Το είπε για 1η φορά δημόσια ο Σταμάτης Φασουλής: «Αυτούς τους δύο ηθοποιούς τους αδίκησα, έχω τύψεις»

May 8, 2024

Το είπε για 1η φορά δημόσια ο Σταμάτης Φασουλής: «Αυτούς τους δύο ηθοποιούς τους αδίκησα, έχω τύψεις»


Διαφ.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, ο Σταμάτης Φασουλής, ένας από τους πλέον σημαντικούς σκηνοθέτες και ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου, παραχώρησε μια εμβριθή συνέντευξη στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και στον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Ο Φασουλής μίλησε ανοιχτά για την πορεία του στο θέατρο, τις προσωπικές του σχέσεις και τις επιλογές του στην τέχνη. Ακόμα μίλησε για τις σχέσεις του με την Άννα Παναγιωτοπούλου, αλλά και για τους ηθοποιούς που θεωρεί ότι έχουν αδικηθεί.

Σταμάτης Φασουλής: Τα Όσα Ανέφερε

«Βλέπω νέους ηθοποιούς που σκέφτονται, παίζουν και δημιουργούν όπως εμείς τότε. Το θέατρο δεν χάλασε. Προχωράει μπροστά απλώς αλλάζει φόρεμα. Δεν είμαι για τίποτα άλλο πιο περήφανος όσο για το βραβείο Χορν», δηλώνει ο Σταμάτης Φασουλής.

«Η κίνηση για το βραβείο Χορν ξεκίνησε από τον αδελφό του, τον Γιάννη. Συγκινήθηκε πάρα πολύ τότε με τη συνεργασία μας και μου λέει: θέλω να σας κάνω ένα δώρο. Του είπα: το δώρο δεν θέλω να το αγγίξω, θέλω να πάει σε νέους ηθοποιούς ως βραβείο Χορν. Και έτσι έγινε, καθιερώσαμε αυτό το βραβείο», περιγράφει στη συνέχεια.

Σταμάτης Φασουλής

«Σταματήσαμε λόγω Covid δύο χρόνια τώρα αλλά θα το συνεχίσουμε. Την πρώτη φορά είχαμε κάνει μία επιτροπή με συναδέλφους, είδαμε έργα που μας ενδιέφεραν, κάναμε δυο-τρεις συναντήσεις και έτσι ξεκίνησε. Ο πρώτος που βραβεύτηκε ήταν ο Ήμελλος και ο δεύτερος ο Λούλης», συμπλήρωσε αμέσως μετά ο Σταμάτης Φασουλής.

«Και οι 20 ηθοποιοί που έχουμε βραβεύσει μέχρι τώρα σήμερα είναι όλοι τους πρωταγωνιστές. Δύο τους έχουμε αδικήσει: τον Νίκο Κουρή και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο. Το έχω τύψεις αλλά τη χρονιά που ήταν εκείνοι καλύτεροι υπήρχε κάποιος άλλος και την επόμενη χρονιά δεν ήταν τόσο καλοί όσο την προηγούμενη», παραδέχεται αμέσως μετά ο Σταμάτης Φασουλής.

Ακολουθεί το Απόσπασμα της Εκπομπής:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: