Κλείδωσε… ο καιρός για Κυριακή του Πάσχα: Ποιοι θα σουβλίσouν αρνί μούσκεμα και ποιοι τυχεροί θα έχουν καλοκαίρι

May 5, 2024

Κλείδωσε… ο καιρός για Κυριακή του Πάσχα: Ποιοι θα σουβλίσouν αρνί μούσκεμα και ποιοι τυχεροί θα έχουν καλοκαίρι


Διαφ.

Την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να είναι άστατος ο καιρός, σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ενώ σε άλλες θα σουβλίσουν με σύμμαχο τον καιρό.

Συγκεκριμένα, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Γρήγορα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και μόνο στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι τις βραδινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Ανεβασμένη η θερμοκρασία την Κυριακή του Πάσχα

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 23 με 25 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα του Πάσχα

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

Πρόγνωση για την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν, οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στα νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ξεχάστε ότι ξέρατε – Νέα δεδομένα: Κλείδωσε… ο καιρός της Μ. Εβδομάδας, μέρα μέρα πρόγνωση, έτσι σουβλίζουμε αρνί

Ο καιρός το Πάσχα αναμένεται αίθριος, εκτός από κάποιες βροχές και καταιγίδες, που θα σημειωθούν σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως προβλέπουν Κλέαρχος Μαρουσάκης και Τάσος Αρνιακός.

Ειδικότερα, για διαταραχή, η οποία θα περάσει από τη Μεγάλη Πέμπτη στη χώρα μας και θα μας συνοδεύσει έως και την Κυριακή του Πάσχα, μιλάει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ενώ για καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια, αλλά και ενδεχόμενο πρόσκαιρων βροχών, την Κυριακή του Πάσχα, κάνει λόγο ο Τάσος Αρνιακός.

Μεθαύριο, Κυριακή των Βαΐων, όπως και τη Μεγάλη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα αγγίξει 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι, όπου τοπικά θα φτάσουν ακόμα και τα 8 μποφόρ.

Τη Μεγάλη Τρίτη περιμένουμε περισσότερη αστάθεια, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ οι βοριάδες στα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, περιμένουμε ηλιοφάνεια με μία αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά, κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Εύβοιας.

Τη Μεγάλη Πέμπτη αναμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στις ορεινές κυρίως περιοχές.

Τη Μεγάλη Παρασκευή πάλι περιμένουμε ηλιοφάνεια με αστάθεια σε Θεσσαλία, Μακεδονία και δυτική Στερεά, ενώ έτσι φαίνεται ότι θα κυλήσει ο καιρός και το Σάββατο.

Την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι καλός, με υψηλές θερμοκρασίες έως και 27 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις ορεινότερες περιοχές ίσως εκδηλωθούν βροχές.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι οι βοριάδες στο Αιγαίο, ενώ δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο μέχρι την Κυριακή.

Θα περάσει μία διαταραχή από τα βορειοανατολικά τμήματα, η οποία θα δώσει κάποιες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.

Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, θα επεκταθούν τα φαινόμενα αυτά προς την ανατολική χώρα, ωστόσο, όχι κάτι το αξιόλογο.

Δεν αναμένουμε αξιόλογα φαινόμενα μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, οι βοριάδες θα κυριαρχούν μέσα στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως και 27 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος ο καιρός το Πάσχα

Από Μεγάλη Πέμπτη, σιγά σιγά, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναμένονται κάποιες διαταραχές από τα πιο δυτικά τμήματα, που σημαίνει ότι προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας και την Κυριακή του Πάσχα είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες, κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Σε αυτές τις περιοχές δεν αποκλείεται να βλέπουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην Πελοπόννησο, στους ορεινούς όγκους, θα δουν κάποια φαινόμενα το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα, αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα, αλλά χωρίς ο καιρός να δημιουργήσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Κάποια αστάθεια φαίνεται από μεγάλη Πέμπτη και μεγάλη Παρασκευή και στη συνέχεια, παρόλα αυτά δεν είναι σε θέση να χαλάσει τις μέρες του Πάσχα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: