Ο Δίας Ο Διασωθείς Τυφλός Κουκουβάγιος Έχει Εκπληκτικούς Γαλαξίες στα Μάτια του

July 3, 2023

Ο Δίας Ο Διασωθείς Τυφλός Κουκουβάγιος Έχει Εκπληκτικούς Γαλαξίες στα Μάτια του


Διαφ.

Αν τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής, τότε ο Δίας έχει ολόκληρο το Σύμπαν μέσα στην ψυχή του, επειδή τα μάτια του περιέχουν γαλαξίες.

Τα μάτια του Δία αντικατοπτρίζουν το ίδιο το σύμπαν στο οποίο ζούμε – τους θαυμαστούς αστεροειδείς ουρανούς που λάμπουν σε κάθε καθαρή νύχτα.

Πρόκειται για μια κουκουβάγια της Δυτικής Σκωτίας και έγινε τυφλή σε νεαρή ηλικία. Ο Δίας έχει μόνο το 10% της ορατότητάς του, οπότε δεν μπορεί να ελευθερωθεί ξανά στην άγρια ​​φύση και έτσι μένει στο Κέντρο Εκμάθησης Άγριας Ζωής στην Καλιφόρνια, όπου λαμβάνει πολλά TLC.

Στην πραγματικότητα,  τον ονόμασαν έτσι  από τον ελληνικό θεό του ουρανού και της βροντής εξαιτίας των εξαιρετικών του, χρυσαφένιων  ματιών γεμάτα με την ομορφιά του Κόσμου.

«Στα  40 χρόνια λειτουργίας μας με άγρια ​​ζώα, δεν έχουμε δει ποτέ κάτι παρόμοιο», λέει η ομάδα του Κέντρου Εκμάθησης Άγριας Ζωής της Νότιας Καλιφόρνιας  (WLC),  που έχει φροντίσει τον Δία και  την αποκατάσταση του από το 2012.

Τα αστέρια του είναι τα αποτελέσματα των θρόμβων πρωτεΐνης και χρωστικής αίματος, αλλά έχει και καταρράκτη. Η κατάστασή του είναι ίσως το αποτέλεσμα μιας επίθεσης από ένα αρπακτικό, αλλά είναι πιθανό να είχε και ένα αεροπορικό ατύχημα.

Λόγω της κατάστασης των ματιών του, δεν μπορεί να απελευθερωθεί στην άγρια ​​φύση, ούτε μπορεί να κυνηγά για τον εαυτό του, οπότε η ομάδα της WLC είναι στην ευχάριστη θέση να βοηθήσει. Ο Δίας τρώει καθημερινά και αγαπά το μενού που περιέχει πρωτεΐνες.

“Έχουμε δει ανθρώπους που τους πήραν τα δάκρυα όταν συνάντησαν αυτήν την πολύ  ιδιαίτερη κουκουβάγια”, λένε.

“Είναι αξιοσημείωτο ότι η αναπηρία του Δία φέρνει τόσο μεγάλη ευαισθησία, ευαισθησία και ανησυχία όχι μόνο για τις κουκουβάγιες, αλλά για όλους τους τύπους άγριας πανίδας, καθώς και για το περιβάλλον που μοιραζόμαστε.

Ο Δίας είναι πραγματικά ο καλύτερος … είναι χαρά. Δεν είναι απλώς μια ευθύνη για μας να φροντίζουμε , αλλά ένα προνόμιο. ”

Πηγή:mysticalraven


Πηγή

Διαβάστε επίσης: