Η μοναδική περίπτωση να γυρίσει στη φυλακή: Σε αναμμένα κάρβουνα ο Πέτρος Φιλιππίδης, έφτασε η μέρα που “έτρεμε”

May 4, 2024

Η μοναδική περίπτωση να γυρίσει στη φυλακή: Σε αναμμένα κάρβουνα ο Πέτρος Φιλιππίδης, έφτασε η μέρα που “έτρεμε”


Διαφ.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κάθεται σε “αναμμένα κάρβουνα”, αφού σε έναν μήνα ακριβώς, στις 3 Ιουνίου, ξεκινά το εφετείο για τις δύο υποθέσεις απόπειρας βιασμού, για τις οποίες είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 8 χρόνια κάθειρξη.

Όσον αφορά την τρίτη κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε αθωωθεί ομόφωνα, οπότε δε θα ξαναδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Όπως είχε υπογραμμίσει η εισαγγελέας της έδρας, Στέλλα Στόγια, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όταν ο Πέτρος Φιλιππίδης βγήκε από την φυλακή της Τρίπολης έναν χρόνο μετά την προφυλάκισή του «ο κατηγορούμενος δραστηριοποιούνταν στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο χώρος αυτός δεν είναι φιλικός προς τον κατηγορούμενο πλέον. Η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο και να τον αποτρέψει από άλλες πράξεις».

Ο φόβος του Πέτρου Φιλιππίδη μην μπει φυλακή

Το εφετείο αναμένεται να κρίνει αν ο ηθοποιός είναι αθώος για τις δύο κατηγορίες απόπειρας βιασμού, το 2010 και το 2014 ή θα επικυρώσει την καταδίκη του σε 8 χρόνια κάθειρξης κατά συγχώνευση για τις δύο κατηγορίες.

Σε ποια περίπτωση θα επιστρέψει ο Πέτρος Φιλιππίδης στη φυλακή

Στη δεύτερη περίπτωση, ο ηθοποιός θα πρέπει να επιστρέψει στην φυλακή και να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, καθώς τακτικοί και λαϊκοί δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό και η αναστολή του ήταν προσωρινή μέχρι το εφετείο.

“Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν ανέχτηκε ποτέ ότι κάναμε μεγαλύτερη επιτυχία. Έδωσε εντολή να μη μου ξαναγράψουν ρόλο”

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Λαμπάτος στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο. Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε με λόγο αιχμηρό στον συνάδελφο του, Πέτρο Φιλιππίδη και τη συνεργασία που είχαν στο παρελθόν τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση.

Γιατί νιώθετε αδικημένος από τον χώρο, τα μεγάλα ονόματα που συνεργαστήκατε δεν σας βοήθησαν;

Ακούω από τότε που ξεκίνησα ότι έχω ένα εξαιρετικό ταλέντο, αλλά δυστυχώς είμαι σε μια δουλειά που ο ένας τρώει τον άλλον. Δεν σε αφήνουν να πας μπροστά. Έφαγα αρκετές τρικλοποδιές με ρόλους που δεν πήρα. Μετά το «Χάι ροκ» ο Πέτρος Φιλιππίδης απαξίωσε τελείως την ύπαρξή μου.

Πήρε τηλέφωνο τότε όλους του σεναριογράφους, δεν θέλω να αναφέρω ονόματα τώρα και τους έδωσε εντολή να μην γράψουν για μένα κανένα νέο ρόλο. Έλεγε, «Δεν είναι αυτός πρωταγωνιστής» επειδή είδε τότε ότι είχε επιτυχία ο ρόλος μου στο «Χάι ροκ». Αργότερα έπαιζα στο θέατρο μαζί του και έρχεται ο Γιάννης Μπέζος να παρακολουθήσει την παράσταση και ακούω που του λέει του Φιλιππίδη στα παρασκήνια «καλός αυτός ε;» και απομακρύνθηκα από κοντά τους για λόγους ευγένειας. Δεν ξέρω τι είπε στον Μπέζο ως απάντηση αλλά από τότε κι έπειτα δυσκολεύτηκα πολύ να βρω δουλειά ακόμη και στο θέατρο. Ο Πέτρος δεν μπόρεσε να το ανεχτεί ποτέ ότι κάναμε μεγαλύτερη επιτυχία. Ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να έχει αυτός όλη την επιτυχία, με αποτέλεσμα να έχω ένα «κυνήγι» από τον ίδιο να μη με ξαναπάρει σε άλλη δουλειά και νομίζω πως μου έκλεισε και πόρτες.

Είχατε ποτέ πάθη στη ζωή σας όπως είναι ο τζόγος και το αλκοόλ;

Κι όμως είχε ακουστεί κι αυτό. Ότι ο Λαμπάτος έχει ταλέντο, αλλά κρίμα που πίνει τόσο πολύ! Καμία σχέση! Έπινα ένα ποτό όπως πίνουμε όλοι μέσα στην παρέα, ποτέ δεν υπήρξα αλκοολικός και ποτέ δεν είχα μανία με αυτό. Ούτε με τον τζόγο είχα κάποια εξάρτηση. Ναι έχω πάει στο καζίνο και έχω παίξει και ρουλέτα, αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια όπως πάνε όλοι οι άνθρωποι μια φορά στη ζωή τους.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: