Όλα «Τούμπα»: Ετοιμάζουν τον διάδοχο του Στέφανου Κασσελάκη, αυτός είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

October 5, 2023

Όλα «Τούμπα»: Ετοιμάζουν τον διάδοχο του Στέφανου Κασσελάκη, αυτός είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ


Διαφ.

Για «ετοιμασίες για διάδοχο του Στέφανου Κασσελάκη» κάνει λόγο με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ το newsbeast.gr, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «δίνουν χρόνο» στον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει:

“Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πως υπάρχει ηρεμία πριν την καταιγίδα. Γιατί νομοτελειακά θα έρθει. Και εξηγούμε. Τη Δευτέρα σάς είχα ενημερώσει για το μέτωπο που στήνεται κατά του Κασσελάκη. Η Ομπρέλα και οι 53 αποφάσισαν κάποια πράγματα τα οποία είναι σημαντικά και δε γίνεται να περάσουν απαρατήρητα.

Πρώτα απ’ όλα, έχει ξεκαθαριστεί πως κανείς δεν πρόκειται να φύγει από το ΣΥΡΙΖΑ λόγω Στέφανου Κασσελάκη. Μπορεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος να μην εμπνέει την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, αλλά ουδείς είναι διατεθειμένος αφενός να το τραβήξει στα άκρα και αφετέρου να φύγει και πολιτικά να βολοδέρνει μέχρι να εξαφανιστεί από το προσκήνιο. Κάποιοι μάλιστα θεωρούν πως έτσι θα παραδώσουν τα κλειδιά της Κουμουνδούρου.

Προετοιμάζεται η διάδοχη κατάσταση

Αυτό σημαίνει πως ο Κασσελάκης και η ομάδα του θα πρέπει να είναι έτοιμοι για μια ενεργή εσωκομματική αντιπολίτευση. Όπως έμαθα, στη μάζωξη της Ομπρέλας και των 53, ξεκαθαρίστηκε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν φράξιες αλλά είναι αποφασισμένοι να μη δέχονται τα… αλλοπρόσαλλα που νιώθουν να συμβαίνουν για ένα αριστερόστροφο κόμμα.

Τι άλλο αποφασίστηκε;

Δίνουν χρόνο στον Κασσελάκη αλλά σε καμία περίπτωση δεν τον υπολογίζουν ως δυνατό χαρτί όπως ίσως νομίζουν κάποιοι. Θεωρούν πως θα ξεφουσκώσει και με αυτό το σκεπτικό προετοιμάζουν ήδη τη διάδοχη κατάσταση. Τον τωρινό πρόεδρο τον βλέπουν μέχρι τις Ευρωεκλογές. Τότε θα κάνουν ταμείο.

Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά -κάτι που εκτός του ότι το περιμένουν, μάλλον κάποιοι θα το… ήθελαν κιόλας- θα βγει μπροστά ο διάδοχος.

Ποιος είναι; Ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Μάλιστα, η πληροφορία που έφτασε στ’ αυτιά μου είναι πως για την όλη κίνηση έχει ενημερωθεί και ο Νίκος Παππάς. Δε συναινεί, αλλά το ξέρει.”

Εκτός Ελλάδας την προεκλογική εβδομάδα

Πάμε τώρα στον Κασσελάκη ο οποίος είναι στην Κύπρο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ψάχνονται για το πότε και πού θα γίνει η συνεδρίαση αύριο της ΚΟ, ενώ την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τρέχει για να στηρίξει τους υποψηφίους της ΝΔ σε Δήμους και Περιφέρειες. Αντίθετα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να βρεθεί στην Κύπρο χθες και σήμερα και επιστρέφει αύριο το πρωί, μέσα σε μια αμιγώς προεκλογική εβδομάδα που έπρεπε, κατά πολλούς, να είναι στην Ελλάδα και να στηρίζει τους υποψηφίους του κόμματός του.

Αποχή στελεχών

Αυτό που παρατηρείται στο ΣΥΡΙΖΑ είναι «παραίτηση» πολλών που δεν είχαν καμία διάθεση να ασχοληθούν με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και το αρνητικό είναι ότι οι υποψήφιοι που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνουν την εσωκομματική μάχη και σύγκρουση. Και οι προβλέψεις είναι πολύ μαύρες για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ με το μόνο που φαίνεται ως ιδεατό είναι να περάσουν στο δεύτερο γύρο και όχι να κερδίσουν βέβαια δήμους ή περιφέρειες.

Η απόσταση Φίλη

Και επειδή σας λέω για στηρίξεις, εάν πάμε στο ΣΥΡΙΖΑ εκεί δε στηρίζουν τον πρόεδρό τους. Τα είπαμε και στην αρχή αλλά η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Νίκος Φίλης που όπως έμαθα στη χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη δεν άλλαξε καθόλου τις απόψεις του. Το αντίθετο. Τις είπε και πρόσωπο με πρόσωπο και μένει να φανεί τι θα γίνει το επόμενο διάστημα. «Πάμε για αναμέτρηση στο συνέδριο» είναι η χαρακτηριστική φράση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Πάρε κεφάλια

Στο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, ακούγονται φωνές για εκκαθαρίσεις. Π.χ. είδα χθες μια ανάρτηση που συζητείται έντονα στο εσωτερικό του κόμματος και προέρχεται από την ηθοποιό Άννα Ελεφάντη, την κόρη του Άγγελου Ελεφάντη, ιστορικού στελέχους της ανανεωτικής αριστεράς. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ζήτησε καρατομήσεις στελεχών, άποψη που ασπάζονται πολλοί υποστηρικτές του Κασσελάκη.

«Αν δεν ήταν ο @skasselakis ο Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία θα ήταν ήδη τρίτο κόμμα. Είναι πολύ σημαντικό που ο Σύριζα με τον Κασσελάκη κρατάει τα ποσοστά του. Αλλά για να γίνει ο Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία κυβέρνηση ξανά, με Πρωθυπουργό τον Στέφανο Κασσελάκη, πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα το εσωκομματικό τοπίο. Αν ο Στέφανος Κασσελάκης, σαν τον Τσίπρα αφεθεί να κινείται μέσα στην υπονομεύση και τον εσωκομματικό κυκεώνα, το έχασε το παιχνίδι» έγραψε και ο νοών νοείτω. Από την άλλη, η πλειοψηφία όσων δεν ψήφισαν Κασσελάκη δεν τον αναγνωρίζουν για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Αυτό είναι γνωστό στο εσωτερικό του κόμματος.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: