Άφησε γένια, “πέταξε” κοιλίτσα, άκρως αγνώριστος: Ο Κώστας Κεντέρης είναι ένας άλλος, 24 χρόνια μετά το χρυσό

March 30, 2024

Άφησε γένια, “πέταξε” κοιλίτσα, άκρως αγνώριστος: Ο Κώστας Κεντέρης είναι ένας άλλος, 24 χρόνια μετά το χρυσό


Διαφ.

Ο Κώστας Κεντέρης, που έγραψε ιστορία με το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, πριν 24 χρόνια, έχει απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, στις 28 Σεπτεμβρίου του 2000, ο Έλληνας ολυμπιονίκης έριξε νοκ άουτ όλους του αντιπάλους, στα 200 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ και έκανε όλο τον πλανήτη να του υποκλιθεί.

Τι κάνει σήμερα ο Κώστας Κεντέρης

Η σταθερή του βάση είναι στο Μικρό Πάπιγκο, στα Ζαγοροχώρια, μαζί με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του, όπου διατηρεί ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Στο χωριό δραστηριοποιείται σε μια πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα, το «Μικρό Πάπιγκο 1700», το οποίο ανήκε στην οικογένεια της συζύγου του και εκείνος βοήθησε στην επέκτασή του.

Η απόφαση του Κώστα Κεντέρη να παραιτηθεί των προνομίων του

Το 2011, όταν η ελληνική πολιτεία αποφάσισε να καλέσει στην υπηρεσία τους τους ολυμπιονίκες που είχαν πάρει τιμητική θέση στις Ένοπλες Δυνάμεις, πήρε την απόφαση να παραιτηθεί των προνομίων και των υποχρεώσεών του.

Σήμερα ασχολείται με το luxury boutique chalet και πήρε το όνομά του από το παλαιότερο κτίριο του οικισμού (μέρος του συγκροτήματος), το οποίο χρονολογείται από το 1700 και αποτελεί μύθο από μόνο του.

Οι εργασίες της αποπεράτωσης της αναπαλαίωσης ολοκληρώθηκαν πριν από μερικά χρόνια και στόχος του Ολυμπιονίκη ήταν να μην αλλάξουν τίποτε από την αρχική και εκ πρώτης όψεως λιτή και αφαιρετική εικόνα του οικήματος, καθώς η αρχική κατασκευή στηριζόταν σε ύλες όπως πέτρες, χώμα, αρμολόγι και τεράστιους κέδρινους κορμούς.

Κώστας Κεντέρης σήμερα

Κώστας Κεντέρης: Μετακόμισε στα Ζαγοροχώρια, έφτιαξε πολυτελές ξενοδοχείο και οι τουρίστες κάνουν ουρές

Ο Κώστας Κεντέρης έχει επιλέξει να ζει στα πανέμορφα Ζαγοροχώρια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και μάλιστα, έχει δημιουργήσει ένα ξενοδοχείο με τη σύζυγό του.

Η επιλογή του μέρους δεν ήταν τυχαία για τον χρυσό Ολυμπιονίκη, καθώς είναι το μέρος καταγωγής της συζύγου του, Έλσας Εξάρχου, η οποία γνωρίζει καλά τον ορεινό τουρισμό και τη φιλοξενία.

Ο Κώστας Κεντέρης έχει επιλέξει να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Το ζευγάρι έχει δημιουργήσει ένα από τα πιο κορυφαία και βραβευμένα ξενοδοχεία της περιοχής, το «Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa», το οποίο βρίσκεται στο Πάπιγκο Ζαγορίου.

Το κτήριο που στεγάζεται το ξενοδοχείο έχει μεγάλη ιστορία, διότι χρονολογείται από το 1700, όπως μαρτυρά και το όνομά που έδωσε το ζευγάρι, το οποίο προχώρησε σε μια σημαντική επένδυση, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, πρώτες ύλες από την περιοχή.

Το πολυβραβευμένο ξενοδοχείο του Κώστα Κεντέρη

Όπως αναφέρει το ipeirotika.gr, το ξενοδοχείο αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό, τόσο για την Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό και οι διακρίσεις που έχει κερδίσει είναι μεγάλες, με σημαντικότερη να έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο ορεινό θέρετρο στη Νότια Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων, στις ανέσεις που προσφέρει το «Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa» περιλαμβάνονται προσεγμένα δωμάτια, σουίτες, χώροι με σπα και σάουνα, χαμάμ και πισίνα.

Κώστας Κεντέρης ξενοδοχείο

Κώστας Κεντέρης ξενοδοχείο

Κώστας Κεντέρης ξενοδοχείο

Κώστας Κεντέρης ξενοδοχείο


Πηγή

Διαβάστε επίσης: