Υποκλίθηκε όλο το νησί: 87χρονος παππούς χορεύει ζεϊμπέκικο πετώντας 50εύρα στον αέρα & τpελαivει το διαδικτυο

May 6, 2024

Υποκλίθηκε όλο το νησί: 87χρονος παππούς χορεύει ζεϊμπέκικο πετώντας 50εύρα στον αέρα & τpελαivει το διαδικτυο


Διαφ.

Ένας 87χρονος παππούς χόρεψε ζεϊμπέκικο πετώντας 50εύρα στον αέρα και τρέλανε το διαδίκτυο.

Η Τήνος γιόρτασε το φετινό Πάσχα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ τα βλέμματα κέντρισε 87χρονος που χόρεψε ζεϊμπέκικο μπροστά σε δεκάδες άτομα.

Ειδικότερα ο κύριος Αντώνης εντυπωσίασε με τον μοναδικό τρόπο που χόρεψε μέσα από τη ψυχή του και στο τέλος καταχειροκροτήθηκε.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στο βίντεο του tinostoday.gr, άρχισε να ραίνει με χαρτονομίσματα τον μουσικό μπροστά στα δεκάδες άτομα που παρακολουθούσαν και κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Λεβέντης μέχρι το τέλος: Το τελευταίο ζεϊμπέκικο του Μητροπάνου στην πίστα 17 μέρες πριν πεθάνει & η αποθέωση

Σαν σήμερα, 17 Απριλίου, συμπληρώνονται 12 χρόνια από τη μέρα που ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε από τη ζωή.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους Έλληνες τραγουδιστές όλων των εποχών, που ερμήνευσε χαρακτηριστικά τραγούδια σπουδαίων στιχουργών και συνθετών. Γεννήθηκε σαν σήμερα στην Αγία Mονή, μια συνοικία έξω από τα Τρίκαλα -από την οποία καταγόταν η μητέρα του- στις 2 Απριλίου του 1948. Αν ζούσε σήμερα θα ήταν 76 χρονών.

Δημήτρης Μητροπάνος: Το τελευταίο ζεϊμπέκικο με τη «Ρόζα» και η αποθέωση του κόσμου

Ο γνωστός ερμηνευτής Δημήτρης Μπάσης, με αφορμή τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου ερμηνευτή αναφέρθηκε στο τελευταίο ζεϊμπέκικό του, μιλώντας στην «Καθημερινή».

Ο Δημήτρης Μπάσης χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ανταμώσαμε για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2002 για τη συνεργασία μας στην “Ιερά Οδό” μαζί με τον Πασχάλη Τερζή. Θυμάμαι ήταν γενναιόδωρος στη σκηνή, καθώς με άφηνε πάντα να λέω τραγούδια του, και πολύ προστατευτικός στις κουβέντες μας. Έφτανα νωρίς στο μαγαζί για να απολαμβάνω μαζί του τον καφέ στα καμαρίνια, εκείνος συνήθιζε να πηγαίνει τουλάχιστον δύο ώρες πριν. Σαν πατέρας με συμβούλευε να αποφεύγω την εφήμερη επιτυχία και να πιστεύω στη σκληρή δουλειά.

Για την επόμενη δεκαετία είχα την τύχη να συνεργαστούμε πολλές φορές, όμως η στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ ήταν στο Ηράκλειο Κρήτης στις 31 Μαρτίου του 2012. Όταν στη Ρόζα σηκώθηκε να χορέψει ζεϊμπέκικο, γονάτισα αυθόρμητα για να χτυπήσω παλαμάκια. Δεν το ξέραμε, ήταν το τελευταίο του ζεϊμπέκικο, εκεί στη φωτιά με τον κόσμο να τον αποθεώνει όρθιος. Χαιρετηθήκαμε στο αεροδρόμιο και είπαμε να βρεθούμε μετά το Πάσχα. Δεν τα είπαμε ποτέ».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: