Έξαλλοι οι τηλεθεατές: Οριστικό τέλος στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ», Πρώτο Πάσχα που συμβαίνει αυτό στη χώρα μας

April 25, 2024

Έξαλλοι οι τηλεθεατές: Οριστικό τέλος στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ», Πρώτο Πάσχα που συμβαίνει αυτό στη χώρα μας


Διαφ.

Φέτος, το τηλεοπτικό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 φαίνεται να υφίσταται μια σημαντική ανατροπή που προκαλεί αίσθηση στους τηλεθεατές: η διαχρονική και εμβληματική θρησκευτική υπερπαραγωγή «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη, χωρίς να έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα οι ημέρες και ώρες προβολής.

Η σειρά, που έχει γίνει συνώνυμο των ημερών που προηγούνται της Ανάστασης, παραδοσιακά κατέλαμβε έναν σημαντικό χρονικό διάστημα της Μεγάλης Εβδομάδας, ξεκινώντας από τη Μεγάλη Δευτέρα και φτάνοντας μέχρι το Μεγάλο Σάββατο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η σειρά είχε περιοριστεί σε λιγότερες ημέρες αλλά με περισσότερα επεισόδια ανά ημέρα.

«Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Τι θα γίνει τελικά;

Η απουσία της σειράς μέχρι τώρα δημιουργεί ερωτήματα, αν και υπάρχει η πιθανότητα να προβληθεί σε μαραθώνιο από Μεγάλη Πέμπτη και μετά, δεδομένης της συνολικής διάρκειάς της σειράς που ανέρχεται σε 371 λεπτά. Αυτό θα σημαίνει ένα κυριολεκτικά “non stop” μαραθώνιο της σειράς.

Εάν τελικά δεν προβληθεί φέτος, θα αποτελέσει μια σπάνια επιλογή για τον ΑΝΤ1, που έχει παρουσιάσει τη σειρά για 24 χρόνια, με εξαίρεση δύο προηγούμενα «διαλείμματα».

Η σειρά «Ιησούς από τη Ναζαρέτ», πρωτοπροβλήθηκε στις 27 Μαρτίου 1977 από το ιταλικό κανάλι RAI 1 και θεωρείται η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, αφού καλύπτει εκτενώς τη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Ο σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι απέδωσε τα Πάθη του Ιησού με ευλάβεια και σεβασμό, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Χριστιανικές Γραφές. Τα γυρίσματα κράτησαν σχεδόν έναν χρόνο, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφφιρέλλι εξασφάλισε ένα επιτελείο διάσημων ηθοποιών:

Το Καστ του «Ιησού από τη Ναζαρέτ»:

  • Ρόμπερτ Πάουελ – Ιησούς Χριστός
  • Ολίβια Χάσεϊ – Παναγία
  • Έρνεστ Μποργκνάιν – Εκατόνταρχος
  • Ροντ Στάιγκερ – Πόντιος Πιλάτος
  • Πίτερ Ουστίνοφ – Ηρώδης ο Μέγας
  • Κλαούντια Καρντινάλε – Μοιχαλίδα
  • Τζέιμς Μέισον – Ιωσήφ από την Αριμαθαία
  • Αν Μπάνκροφτ – Μαρία Μαγδαληνή
  • Κρίστοφερ Πλάμερ – Ηρώδης Αντύπας
  • Βαλεντίνα Κορτέζε – Ηρωδιάδα
  • Άντονι Κουίν – Καϊάφας
  • Μάικλ Γιορκ – Ιωάννης ο Βαπτιστής
  • Γιώργος Βογιατζής – Ιωσήφ
  • Ίαν Μακ Σέιν – Ιούδας Ισκαριώτης
  • Λόρενς Ολίβιε – Νικόδημος
  • Τζέιμς Ερλ Τζόουνς -Βαλτάσαρ
  • Ίαν Χολμ – Ζέραχ

Τότε 26… πλέον 72, δεν έχει ούτε 1 πλαστική: Έτσι είναι σήμερα η «Παναγία» του Ιησού από τη Ναζαρέτ, Ολίβια Χάσεϊ

Ολίβια Χάσεϊ: Η αγαπημένη ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τον ρόλο της Μαρίας, της μητέρας του Ιησού, στην εμβληματική σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι, σήμερα βρίσκεται στο 72ο έτος της ζωής της.

Η σειρά, που έχει καθιερωθεί ως ένα από τα κλασικά έργα τηλεοπτικής μετάδοσης το Πάσχα από τον ΑΝΤ1, συνεχίζει να την καθιστά μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες στον χώρο της τηλεόρασης.

Η Χάσεϊ κατάφερε με την ερμηνεία της να κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό του κοινού, ενσαρκώνοντας με εξαιρετική μαεστρία την Μαρία. Ο ρόλος της στη σειρά όχι μόνο άφησε σημαντικό αποτύπωμα στην καριέρα της αλλά και συνέβαλε στη διαμόρφωση μιας μόνιμης εικόνας της ως ιδανικής μητέρας στη συλλογική μνήμη του κοινού.

Παρά τη μεγάλη επιτυχία της ως ηθοποιός, η Ολίβια Χάσεϊ αποφάσισε να αποσυρθεί από την υποκριτική, επιλέγοντας να αφοσιωθεί σε μια εντελώς διαφορετική δραστηριότητα – την κτηνοτροφία.

Ολίβια Χάσεϊ: Δείτε πως είναι σήμερα η ηθοποιός

Η Ολίβια Χάσεϊ γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1951 στην Αργεντινή. Αρχικά εργάστηκε στο θέατρο και το 1968 επιλέχθηκε από τον Φράνκο Τζεφιρέλι για να παίξει τον ρόλο της Ιουλιέτας στην παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Ο ρόλος της χάρισε παγκόσμια αναγνώριση και για αυτή την ερμηνεία κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο David di Donatello.

Το 1974 πρωταγωνίστησε ως Τζες στην ταινία τρόμου «Black Christmas». Συνεργάστηκε ξανά με τον Φράνκο Τζεφιρέλι στην σειρά «Ιησούς από την Ναζαρέτ» (1977), στην οποία ενσάρκωσε την Μαρία, την μητέρα του Ιησού.

Το 1978 εμφανίστηκε στην ταινία του John Guillermin «Έγκλημα στον Νείλο», που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι. Τη δεκαετία του 1980 εμφανίστηκε σε αρκετές διεθνείς παραγωγές, συμπεριλαμβανομένων της ιαπωνικής παραγωγής «Virus» (1980) και της αυστραλιανής ταινίας τρόμου «Turkey Shoot» (1982). Το 1990 εμφανίστηκε σε δυο ακόμα ταινίες τρόμου: «Psycho IV: The Beginning» και στο «Το Αυτό» (It) του Στίβεν Κινγκ.

Η Ολίβια Χάσεϊ εγκατέλειψε την υποκριτική για δυο χρόνια μετά την επιτυχία της παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Φράνκο Τζεφιρέλι εξαιτίας της αγοραφοβίας της.

Δείτε πως είναι σήμερα:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: