«Ο Άγγελος έφυγε ξαφνικά, από τότε τίποτα δεν είναι όπως πριν»: Κατάθεση ψυχής από την Μάγδα Τσέγκου

April 10, 2023

«Ο Άγγελος έφυγε ξαφνικά, από τότε τίποτα δεν είναι όπως πριν»: Κατάθεση ψυχής από την Μάγδα Τσέγκου


Διαφ.

Την απώλεια που στιγμάτισε τη ζωή της εξομολογήθηκε για πρώτη φορά η Μάγδα Τσέγκου, που ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας».Η δημοσιογράφος και η σύμβουλος ψυχικής υγείας και συγγραφέας, Νάνσυ Ψημενάτου, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη σχετικά με το πένθος και τον τρόπο που μπορούμε να το διαχειριστούμε.

Η δημοσιογράφος έχει βιώσει μία τέτοια απώλεια, όταν ο 14χρονος ανιψιός της, Άγγελος, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το καλοκαίρι του 2021.

Μάγδα Τσέγκου: «Έχουν έρθει τα πάνω κάτω»

Η ίδια μίλησε για τον χαμό του και συγκλόνισε: «Ο Άγγελος “έφυγε” ξαφνικά από ένα τροχαίο στις 24 Ιουλίου 2021 στις 13:00 το μεσημέρι και από τότε η ζωή όλων μας είναι τελείως διαφορετική, έχουν έρθει τα πάνω κάτω, τίποτα δεν είναι όπως πριν. Για να είμαι εδώ σήμερα, μίλησα με τη δίδυμη αδερφή του, τη Μελίνα, πρώτα. Μου είπε: “θεία, να πας”.

«Το βίωσα πολύ σκληρά. Ήμουν διακοπές και με πήρε τηλέφωνο η καλύτερη φίλη της μαμάς μου. Μου λέει: έχει συμβεί κάτι, πρέπει να έρθεις επειγόντως στην Πρέβεζα. Μου λέει: σκοτώθηκε ο Άγγελος. Είναι σοκαριστική αυτή η στιγμή, το κεφάλι σου δεν το χωράει. Πήγα σπίτι, μάζεψα τα πράγματά μου και ό,τι μαύρα ρούχα είχα, πήγα στην Πρέβεζα και γύρισα από εκεί τον χειμώνα πια», περιέγραψε φορτισμένη.


«Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που το λέω αυτό, δεν ξέρω πώς το κάνω τόσο εύκολα. Ντρέπομαι που το λέω αλλά δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς αυτό, δεν μας το μαθαίνει κανείς. Και τώρα με τα Τέμπη, όταν είδα αυτό το τρένο, αυτή την άμορφη μάζα, σκέφτηκα ότι έτσι είναι η ψυχή των ανθρώπων», πρόσθεσε.

«Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κοιμηθείς, να κάνεις ένα μπάνιο, να φας και απλά να υπάρχεις. Εγώ το μόνο που ήθελα είναι να καθίσω κάτω σε εμβρυακή στάση στο πάτωμα με την ησυχία μου, δεν ήθελα τίποτα. Δεν ήθελα να ακούσω κανέναν θόρυβο, έκανα πάρα πολλούς μήνες να ακούσω μουσική», κατέληξε η Μάγδα Τσέγκου.


Πηγή