Θανάσης Κουρλαμπάς: “Δεν πήραμε κινητό στην κόρη μας μέχρι το Γυμνάσιο και τελικά την πληγώσαμε”

May 6, 2024

Θανάσης Κουρλαμπάς: “Δεν πήραμε κινητό στην κόρη μας μέχρι το Γυμνάσιο και τελικά την πληγώσαμε”


Διαφ.

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς αναφέρθηκε πρόσφατα στα παιδιά του και στην εμπειρία της ανατροφής τους καθώς και στην ειδική σχέση που τον ενώνει μαζί τους, σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Θανάσης Κουρλαμπάς

Αρχικά, αναφέρθηκε στην απόφαση του ίδιου και της συζύγου του να καθυστερήσουν να δώσουν στην κόρη τους κινητό: «Εξ’ αρχής προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε στα παιδιά μας τις προσωπικές μας αξίες και μέσα από λάθη μάθαμε να αποτελούμε μέρος της δικής τους σημερινής ζωής, γιατί δεν γίνεται να ζήσεις έξω από αυτήν. Για παράδειγμα, αντισταθήκαμε και δεν πήραμε κινητό στην κόρη μας μέχρι το Γυμνάσιο, προκειμένου να μη μπει από νωρίς στον κόσμο του ίντερνετ και των social media και τελικά πληγώσαμε το παιδί».

Ενώ πρόσθεσε: «Αντισταθήκαμε δηλαδή σε κάτι στο οποίο δεν είχε αντισταθεί κανείς άλλος, με αποτέλεσμα η Ιόλη (η οποία είναι πλέον 19 χρόνων) να βιώσει τη δική μας λανθασμένη απόφαση».

Στη συνέχεια, ο Θανάσης Κουρλαμπάς εξομολογείται: «Δυστυχώς πρέπει να πορεύεσαι με ό, τι σου δίνει η ζωή και πάνω σε αυτό να κάνεις τις μικροκινήσεις σου, ώστε να μεταλαμπαδεύσεις στα παιδιά σου τις αξίες σου. Εμείς προσπαθήσαμε να προβλέψουμε κάποια ταλέντα τους και να τα ενισχύσουμε. Κατά τα άλλα, τα αφήσαμε ελεύθερα να επιλέξουν ό, τι θέλουν να ακολουθήσουν και να το παλέψουν».

Θανάσης Κουρλαμπάς

Σχετικά με την επιλογή του γιου του να ασχοληθεί με το μπαλέτο, ο Θανάσης Κουρλαμπάς σχολίασε: «Σκεφτήκαμε κι εμείς το κοινωνικό κομμάτι αλλά φροντίσαμε να διασφαλίσουμε το παιδί. Του μιλήσαμε πολύ και τον προετοιμάσαμε για το τι θα λέει και τι θα απαντά στα διάφορα σχόλια. Επιπλέον, τον βοήθησε πολύ η δασκάλα του τονίζοντάς του να μη δίνει καμία βαρύτητα σε ό, τι αρνητικό ακούει και εξηγώντας του πόσο σημαντικό είναι το μπαλέτο για τον ίδιο και πόσο εύρος κίνησης προσφέρει στο σώμα».

Τέλος, στη συνέντευξή του στο περιοδικό Vita, ο Θανάσης Κουρλαμπάς δήλωσε: «Έτσι, είναι ένας απόλυτα ισορροπημένος νέος και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, είναι υπερήφανος που ανήκει ήδη στο φυτώριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Σπουδάζει πλέον κανονικά μπαλέτο και το καλοκαίρι έχουμε να πάρομε ακόμα πιο σημαντικές αποφάσεις, ως προς το αν θα συνεχίσει στην Αγγλία τις σπουδές του».

Θανάσης Κουρλαμπάς

Θανάσης Κουρλαμπάς: «Ο γιος μου κάνει μπαλέτο, είμαι περήφανος και θέλω κι άλλοι πατεράδες να το δουν θετικά»

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς ανέφερε τον θόρυβο που προκλήθηκε από τη δήλωσή του σχετικά με το ενδιαφέρον του γιου του για το μπαλέτο. «Είμαι υπερήφανος για τον γιο μου και ήθελα να το κοινωνήσω στον κόσμο, ώστε να παροτρύνω κι άλλους πατεράδες παιδιών που έχουν αυτό το ταλέντο να το δουν θετικά», τόνισε ο γνωστός ηθοποιός.

Θανάσης Κουρλαμπάς

Σε απάντηση ερωτήματος σχετικά με ενδεχόμενη μετανοία για τη δήλωσή του που προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στα μέσα ενημέρωσης, ο διάσημος ηθοποιός Θανάσης Καρλαμπάς περιέγραψε τι του εξομολόγησε ένα νεαρό αγόρι και ο πατέρας του. Επιπλέον, αποκάλυψε ότι το παιδί εκείνο ασχολείται με το μπαλέτο και υφίσταται εκφοβισμό στο σχολείο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο περιοδικό Vita, ο Θανάσης Κουρλαμπάς δήλωσε:

– Μετανιώσατε που δημοσιοποιήσατε την κλίση του 17χρονου σήμερα γιου σας στο μπαλέτο;

«Είμαι υπερήφανος για τον γιο μου και ήθελα να το κοινωνήσω στον κόσμο, ώστε να παροτρύνω κι άλλους πατεράδες παιδιών που έχουν αυτό το ταλέντο να το δουν θετικά. Ήταν κάτι που ανέφερα μόνο σε δύο εκπομπές, του Γρηγόρη Αρναούτογλου και της Ελεονώρας Μελέτη. Από εκεί και πέρα το πήραν τα πρωινάδικα και τα sites και το αναπαρήγαγαν με τέτοιο τρόπο που ήταν σαν να έβγαινε ο Κουρλαμπάς κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και να έλεγε: Ο γιος μου κάνει μπαλέτο! Σε σημείο που ο ίδιος ο Φοίβος, επειδή οι φίλοι του τον πείραζαν, να με παρακαλέσει να μην αναφερθώ ξανά σε εκείνον! Είναι θλιβερό όλο αυτό, είναι ντροπή.»

Θανάσης Κουρλαμπάς

– Για αυτό σας ρώτησα αν το μετανιώσατε.

«Είπα ήδη ότι είμαι πολύ υπερήφανος για τον γιο μου – τον βλέπω να χορεύει και κλαίω από τη συγκίνηση. Για αυτό δεν μετάνιωσα για τις δύο εκπομπές στις οποίες μίλησα εγώ. Δεν το μετάνιωσα επίσης επειδή, όταν βρέθηκα στην Πάτρα, ήρθαν στο θέατρο ένα νεαρό αγόρι και ο πατέρας του και μου είπαν πόσο εκτίμησαν που μίλησα δημόσια γιατί κι εκείνο το παιδί κάνει μπαλέτο και στο σχολείο τον κοροϊδεύουν.

Αυτό που μετανιώνω είναι που διαμορφώθηκε μία εικόνα, η οποία δεν με εκφράζει και κατάλαβα ότι πρέπει να είμαι πάρα πολύ προσεκτικός ως προς τι λέω. Πραγματικά είναι αμείλικτος ο τρόπος με τον οποίον τα ΜΜΕ ψάχνουν να βρούνε πράγματα για να πουλήσουν.»

Θανάσης Κουρλαμπάς


Πηγή

Διαβάστε επίσης: