“Η Ελληνίδα μου είπε..”: Της κακομοίρας στα παρασκήνια της Eurovision, το άγνωστο επεισόδιο με τη Μαρίνα Σάττι

May 12, 2024

“Η Ελληνίδα μου είπε..”: Της κακομοίρας στα παρασκήνια της Eurovision, το άγνωστο επεισόδιο με τη Μαρίνα Σάττι


Διαφ.

Λίγο πριν από την τελική πρόβα της Eurovision, ένα άτυχο επεισόδιο εκτυλίχθηκε στα παρασκήνια της διοργάνωσης που εμπλέκει εκπροσώπους από την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ελβετία και έναν συνεργάτη της Ισραηλινής εκπροσώπου Έντεν Γκολάν. Στο επίκεντρο της αναταραχής βρέθηκε ο σχεδιαστής Itay Bezaleli, ο οποίος κατέληξε να απομακρυνθεί από τον χώρο λόγω της συμπεριφοράς του.

Μαρίνα Σάττι

Αιτία του Επεισοδίου:

Το περιστατικό προκλήθηκε όταν ο Bezaleli προσπάθησε να τραβήξει μια φωτογραφία της Μαρίνας Σάττι, της Ελληνίδας εκπροσώπου. Η αντίδραση της Μαρίνας ήταν άμεση και έντονη, με τα ισραηλινά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι εκείνη απάντησε με μια άσεμνη χειρονομία και φώναξε στον σχεδιαστή.

Σε ανάρτησή του στα social media -η οποία έχει πλέον σβηστεί- ο Bezaleli ανέφερε ότι «η Ελληνίδα μου φώναξε: ‘Μην κινηματογραφείς!’ και με πέταξε έξω. Παρόλο που δεν ήμουν ο μόνος που βιντεοσκοπούσε, με ξεχώρισε».

Καταρρέει η Eurovision 2024: Κι άλλο «χτύπημα» πριν τον μεγάλο τελικό – Η Ισπανία «κάρφωσε» την EBU

Καταρέει η Eurovision!

Τα πράγματα φαίνεται να έχουν αναστατωθεί στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τις τελευταίες 24 ώρες. Ο τελικός της Eurovision προγραμματίζεται για απόψε το βράδυ στις 22:00, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα διαγωνιστούν 25 ή 26 χώρες, καθώς η συμμετοχή της Ολλανδίας με τον Joost Klein και το τραγούδι «Europapa» έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης. Η απόφαση του Ολλανδού να μην εμφανιστεί στην προτελευταία πρόβα του show έχει προκαλέσει ανησυχία και αγωνία για το αποτέλεσμα.

Ενώ η συμμετοχή της Ολλανδίας έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην EBU, μια ανάρτηση από την πλευρά της Ισπανίας ήρθε για να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη αναταραχή. Συγκεκριμένα, με μια ανάρτηση στο Twitter/Χ, το ισπανικό δημόσιο δίκτυο RTVE αμφισβητεί την αξιοπιστία της EBU, λέγοντας: «Η ισπανική αντιπροσωπεία στη Eurovision μετέφερε στην EBU τη δέσμευσή της για την ελευθερία του Τύπου και της γνώμης και απαίτησε από τη Eurovision να διασφαλίσει τον σεβασμό της».

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

Να θυμίσουμε ότι η Ισπανία ανήκει στις «Big Five», δηλαδή στις πέντε χώρες που κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο συνεισφοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), η οποία είναι η διοργανώτρια αρχή της Eurovision 2024.

Ακόμη δεν είναι σαφές για ποιον λόγο έγινε η συγκεκριμένη ανακοίνωση από την ισπανική πλευρά, αλλά φαίνεται να συνδέεται με την απόφαση της EBU να μην επιτρέψει στις «Big Five» να δώσουν τη συνήθη συνέντευξη τύπου λόγω του προβλήματος που προέκυψε με την Ολλανδία.

Δείτε τις συμμετοχές της Ισπανίας και της Ολλανδίας:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: