεν ένιωθε καθόλου το πόδι του από το μούδιασμα, ενώ όπως υπογράμμισε στο ilefkada.gr, ένιωθε τον πόνο να “ανεβαίνει” προς τον κορμό του.

Αμέσως οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝΛ του χορήγησαν την προβλεπόμενη φαρμακευτική αγωγή, ενώ νοσηλεύτηκε το βράδυ στο νοσοκομείο για συνεχή παρακολούθηση.

Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και μία μέρα αργότερα ο πόνος είχε υποχωρήσει αρκετά και έτσι πήρε εξιτήριο, ενώ για μερικές μέρες ακόμα θα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

35χρονος τσιμπήθηκε από αράχνη

Φpiκη στον Βόλο: Αράχνη «μαύρη χήρα» τσίμπησε 4χρονο, εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο μικρός

Συγκλονισμένο είναι το Πανελλήνιο μετά την είδηση ότι ένα 4χρονο παιδάκι τσιμπήθηκε από δηλητηριώδη αράχνη τη Δευτέρα του Πάσχα.

Εσπευσμένα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας ένα 4χρονο παιδί από τον Βόλο, έπειτα από τσίμπημα αράχνης που ανήκει στο είδος της «μαύρης χήρας». Το τσίμπημα της συγκεκριμένης αράχνης μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, το παιδάκι έπαιζε αμέριμνο τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, στο γκαζόν καφετέριας στην Πορταριά Πηλίου, όταν αισθάνθηκε το τσίμπημα. Οι γονείς του αμέσως έτρεξαν κοντά του. Το χέρι του παιδιού είχε γίνει ερυθρό, σκληρό, ενώ πονούσε πολύ. Αμέσως επικοινώνησαν με το Κέντρο Δηλητηριάσεων, από το οποίο ενημερώθηκαν για το τσίμπημα της αράχνης ενώ δόθηκαν οδηγίες για διακομιδή του 4χρονου στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

αράχνη

Αρχικά, το παιδάκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, όμως στη συνέχεια χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα. Το παιδάκι έμεινε για ένα 24ωρο στο νοσοκομείο της Αττικής και έλαβε εξιτήριο, ενώ τώρα είναι καλά στην υγεία του. Η «μαύρη χήρα» δεν είναι κάποιο εξωτικό είδος. Συναντάται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Μεσογείου γενικότερα, με τις επιθέσεις της, ωστόσο, να μην είναι συχνές. Με το τσίμπημά της θα μπορούσε να επιφέρει μέχρι και τον θάνατο σε πιο ασθενείς οργανισμούς, όπως ηλικιωμένους, ευπαθείς ομάδες, μικρά παιδιά και αλλεργικά άτομα.

Το δηλητήριο της «μαύρης χήρας» επηρεάζει μια σειρά από όργανα και λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού και αυτός είναι ο λόγος που η χορήγηση αντιδότου πρέπει να γίνεται πολύ γρήγορα.

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση τσιμπήματος από τέτοια αράχνη

Σε περίπτωση που είμαστε μόνοι μας, περιορίζουμε το σημείο του σώματος που μας έχει τσιμπήσει. Αν, για παράδειγμα, είναι το πόδι ή το χέρι, σφίγγουμε το σημείο ώστε να μην κυκλοφορήσει στο σώμα το δηλητήριο και εν συνεχεία πλένουμε σχολαστικά την πληγή. Εναλλακτικά, υπάρχουν ειδικές βεντούζες που εφαρμόζουν γύρω από το σημείο του τσιμπήματος και ρουφούν το δηλητήριο σε τέτοιο βαθμό που περιορίζουν δραστικά την επίδρασή του. Η παροχή ιατρικής φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό, όμως, αποτελεί σίγουρα την ασφαλέστερη λύση.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: