Κλαίρη Κατσαντώνη: Η “Ελενίτσα” του Ρετιρέ, 32χρόνια μετά παραμένει το ίδιο όμορφη και γοητευτική

May 6, 2024

Κλαίρη Κατσαντώνη: Η “Ελενίτσα” του Ρετιρέ, 32χρόνια μετά παραμένει το ίδιο όμορφη και γοητευτική


Διαφ.

Το “Ρετιρέ” είναι ένα σήριαλ, που αγαπήθηκε όσο λίγα από το τηλεοπτικό κοινό και βοήθησε την καριέρα των ηθοποιών που συμμετείχαν σε αυτήν, εκτός από την Κλαίρη Κατσαντώνη, η οποία αποφάσισε μετά τον ρόλο της ως Ελένη, να διαχειριστεί διαφορετικά τη ζωή της.

Το αποτυχημένο reunion του “Ρετιρέ”

Η σειρά «Ρετιρέ» κράτησε δύο σεζόν και έριξε τίτλους τέλους απότομα το 1992, γιατί δεν προβλεπόταν ούτε από τον δημιουργό Γιάννη Δαλιανίδη, ούτε από το τότε Mega, να διακοπεί.

Όμως η απόφαση από δύο ηθοποιούς, εκ των οποίων η μία η Κατερίνα Γιουλάκη, όπως φημολογείται, να μην συνεχίσουν, έφερε το πρόωρο φινάλε.

Υπάρχουν πολλές ιστορίες που ακολουθούν τη σειρά, κυρίως για την αυστηρότητα και την τελειομανία του Δαλιανίδη, που τον έφερε σε ρήξη με αρκετούς ηθοποιούς, ενώ άλλους τους βοήθησε στη συνέχεια με την καριέρα τους.

Το “Ρετιρέ” διαδέχθηκαν οι «Μικρομεσαίοι» και μόνο ο Παύλος Ευαγγελόπουλος συνέχισε και σε αυτή στη σειρά, ο οποίος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Στούντιο 4” ότι «ένιωσα να με εξαιρούν και ξαφνικά στη συνείδηση του κόσμου τοποθετήθηκα κάπου αλλού. Με πείραξε στην αρχή γιατί δε μου αρέσει να υπάρχουν ταμπέλες και να χαρακτηρίζονται οι ηθοποιοί».

Η σύντροφος του τηλεοπτικού Ιάσονα, η Ελένη, που υποδύθηκε η Κλαίρη Κατσαντώνη, αποφάσισε να εγκαταλείψει οριστικά την υποκριτική, γιατί δημιούργησε τη δική της οικογένεια και τα δύο της παιδιά έγιναν η μόνη προτεραιότητά της.

Διατήρησε φιλικές σχέσεις μόνο με ton Παύλο Ευαγγελόπουλο και την Τζόυς Ευείδη, η οποία είχε αποκαλύψει ότι η συνάδελφός της είναι αφοσιωμένη στα παιδιά της, ζώντας στο Παγκράτι.

Κλαίρη Κατσαντώνη

Το 2015 επιχειρήθηκε από το περιοδικό Down Town, φωτογράφιση – reunion των ηθοποιών της σειράς, αλλά η Κατερίνα Γιουλάκη είχε αρνηθεί.

Όπως είχαν υπογραμμίσει οι συντάκτες του περιοδικού «Το Ρετιρέ Δεκέμβριος 2015. Άγνωστο παραμένει γιατί το reunion του Ρετιρέ έμεινε στο συρτάρι. Λίγο το γεγονός ότι απουσίαζε η Κατερίνα Γιουλάκη, λίγο το location που δεν θύμιζε σε τίποτα 90s, η φωτογράφιση θεωρήθηκε μη αντιπροσωπευτική του vintage κλίματος που θέλαμε να αποδοθεί».

Η Κατερίνα Γιουλάκη σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, είχε επισημάνει «ένα σιριαλάκι ήταν. Μόνο Όσκαρ που δεν μας έδωσαν. Μου άφησε μία αναγνωρισιμότητα, που την είχα βέβαια, μου άφησε τρυφερές στιγμές. Την εποχή που γυριζόταν άγγιζε τα προβλήματα της οικογένειας, των εργαζομένων».

Κλαίρη Κατσαντώνη: Η Ελενίτσα του Ρετιρέ, η απόσυρση από τη δημοσιότητα, τα δύο παιδιά και η ζωή της σήμερα

Η Κλαίρη Κατσαντώνη έγινε γνωστή μέσα από τη θρυλική σειρά του MEGA «Το ρετιρέ». Υποδυόταν την Ελένη που ήταν παντρεμένη με τον Ιάσονα Σέκερη που δεν ήταν άλλος από τον Παύλο Ευαγγελόπουλο.

Της: Έπη Τρίμη

Στο ενεργητικό της έχει πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, βιντεοταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Σήμερα, είναι αποτραβηγμένη από τα φώτα της δημοσιότητας από επιλογή και αφιερώνει τον χρόνο της στην οικογένειά της και τα δύο της παιδιά.

Όπως είχε αναφέρει στο παρελθόν η Αλεξάνδρα Τσόλκα στην Espesso όταν γνώρισε τον σύζυγό της πλέον, ο οποίος ασχολιόταν με ιατρικά μηχανήματα, ο έρωτας έπαιξε ρόλο καταλύτη στην προειλημμένη απόφασή της. Πρώτα η προσωπική ζωή και η οικογένεια και μετά όλα τα άλλα. Ο ρόλος της Ελένης ήταν το «αντίο» της προτού γεννήσει δύο υπέροχα παιδιά, εκ των οποίων η κόρη της η Αλίκη είναι μια καλλονή από αυτές που σπάνια κινούνται ανάμεσα σε εμάς τους κοινούς θνητούς.

Η ίδια φροντίζει την οικογένειά της όπως κάθε γυναίκα με κανονικότητα, βάζει πλυντήρια, μαγειρεύει, πάει για ψώνια, διαβάζει πολύ, βλέπει συστηματικά σινεμά, με ιδιαίτερη αγάπη στα θερινά του Παγκρατίου, είναι ενημερωμένη για τις πολιτικές εξελίξεις, επισκέπτεται καθημερινά το γυμναστήριο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: