Οικονομική καταστροφή για τον Γιώργο Κιμούλη: Σε πλειστηριασμό το σπίτι του στη Βούλα, η πτώχευση του ηθοποιού

May 10, 2024

Οικονομική καταστροφή για τον Γιώργο Κιμούλη: Σε πλειστηριασμό το σπίτι του στη Βούλα, η πτώχευση του ηθοποιού


Διαφ.

Σε περιπέτεια που περιλαμβάνει πτώχευση και πλειστηριασμό ακινήτου του έχει εμπλακεί ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το newmoney, για χθες Πέμπτη 9 Μαΐου είχε προγραμματιστεί και διενεργήθηκε πλειστηριασμός για ακίνητό του στην περιοχή της Βούλας.

Πρόκειται για ένα μικρό διαμέρισμα το οποίο απέκτησε λόγω κληρονομιάς από τη μητέρα του.

Στη σχετική «διακήρυξη εκποίησης ακινήτου με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό» γίνεται λόγος για «οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα), η οποία ανήκει στην πτωχευτική περιουσία του κ. Γεωργίου Κιμούλη». Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το εν λόγω ακίνητο δεν αποτελεί τον τόπο διαμονής-κατοικίας του ηθοποιού.

Επισπεύδουσα της διαδικασίας ήταν η δικηγόρος Αθηνών Νικολέττα Βλασσιώτου «με την ιδιότητα της Συνδίκου της Πτώχευσης, που ορίσθηκε με την υπ’ αριθμ. 6233/2022 Απόφαση του Εφετείου Αθηνών – 15ο Τμήμα, του κ. Γεωργίου Κιμούλη.., ο οποίος κηρύχθηκε σε πτώχευση με την ίδια ως άνω Απόφαση του Εφετείου Αθηνών», όπως αναφέρεται.

Το ακίνητο στη Βούλα

Πρόκειται ειδικότερα για μια αυτοτελή, ανεξάρτητη, οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα) που ανήκει στην πτωχευτική περιουσία του Γιώργου Κιμούλη κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και συγκεκριμένα το υπ’ αριθμόν τρία διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, που βρίσκεται σε μία πολυκατοικία κτισμένη σε οικόπεδο στη θέση «Βούλα», της Κοινότητας Βούλας, της Δημοτικής Ενότητας Βούλας, του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, και επί της οδού Παπαρρηγοπούλου αριθμός 15 (πρώην 9).

Το διαμέρισμα αποτελείται από σαλόνι, γραφείο, κοιτώνα, λουτρό (wc), κουζίνα και εξώστη προς την ανατολική πλευρά και έτερο προς την δυτική πλευρά, ενώ έχει εμβαδό 47,59 τ.μ. Κατά τον τίτλο κτήσης το οικόπεδο επί του οποίου έχει ανεγερθεί η πολυκατοικία έχει έκταση 702,29 τ.μ. και βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ελευθερίας.

Το εν λόγω διαμέρισμα περιήλθε στον Γιώργο Κιμούλη με κληρονομία εκ διαθήκης της μητέρας του Μαρίας Βραχνού, η οποία απεβίωσε στις 17.03.2009 και άφησε την από 17.09.2008 ιδιόγραφη διαθήκη της. Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στοιχεία ο δημοφιλής ηθοποιός αποδέχθηκε την κληρονομιά τον Μάϊο του 2020.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Μαρία Βραχνού-Κιμούλη, ήταν μια αριστοκρατική γυναίκα και σπουδαία νομικός. Όπως είχε αποκαλύψει μάλιστα ο Γ. Κιμούλης σε παλαιότερη συνέντευξή του, η μητέρα του ήταν η πρώτη γυναίκα δικηγόρος που δίκασε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η τιμή πρώτης προσφοράς

Ο πλειστηριασμός του διαμερίσματος στη Βούλα διενεργήθηκε χθες με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 148.500 ευρώ το οποίο αποτελεί τη μέση τιμή των εκτιμήσεων των προσληφθέντων πιστοποιημένων εκτιμητών, εκ των οποίων ο πρώτος όρισε ως αγοραία αξία της οριζόντιας ιδιοκτησίας το ποσό των 155.000 ευρώ και ο δεύτερος το ποσό των 142.000 ευρώ. Ωστόσο κατέληξε άγονος ελλείψει πλειοδοτών και το πιθανότερο είναι ότι θα επαναληφθεί το επόμενο διάστημα.

Ο Γιώργος Κιμούλης διατηρεί ατομική επιχείρηση που συστάθηκε από τον Απρίλιο του 1989, με αντικείμενο τις υπηρεσίες ηθοποιού και «θεατρικών και λοιπών δημοσίων θεαμάτων».

Σπύρος Μπιμπίλας: “Ο Κιμούλης μας ζητάει 450.000€ και στο ταμείο μας έχουμε μόνο 30.000. Έκανε ένα μεγάλο λάθος”

Στο πλατό της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» βρέθηκε καλεσμένος σήμερα ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αγωγή που έχει κάνει ο Γιώργος Κιμούλης στο ΣΕΗ του οποίου είναι πρόεδρος.

«Ο Γιώργος Κιμούλης ζητάει από το ΣΕΗ 450.000 ευρώ. Το ΣΕΗ είναι ένα πολύ φτωχό σωματείο και αυτή τη στιγμή έχουμε 30.000 ευρώ στο ταμείο μας. Εμείς θεωρούσε ότι θα κερδιθεί η δίκη και από το σωματείο και από τους ηθοποιούς. Νομίζω ότι ο Γιώργος έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος κυνηγώντας τους ηθοποιούς και το σωματείο και νομίζω ότι θα δικαιωθούμε», είπε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας τόνισε ακόμη πως: «Το ζήτημα είναι γιατί ειπώθηκαν και αν ειπώθηκαν επειδή έπρεπε να ειπωθούν. Και αν έπρεπε κάποια πράγματα να διορθωθούν και πιστεύω ότι κάποια διορθώνονται σιγά σιγά».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: