Ανησυχητικές οι προβλέψεις για τον καιρό το Πάσχα: Που θα βρέξει δυστυχώς και που θα έχει ήλιο ανά την Ελλάδα

May 2, 2024
Η πρόβλεψη για τον καιρό το Πάσχα είναι ανησυχητική, με βροχές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και ηλιοφάνεια σε λίγες.

Ανησυχητικές οι προβλέψεις για τον καιρό το Πάσχα: Που θα βρέξει δυστυχώς και που θα έχει ήλιο ανά την Ελλάδα


Διαφ.

Η μαζική αναχώρηση των εκδρομέων για το Πάσχα συνεχίζεται, με πολλούς από αυτούς να εγκαταλείπουν τις μεγαλουπόλεις προς τα χωριά και τις πατρογονικές τους καταγωγές, προκειμένου να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα κοντά στη φύση και την οικογένειά τους με τρόπο παραδοσιακό.

Παρόλα αυτά, οι προβλέψεις για τον καιρό του Μεγάλου Σαββάτου και την Κυριακή του Πάσχα είναι ανησυχητικές. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και τον Θοδωρή Κολυδά, προβλέπεται αστάθεια στον καιρό, με πιθανότητα βροχών.

Σημειώνεται επίσης ότι αύριο η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, φτάνοντας τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Μεγάλη Πέμπτη:

Στη βόρεια περιοχή του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και σταδιακά στη Θράκη, παρουσιάζονται περιοδικές αυξήσεις των νεφώσεων, συνοδευόμενες από τοπικές βροχές και κυρίως σε ορεινές περιοχές μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, γενικά, προβλέπεται αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα εσωτερικά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κατά τις οποίες είναι πιθανό να παρουσιαστούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά των εν λόγω περιοχών. Η ορατότητα κατά τις βραδινές ώρες στα δυτικά εσωτερικά της Ήπειρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ασθενείς, με μια βαθμιαία ενίσχυση προς τη δυτική κατεύθυνση, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν από βορειοδυτικές κατευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ θα στρέφονται βαθμιαία προς τη δυτική κατεύθυνση με την ίδια ένταση. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται μικρή αύξηση στα ανατολικά, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα νησιά, τους 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου στην ηπειρωτική Ελλάδα και κατά τοποθεσίες τους 27 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Πάσχα

Μεγάλη Παρασκευή:

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας παρουσιάζονται προσωρινές αυξημένες νεφώσεις, συνοδευόμενες από τοπικές βροχές, ιδίως στα δυτικά και βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, γενικά, ο καιρός θα είναι αίθριος. Η ορατότητα κατά τις πρωινές ώρες στα δυτικά εσωτερικά της ηπειρωτικής περιοχής θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, με μια σταδιακή ενίσχυση προς το νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Ως προς τη θερμοκρασία, αναμένεται μικρή μείωση στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Μεγάλο Σάββατο:

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, καθώς και στα υπόλοιπα μέρη σε βαθμιαία βάση, παρατηρούνται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ κυρίως στα ανατολικά περιορίζονται μεμονωμένες καταιγίδες. Τα μετεωρολογικά φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας και να περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν με κατεύθυνση δυτική έως βορειοδυτική, με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στα νότια πελάγη θα φτάσουν τοπικά μέχρι τους 7 μποφόρ. Με την εξασθένησή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, το πρωί θα παρουσιάζουν κατεύθυνση βορειοανατολική 3 έως 5 μποφόρ.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, προβλέπεται να παρουσιάσει μια πτώση.

Πάσχα


Πηγή

Διαβάστε επίσης: