Γεμάτη μώλωπες & πληγές στο πρόσωπο: Οι φωτο της Ελεονώρας Μελέτη μετά το “ξυλοδαρμό” κάνουν τον γύρο του ίντερνετ

October 25, 2023

Γεμάτη μώλωπες & πληγές στο πρόσωπο: Οι φωτο της Ελεονώρας Μελέτη μετά το “ξυλοδαρμό” κάνουν τον γύρο του ίντερνετ


Διαφ.

Η Ελεονώρα Μελέτη έστειλε το δικό της μήνυμα για την κακοποίηση με δυο φωτογραφίες που περιγράφει τις διαφορές μεταξύ σωματικής και συναισθηματικής.

Συγκεκριμένα η παρουσιάστρια ανέφερε ότι: «Πάμε να καταλάβουμε μαζί κάποια πραγματάκια.

Στην πρώτη φωτογραφία: Σωματική κακοποίηση : είναι αυταπόδεικτη. Αυτό που βλέπεις αυτό είναι. Ο θύτης ασκεί σωματική βία. Προκαλεί: σωματικό και ψυχικό πόνο.

Συναισθηματική κακοποίηση. Είναι αυτό που δεν βλέπεις όταν βλέπεις τον άλλον. Είναι το ξύλο της ψυχής. Δεν φαίνεται. Δεν αποδεικνύεται. Ο θύτης συστηματικά ασκεί λεκτική και συναισθηματική βία. Απαξιώνει, ταπεινώνει, υποτιμά, εκφοβίζει, επιτίθεται,κρίνει, επικρίνει, χειραγωγεί, ματαιώνει.

Συχνά η συναισθηματική κακοποίηση γίνεται συγκαλυμμένα με όλα τα παραπάνω να τεκμηριώνονται ως κινήσεις “για το καλό” του άλλου. Πριν επιλέξεις να αμφισβητήσεις τα συναισθήματα ή την εξομολόγηση ενός ανθρώπου που δηλώνει θύμα, πρόσεξε μη γίνεις και εσύ θύμα της “Ελαχιστοποίησης” θεωρώντας πως το θύμα «Έχει παρεξηγήσει» κάτι, ή πως το θύμα “Υπερβάλλει”.

Η ελαχιστοποίηση εξάλλου είναι και αυτή εργαλείο της συναισθηματικής κακοποίησης. Τώρα που σιγά σιγά το περιγράφουμε, μήπως έχεις υπάρξει και εσύ θύμα; Αν θες να μάθεις τι είναι η συναισθηματική κακοποίηση, πως αναγνωρίζεται, τι πρέπει να κάνεις αν την υφίστασαι, ποιος είναι ο θύτης, άκου το νέο επεισόδιο pod cast της σειράς “Μελέτησε το”».


Πηγή