Σάλoς στην Γαλλία: Επέλεξαν να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα μια drag queen και η χώρα διχάστηκε με όσα είπε

May 11, 2024

Σάλoς στην Γαλλία: Επέλεξαν να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα μια drag queen και η χώρα διχάστηκε με όσα είπε


Διαφ.

Πέρα από την drag queen Μις Μαρτίνι, η Ολυμπιακή Φλόγα μεταφέρθηκε και από τον τρανσέξουαλ Μπενουά Σεβαλιέ στη Μασσαλία. Στη συνέχεια, η drag queen Νίκι Ντολ, γνωστή και ως Κάρλ Σάντζεζ, θα μεταφέρει τη φλόγα στην πόλη Αρλ, ενώ στο Παρίσι θα είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά η Μίνιμα Ζεστέ.

Η επιβεβαίωση για τη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη του φωτός ήρθε και από το γραφείο της δημάρχου του Παρισιού, Αν Ινταλγκό. Επιπλέον, η 33χρονη drag queen ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram ότι θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία ως λαμπαδηδρόμος.

Η ανάρτηση της drag queen, Μίνιμα Ζεστέ για την Ολυμπιακή Φλόγα:

«Εντάξει, είναι επίσημο, θα μεταφέρω την Ολυμπιακή Φλόγα. Θέλεις να με δεις με μια όχι και τόσο λαμπερή στολή να παλεύω να τρέξω στο Παρίσι με τακούνια; Τα λέμε στις 14 Ιουλίου! Αν έχετε κάποια ιδέα για το πώς να το κάνετε glam, θα ήθελα πολύ να την ακούσω από εσάς. Τα λέμε στους δρόμους του Παρισιού στις 14/07, ή πολύ νωρίτερα στις πολλές εβδομαδιαίες κρατήσεις μου», ανέφερε στο Instagram η γνωστή drag queen.

Στο παρακάτω βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, η drag queen Μίνιμα Ζεστέ εκφράζει τη χαρά και την υπερηφάνεια της που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παρίσι τον επόμενο Ιούνιο.

Οι αντιδράσεις στα social media:

«Τι ντροπή», «Σε παρακαλώ πες μου ότι είναι αστείο», «θλιβερό, πώς κατάντησε έτσι η Γαλλία», «η ανθρωπότητα έχει τρελαθεί», είναι μερικά από τα σχόλια των χρηστών του Instagram κάτω από την ανάρτηση.

Η Miss Martini ανάρτησε στο Instagram ένα μήνυμα προσκαλώντας τον κόσμο να παρακολουθήσει τη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας. Τα σχόλια κάτω από τη δημοσίευσή της έπεσαν «βροχή», με πολλούς να τη συγχαίρουν ενώ άλλοι αντέδρασαν έντονα στην απόφασή της.

Εκτός από την drag queen Miss Martini, η φλόγα στη Μασσαλία μεταφέρθηκε και από τον τρανσέξουαλ Μπενουά Σεβαλιέ.

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα:

H drag queen Nicky Doll από την άλλη έκανε επίσης ανάρτηση στο Instagram γράφοντας μεταξύ άλλων: «Με μεγάλη υπερηφάνεια ανακοινώνω ότι θα γίνω πρεσβευτής της Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024! στις 12 Μαΐου στις 6.55 μ.μ. για να ζήσετε μαζί αυτή τη στιγμή LE-GEN-DARY».

“Θα τις ζήλευαν οι Monty Python”: Οι στολές για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας δίχασαν, η λεπτομέρεια που πρόσεξαν όλοι

Τα κοστούμια για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, τις οποίες δημιούργησε η Μαίρη Κατράτζου, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, προκαλώντας ποικίλα σχόλια από τους χρήστες των social media.

Ειδικότερα, στις 16 Απριλίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στην Αρχαία Ολυμπία, με την έναρξη της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας που θα εγκαινιάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Παρουσιάστηκαν τα κοστούμια γιατην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Εκδήλωση για την παρουσίαση των κοστουμιών από την ΕΟΕ

Στην εκδήλωση, η ΕΟΕ ευχαρίστησε τους χορηγούς και υποστηρικτές της ελληνικής ομάδας, παρουσίασε τη νέα Αρχιέρεια, Μαρία Μηνά και τον συνθέτη των νέων τελετών, Δημήτρη Παπαδημητρίου, μαζί με τα εμπνευσμένα από τα ιωνικού ρυθμού κιονόκρανα κοστούμια της διεθνούς φήμης Ελληνίδας σχεδιάστριας.

Τα κοστούμια δυσαρέστησαν τους χρήστες των social media

Ωστόσο, τα κοστούμια δεν ενέπνευσαν τους χρήστες των social media, κατακλύοντας την πλατφόρμα Χ με αρνητικά σχόλια.

Άννα Κορακάκη: Γράφει ιστορία και γίνεται η πρώτη γυναίκα Λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Άννα Κορακάκη θα είναι η πρώτη γυναίκα λαμπαδηδρόμος στην ιστορία και θα πάρει τη Φλόγα από την Πρωθιέρεια στην φετινή Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη, θα είναι η πρώτη Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», στις 12 Μαρτίου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία.

Άννα Κορακάκη: Θα μεταφέρει πρώτη το Ολυμπιακό Φως

Πρώτος λαμπαδηδρόμος στην αφή Ολυμπιακής Φλόγας το 1936 ήταν ο διπλωμάτης Κωνσταντίνος Κονδύλης και έκτοτε όλοι οι πρώτοι λαμπαδηδρόμοι ήταν άντρες.

Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, ένα χρυσό στο πιστόλι 25μ. κι ένα χάλκινο στο αεροβόλο πιστόλι 10μ., ενώ έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια Κόσμου και Ευρώπης.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 19 Μαρτίου, θα μεταφέρει η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη, ως τελευταία Λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους.

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ και από τότε ανεβαίνει συνεχώς στο βάθρο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του στίβου, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Άννα Κορακάκη: Έχει τιμήσει την ελληνική σημαία και έχει δοξάσει τη χώρα μας

«Είναι μία ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία μία αθλήτρια θα είναι πρώτη Λαμπαδηδρόμος. Πιστεύω ότι αυτή την τιμή τη δικαιούται η Αννα Κορακάκη καθώς έχει τιμήσει την ελληνική σημαία και έχει δοξάσει τη χώρα μας, όχι μόνο με τα δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά και με τις επιτυχίες της και μετά το 2016.

Είμαι χαρούμενος, όμως και για την Κατερίνα Στεφανίδη, μία ακόμα καταπληκτική Ελληνίδα αθλήτρια που μεσουρανεί στον παγκόσμιο στίβο και μας κάνει υπερήφανους με τις συνεχόμενες επιτυχίες. Συγχαρητήρια και στις δύο αθλήτριές μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: