Έξαλλοι στην Εκκλησία με τη Μαρίνα Σάττι «Τεράστιο λάθος αυτό. Δεν γίνεται να κάνεις τον παπά και να ψάλλεις»

April 19, 2024

Έξαλλοι στην Εκκλησία με τη Μαρίνα Σάττι «Τεράστιο λάθος αυτό. Δεν γίνεται να κάνεις τον παπά και να ψάλλεις»


Διαφ.

Η εκπρόσωπος της χώρας μας στην φετινή eurovision Μαρίνα Σάττι  είναι σίγουρα ένα από τα πλέον συζητήσιμα πρόσωπα τον τελευταίο καιρό. Τόσο και με το τραγούδι της φετινής συμμετοχής “Ζάρι”  καθώς έχει προκαλέσει ποίκιλες αντιδράσεις. Αλλά και με το ταπεραμέντο και τον εκρηκτικό της χαρακτήρα. Αυτή τη φορά προκάλεσε αντιδράσεις στον χώρο της εκκλησίας και σε αρκετούς που περιστρέφονται γύρω από αυτήν.

Μαρίνα Σάττι: «Σκανδάλισε» τους εκκλησιαστικούς κύκλους

Η Μαρίνα Σάττι φαίνεται ότι προκάλεσε αντιδράσεις στους κύκλους της εκκλησίας, καθώς κοινοποίησε ένα βίντεο από το TikTok όπου τρεις νεαροί ερμηνεύουν το «Ζάρι» σαν να είναι ένας εκκλησιαστικός ύμνος . Το συγκεκριμένο βίντεο  δεν πέρασε απαρατήρητο και από την ελληνική showbiz και σχολιάστηκε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και θεωρήθηκε αρκετά αστείο. Ωστόσο, ο Ανδρέας Καραγιάννης δεν φάνηκε να δείχνει τον ίδιο ενθουσιασμό με αυτήν την εκτέλεση του τραγουδιού κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής σύνδεσης με την εκπομπή.

Και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εξαρχής είναι λάθος αυτό. Δεν γίνεται να υποδύεσαι ότι είσαι παπάς και ότι ψάλλεις ύμνους. Αυτοί που ψάλλουν ύμνους είναι καταρτισμένοι, το έχουνε σπουδάσει. Δεν μπορεί να βγαίνει ο μαντραχαλάς και να υποδύεται ότι κάνει τους ύμνους»

Α. Καραγάννης για διασκευή του «Ζάρι»: «Τρεις μαντραχαλάδες με μούσια κοροϊδεύουν βυζαντινούς ύμνους»

Θρήvoς για την Μαρίνα Σάττι: Πέθανε ο πατέρας της, ήταν γνωστός γιατρός – Η καταγωγή και η μεγάλη ομοιότητα τους

Λίγο πριν ανέβει στη μεγάλη σκηνή της Eurovision ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, η Μαρίνα Σάττι βιώνει ένα πολύ δύσκολο διάστημα λόγω της απώλειας του πατέρα της, Αλί Οσμάν Σάττι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών.

Γεννημένη στην Αθήνα και μεγαλωμένη στο Ηράκλειο της Κρήτης, η εκπρόσωπος της Ελλάδας έχει  Σουδανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Ο πατέρας της 37χρονης τραγουδίστριας, ο οποίος ασκούσε το επάγγελμα του γιατρού, έφερε ένα σημαντικό κοινωνικό έργο αλλά το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Αλί Οσμάν Σάττι,  αναισθησιολόγος, ήρθε στην Ελλάδα το 1972 για να σπουδάσει ιατρική. Εξελίχθηκε σε Αναπληρωτή Καθηγητή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο από το 1983 μέχρι το 1989 και συνέχισε ως καθηγητής αναισθησιολογίας στην Εθνική Ιατρική Σχολή Αθηνών από το 1989 έως το 1995.

Μαρίνα Σάττι: Τα όσα είχε αναφέρει για οικογένειά της

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στη LiFΟ, είχε μιλήσει για την οικογένειά της και συγκεκριμένα για το πως είχαν γνωριστεί οι γονείς της. «Η μαμά μου ήρθε από το Ηράκλειο στην Αθήνα για να σπουδάσει στο Πολυτεχνείο χημικός μηχανικός. Ο μπαμπάς μου από το Σουδάν στην Αθήνα για να σπουδάσει ιατρική. Πήρε μια υποτροφία, έχοντας διακριθεί ως μαθητής στη χώρα του, ήταν ένας εκ των δύο αριστούχων που επελέγησαν να σταλούν για σπουδές», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Αρχικά πήγε στη Ρωσία, ξεκίνησε να μαθαίνει τη γλώσσα, αλλά δεν του άρεσε. Μετά δοκίμασε να πάει στη Ρουμανία, αλλά κι εκεί έμεινε λίγο καιρό. Τελικά κάποιοι φίλοι του, συμπατριώτες, του είπαν ότι στην Ελλάδα ήταν «καλά» κι έτσι κατέληξε στην Αθήνα. Τον πρώτο χρόνο έκανε μαθήματα για να μάθει την ελληνική γλώσσα και εν τέλει έδωσε εξετάσεις για να μπει στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Πέρασε. Επειδή όμως τα χρήματα της υποτροφίας δεν έφταναν, παράλληλα δούλευε σε ένα ξενοδοχείο όπου δούλευαν και δύο πρώτες ξαδέλφες της μαμάς μου. Στα γενέθλια της μίας εξ αυτών γνωρίστηκαν», τόνισε.

Πιο πρόσφατα, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ Στούντιο 4, είχε αναφερθεί ξανά στους γονείς της, σημειώνοντας πως «υπάρχουν διαφορές όπως καταλαβαίνετε και ακόμα υπάρχουν. Πιστεύω ότι κατάφεραν να βρουν μια ισορροπία λόγω του έρωτα και στη συνέχεια ήρθαμε και εμείς, τα παιδιά. Θαυμάζω τη μαμά μου γι’ αυτό, για τον ατίθασο χαρακτήρα της. Μεγαλώνοντας συνειδητοποιώ λέω “ουάου, μαγκιά”. Ο μπαμπάς μου ήταν ο πρώτος μαύρος που αντίκρισε η γιαγιά μου».

Το bullying στα παιδικά της χρόνια:

Σε άλλη συνέντευξή της, η Μαρίνα Σάττι μοιράστηκε προσωπικές πτυχές σχετικά με την καταγωγή της και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω bullying στα παιδικά της χρόνια. Ανοίγοντας τον διάλογο για τις προκλήσεις που συνάντησε εξαιτίας της μικτής καταγωγής της, από Σουδανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα:

“Η μαμά μου είχε μεγαλώσει στην Κρήτη, ο μπαμπάς μου είχε μεγαλώσει στο Σουδάν, ήρθε φοιτητής στην Αθήνα και έτσι γνωρίστηκαν. Υπάρχουν διαφορές όπως καταλαβαίνετε και ακόμα υπάρχουν. Πιστεύω ότι κατάφεραν να βρουν μια ισορροπία λόγω του έρωτα και στη συνέχεια ήρθαμε και εμείς, τα παιδιά. Θαυμάζω τη μαμά μου γι’ αυτό, για τον ατίθασο χαρακτήρα της. Μεγαλώνοντας το συνειδητοποιώ και λέω “ουάου, μαγκιά”. Ο μπαμπάς μου ήταν ο πρώτος μαύρος που αντίκρισε η γιαγιά μου”.

“Έχω ακούσει σχόλια για την καταγωγή μου όταν ήμουν μικρή. Όταν είμαστε μικροί στεναχωριόμαστε χωρίς να καταλαβαίνουμε και να δίνουμε βαρύτητα στα πράγματα. Ίσα ίσα που αυτή η ιδιαιτερότητα για την οποία μπορεί να ντρεπόμουν, τώρα είναι η δύναμή μου. Τότε όμως στεναχωριόμουν και ένιωθα και ανασφάλεια γιατί όταν δεν μοιάζουμε με τους γύρω μας σε κάτι, νιώθουμε ότι δεν θα είμαστε αποδεκτοί, δεν θα μας αγαπάνε”.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

«Κερδίζει 80% τη Eurovision»: Τρελάθηκαν στην ΕΡΤ με τη θέση που βρίσκεται πλέον η Μαρίνα Σάττι στα στοιχήματα

Περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κομμάτι που έστειλε ποτέ η Ελλάδα στη Eurovision έχει διχάσει το ελληνικό κοινό το «Zari» της Μαρίνας Σάττι.

Σήμερα, λοιπόν, από την 7η θέση που ήταν μέχρι χθες αργά το απόγευμα, το «Zari» έχει «πετάξει» στην 5η θέση με την ΕΡΤ να μην πιστεύει στα μάτια της και τους eurofans να δίνουν 80% πιθανότητα στη Μαρίνα Σάττι να είναι η νικήτρια της φετινής Eurovision.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως τα τραγούδια που φιγουράρουν στις 5 πρώτες θέσεις έχουν πολύ μικρή διαφορά μεταξύ τους, με το ελληνικό κομμάτι να έχει τεράστιες πιθανότητες σε μερικές ημέρες να βρεθεί ακόμα και στις 2 πρώτες θέσεις τις οποίες μέχρι σήμερα καταλαμβάνουν σταθερά η Κροατία και η Ιταλία.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: