Άδωνις: “Εμένα ο κύριος Τάιλερ μου είναι πολύ συμπαθής. Πιο πολύ από τον Κασσελάκη. Είναι ευγενική φυσιογνωμία”

November 7, 2023
Άδωνις: Ο κύριος Τάιλερ μου είναι πολύ ευχάριστος. Πολύ περισσότερο από τον Κασσελάκη. Έχει μια ευγενική εμφάνιση.

Άδωνις: Εμένα ο κύριος Τάιλερ μου είναι πολύ συμπαθής. Πιο πολύ από τον Κασσελάκη. Είναι ευγενική φυσιογνωμία


Διαφ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στην εκπομπή Το Πρωινό και στον Γιώργο Λιάγκα και αποκάλυψε ότι γυμνάζεται και πως μελλοντικά δεν θα δίσταζε να κάνει μπότοξ, ενώ αναφέρθηκε στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και το νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι, κάποια στιγμή, μέσα στην τετραετία, θα φέρει το νόμο για το γάμο μεταξύ ομοφύλων. Εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα ψηφίσω. Θέλω να δω πρώτα τι νόμο θα φτιάξουμε και μετά θα αποφασίσω. Δεν είμαι αξιωματικά αρνητικός. Υπό την έννοια ότι, ακόμη και όταν έγινε το σύμφωνο συμβίωσης κι εγώ ήμουν αντίθετος, ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης. Τελικά, ασχοληθήκαμε ξανά με το σύμφωνο συμβίωσης; Νομίζω ότι κάνουμε μεγαλύτερη φασαρία απ’ ό,τι πρέπει. Οι άνθρωποι αυτοί (σ.σ. οι ομοφυλόφιλοι) είναι συμπολίτες μας, έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς, κανείς δεν λέει πια στην Ελλάδα ότι πρέπει να έχουν λιγότερα δικαιώματα από μας (τους έχοντες άλλη ερωτική επιλογή) και πράγματι έχουμε κάνει ένα βήμα μπρος. Όταν έρθει ο νόμος, θα αποφασίσω.

Και πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν υπάρχει γάμος χωρίς υιοθεσία. Αυτό είναι λάθος συζήτηση. Η έννοια του γάμου αυτή είναι, οικογενειακό δίκαιο. Φτιάχνεις οικογένεια. Αλλά όλο αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης (σ.σ. για την απόκτηση τέκνων μέσω παρένθετης μητέρας κ.λπ) απαγορεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην ΕΕ μπορείς να χρησιμοποιήσεις παρένθετη μητέρα μόνο για λόγους υγείας. Όχι για λόγους ερωτικής επιλογής. Στην Ελλάδα γίνεται, αν πας κάπου αλλού (σ.σ. στο εξωτερικό) και το κάνεις με μία παρένθετη μητέρα που είναι αλλού και το υιοθετήσεις. Ξαναλέω: Νόμιμα στην Ελλάδα δεν γίνεται. Νόμιμα δεν γίνεται. Όχι βάσει της ελληνικής νομοθεσίας, αλλά από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέπεται παρένθετη μητέρα μόνο για λόγους υγείας.

Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο υπουργός επεσήμανε σε ό,τι αφορά στον κ. Κασσελάκη, στη συνέντευξη που έδωσε στον Σταύρο Θεοδωράκη -και μου ‘κανε εντύπωση που ο κ. Θεοδωράκης δεν τον διέκοψε- είπε κάτι που, στα δικά μου αυτιά, ακούστηκε φρικώδες, όχι απλά κακό. Είπε ότι “θα κάνουμε δύο παιδιά με παρένθετη μητέρα” -μάλιστα, παράνομο εδώ, αλλά ΟΚ- “έχουμε διαλέξει το φύλο, θα είναι αγοράκια” -αδιανόητο! Το να διαλέξεις το φύλο των παιδιών σου δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, αυτό δεν γίνεται -“και τα ‘χουμε βαφτίσει κιόλας, ο Ηλίας κι ο Απόλλων, επειδή θέλουμε τα παιδιά μας να είναι προέκταση του εαυτού μας”. Πόσα λάθη μαζεμένα έκανε ο κ. Κασσελάκης: Μιλάει για κάτι που απαγορεύεται, όπως η χρήση παρένθετης μητέρας για λόγους ερωτικής επιλογής. Απαγορεύεται να διαλέξεις φύλο και απαγορεύεται -ψυχολογικά, όχι νομικά πια- να πεις ότι το παιδί σου θα είναι προέκταση του εαυτού σου. Εγώ, πχ, το πρωί ανέβασα την κάρτα του γιου μου, του Αλκαίου, που μου ‘φτιαξε για τα γενέθλιά μου. Κι είμαι πολύ περήφανος ως πατέρας, γιατί τον αγαπάω πάρα πολύ. Αυτό σημαίνει ότι ο Αλκαίος είναι προέκταση του εαυτού μου; Το κάθε παιδί είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Το εάν “δύο άντρες ή δύο γυναίκες μπορούν να μεγαλώσουν ένα παιδί;” είναι λάθος ερώτηση. “Μπορούν” είναι η απάντηση, υπάρχουν πολλά ζευγάρια, πολλές τέτοιες οικογένειες ανά τον κόσμο, μην είμαστε τώρα υπερβολικοί. Αυτό που ακούω, πώς θα το κάνουν το παιδί, πώς θα του φέρονται κ.λπ. Συγγνώμη, έχουμε δει πολλά περιστατικά κακοποίησης παιδιών και οικογένειες στρέιτ. Είναι λάθος κριτήριο αυτό. Το θέμα είναι ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, τι αξίες έχουν και πως φέρονται στον υπόλοιπο κόσμο και κυρίως τα παιδιά τους, μην το πάμε εκεί πέρα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα λάθη του Στέφανου Κασσελάκη

Και συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο κ. Κασσελάκης έχει κάνει ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα λάθη σε αυτή τη φάση, που, αν τα ‘χε κάνει κάποιος άλλος, θα τον είχαν γδάρει. Απλώς, επειδή είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν πριν άγνωστος, και λαμπερός και καινούργιος, του έχουν φερθεί καλά. Φερ’ ειπείν: Το βράδυ που κέρδισε, βγαίνει και λέει “το φως κέρδισε το σκοτάδι”. Δηλαδή, οι αντίπαλοί σου οι εσωκομματικοί είναι το σκοτάδι; Δεν λέγεται αυτό. Μετά φέρνει επάνω τον συμπαθέστατο Τάιλερ και λέει “ιδού ο Τάιλερ” -μάλιστα- “έχει να προσφέρει πολλά στην Ελλάδα ο Τάιλερ”. Με φαντάζεστε εμένα να βγάλω την Ευγενία και να πω ότι η Ευγενία Μανωλίδου έχει να προσφέρει πολλά στην Ελλάδα; Αυτό δεν λέγεται. Μπράβο σου, είσαι παντρεμένος με τον Τάιλερ, συγχαρητήρια, όλα καλά, κανείς δεν σου ‘χει πει τίποτα γι’ αυτό κ.ο.κ. Αλλά ο σύζυγός σου δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην Ελλάδα. Εσένα περιμένουμε να προσφέρεις στην Ελλάδα. Αν ο Τάιλερ θέλει να εργαστεί εθελοντικά στα ελληνικά νοσοκομεία και να προσφέρει, αυτό είναι κάτι πάρα πολύ καλό. Και μακάρι να το κάνει. Θα ήταν πολύ καλό. Δεν ξέρω νομικά πώς γίνεται, φαντάζομαι ότι ο κ. Τάιλερ δεν έχει άδεια παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, αλλά, σε κάθε περίπτωση, να ‘ναι καλά, να γίνει. Μακάρι. Εμένα ο κύριος Τάιλερ μου είναι πολύ συμπαθής. Πιο συμπαθής από τον κ. Κασσελάκη. Γιατί ο Τάιλερ είναι ευγενική φυσιογνωμία, πολύ. Ενώ ο Κασσελάκης είναι aggressive, είναι λίγο επιθετικός. Ο Τάιλερ μου είναι πολύ συμπαθής. Κι αν είναι ο ωραιότερος -εμφανισιακά- Έλληνας πολιτικός ο Κασσελάκης, όπως λένε, τι να κάνουμε; Να ζηλέψουμε; Φυσικά είναι πολύ όμορφος, και ωραίος είναι και χαρισματικός είναι και επικοινωνιακό χάρισμα έχει -όλα τα καλά του κόσμου τα ‘χει. Αλλά αυτά όλα δεν σε κάνουν πολιτικό.

Η άποψη του Άδωνι Γεωργιάδη για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη

Όσον αφορά την κατάσταση στην αξιωματική αντιπολίτευση, σημείωσε εβδομήντα χιλιάδες ψήφισαν τον Κασσελάκη, δεν έγινε κανένα λαϊκό προσκύνημα. Εγώ, που ήρθα τέταρτος σε ψήφους στη Νέα Δημοκρατία, πήρα εξήντα χιλιάδες ψήφους. Θέλω να πω ότι, για τον ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν ένα ψόφιο κόμμα, αυτό που έγινε με τον Κασσελάκη ήταν καλό. Στα ελληνικά πολιτικά μέτρα, είναι μηδέν. Και, όπως το πάει ο κ. Κασσελάκης, δεν το πολυβλέπω να φτάνει ως τις ευρωεκλογές. Καλή επιτυχία του εύχομαι, δεν θα βγάλω κακίες. Ας κάνουν ό,τι θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη σχολιάζοντας την κατάσταση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Και κατέληξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ φίλος μο, ενώ για ο Θάνος Πλεύρης είναι κολλητός μου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: