«Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Το κόλπo με τα μάτια που του έβαλαν να κάνει για να μπορέσει να πάρει τον ρόλο του Ιησού

May 5, 2024

«Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Το κόλπo με τα μάτια που του έβαλαν να κάνει για να μπορέσει να πάρει τον ρόλο του Ιησού


Διαφ.

«Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ» είναι η αγαπημένη σειρά των τηλεθεατών το Πάσχα, αλλά ελάχιστοι έχουν προσέξει το σκηνοθετικό λάθος του Φράνκο Τζεφιρέλι.

Ειδικότερα, όσες φορές και αν έχεις παρακολουθήσει την σειρά, υπάρχει μια λεπτομέρεια που κανείς δεν έχει προσέξει.

«Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ» έχει ένα σκηνοθετικό λάθος που ελάχιστοι προσέχουν

Ο Φράνκο Τζεφιρέλι έκανε τεράστιο κάστινγκ για να αποφασίσει ποιος ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον Ιησού. Ένα από τα στοιχεία που θα έπρεπε να έχει ο ηθοποιός, είναι να μπορεί να μην ανοιγοκλείσει τα μάτια του για αρκετή ώρα, ώστε να αποδοθεί πιο σωστά η θεϊκή καταγωγή του Ιησού. Μεταξύ άλλων, το πρόσωπο θα έπρεπε να διαθέτει και μεγάλα γαλανά μάτια και ήρεμο πρόσωπο με γλυκά χαρακτηριστικά.

Όταν ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο οποίος ήταν ήδη γνωστός ηθοποιός, παρουσιάστηκε για το κάστινγκ, ο Τζεφιρέλι χρειάστηκε να κάνει πολλά κοντινά πλάνα για να αποδείξει αν μπορεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο του.

Ο Πάουελ τα πήγε πολύ καλά, τόσο, που φαίνεται να ανοιγοκλείνει τα μάτια του μόνο σε μια σκηνή κατά τη διάρκεια της ταινίας.

Με αυτό τον τρόπο, αλλά και με κάποια τρικ των make up artists, κατάφερε να έχει το απόκοσμο βλέμμα αγιοσύνης, το οποίο καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό.

Μπορεί να φαίνεται πως έχει κάποια δόση υπερβολής η συγκεκριμένη απαίτηση, αλλά τελικά η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Εξάλλου ο Τζεφιρέλι πέτυχε τον στόχο του.

Τότε 10 χρονών παιδάκι, τώρα 57άρης αλλά με τα ίδια καταγάλανα μάτια: Έτσι είναι σήμερα ο μικρός Ιησούς από τη Ναζαρέτ

Ο Lorenzo Monet υποδύθηκε τον μικρό Ιησού στην θρυλική ταινία για την τηλεόραση που φέρει την υπογραφή του Φράνκο Τζεφιρέλι.

Η ταινία του 1977 εξακολουθεί να σαρώνει σε τηλεθέαση χάρη στο μοναδικό all-star κάστ και τις καθηλωτικές ερμηνείες, ειδικά του Robert Powell που υποδύθηκε τον Ιησού.

Τον Ιησού σε μικρότερη ηλικία υποδύθηκε ένα αγόρι που με το βλέμμα του καθήλωσε το κοινό ενώ τα καταγάλανα μάτια του έχουν μείνει στην ιστορία.

Μάλιστα εμφανίστηκε στο πλάι του δικού μας Γιώργου Βογιατζή ο οποίος έπαιζε το ρόλο του Ιωσήφ και “πατέρα” του μικρού Ιησού. Ο λόγος για τον Lorenzo Monet, ο οποίος δεν έκανε κάποια αξιόλογη καριέρα μετά τη συμμετοχή του στο δράμα του Τζεφιρέλι.

Δείτε πως είναι ο Lorenzo Monet σήμερα στα 57 του χρόνια:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: