Ξεχάστε το Σαββατοκύριακο, χαλάει πάλι ο καιρός: Η χειρότερη μέρα – Έρχονται βροχές, βοριάδες και κρύο

May 8, 2024

Ξεχάστε το Σαββατοκύριακο, χαλάει πάλι ο καιρός: Η χειρότερη μέρα – Έρχονται βροχές, βοριάδες και κρύο


Διαφ.

Από την ερχόμενη Πέμπτη (09.05.24), αναμένεται αλλαγή στις καιρικές συνθήκες, καθώς αναμένεται να επηρεαστούν από ένα μείγμα αφρικανικής σκόνης και βροχές, ενώ θα συνοδεύονται από πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους.

Αυτή η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Ο καιρός θα παρουσιάσει αστάθεια τις επόμενες ημέρες, με σκόνη και βροχές από την Πέμπτη έως και το Σάββατο (11.05.24), ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, από την ερχόμενη εβδομάδα προβλέπεται αύξηση της θερμοκρασίας, φθάνοντας ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Τα όσα αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος:

«Σήμερα, Τρίτη του Πάσχα (7.05.2024) είναι μία εξαιρετική ανοιξιάτικη μέρα, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Από αύριο, Τετάρτη περιμένουμε κάποιες τοπικού χαρακτήρα μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας, δηλαδή στην Ήπειρο, την Μακεδονία και την Θράκη», επισημαίνει στο newsit.gr ο γνωστός μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Ενώ συμπληρώνει: «Η αλλαγή του καιρού αναμένεται από την προσεχή Πέμπτη, καθώς έρχεται ένα σύστημα από τα δυτικά, που θα δώσει αρκετές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Θα βρέξει και στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, την Κρήτη, στην βόρεια Ελλάδα και στην Στερεά. Αυτό σημαίνει ότι περιμένουμε αρκετά φαινόμενα, θα βρέξει λίγο και στην Αττική το μεσημέρι-απόγευμα».

«Την Παρασκευή το σύστημα συνεχίζει και θα δώσει φαινόμενα και στα Δωδεκάνησα, ενώ θα ξαναβρέξει και στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Υπάρχει μία σχετική βελτίωση το Σάββατο. Ωστόσο, και εκείνη την μέρα θα βρέξει αλλά σε λιγότερες περιοχές, στα δυτικά της χώρας ως επί το πλείστον», τονίζει ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Βροχές μέσα στις επόμενες μέρες:

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο που παρέθεσε δηλώσεις στο newsit.gr, περιμένεται βροχή σε πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της δυτικής Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και ορισμένων περιοχών της Θεσσαλίας. Επιπλέον, την Παρασκευή αναμένονται επίσης βροχές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τη βόρεια Ελλάδα.

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος προβλέπει πτώση της θερμοκρασίας στην Αθήνα από την Πέμπτη έως την Κυριακή, με τιμές που θα κυμαίνονται στους 23-24 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας από την επόμενη εβδομάδα, ξεκινώντας από την Πέμπτη (16.05.2024), όπου αναμένονται 30άρια.

Από αύριο, Τετάρτη, θα παρατηρηθεί μια μικρή επανεμφάνιση αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά μέρη της χώρας, αλλά και γενικά σε όλη την Ελλάδα.

Τα ανεμοδαρμένα θα είναι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να αλλάξουν προς βοριάδες 6-7 μποφόρ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: