Κεφαλονιά: Έγινε καλά η πάπια που δαγκώθηκε από σκύλο και επέστρεψε στο φυσικό της περιβάλλον

March 20, 2022

Κεφαλονιά: Έγινε καλά η πάπια που δαγκώθηκε από σκύλο και επέστρεψε στο φυσικό της περιβάλλον


Διαφ.

Τα περισσότερα νέα, όπως ξέρουμε, αφορούν τα σκυλάκια και τα γατάκια. Τις κακοποιήσεις τους και γενικά τα προβλήματά τους. Όμως υπάρχουν και τα άλλα ζώα που μιλούμε λιγότερο για αυτά. Και αυτά πονούν και αυτά βασανίζονται και αυτά έχουν την ανάγκη μας.
Ένα τέτοιο ζωάκι, όπως μαθαίνουμε από το ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ” ΝΤΟΡΙΣ, είναι η πάπια που βλέπετε στις πιο κάτω φωτογραφίες.
Η πάπια βρέθηκε στον Κούταβο Αργοστολίου στην Κεφαλονιά με μια μεγάλη πληγή. Το πιθανότερο ήταν δάγκωμα από σκυλί. Μεταφέρθηκε από τους εθελοντές στην κτηνίατρο για τις πρώτες βοήθειες. Η κτηνίατρος έραψε την πληγή και η πάπια πέρασε καλά τη νάρκωση. Στη συνέχεια ξεκίνησε αντιβίωση. Και τα κατάφερε. Η πληγή είχε επουλωθεί. Ήταν πλέον έτοιμη να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον, εκεί που την είχαν βρει.
Έτσι πήγαν, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και το βίντεο, στον Κούταβο, και την άφησαν ελεύθερη. Ελπίζουμε από εδώ και πέρα να είναι πιο προσεκτική.
Οι άνθρωποι του συλλόγου αναφέρουν: « Ευχαριστούμε πολύ την Αλεξάνδρα Ποταμιάνου που μας ενημέρωσε για την πάπια στο Κούταβο και τη Σπυριδούλα Βαβάση για την άμεσα βοήθεια».
Δείτε ΕΔΩ την πάπια στο κτηνιατρείο
 Και ΕΔΩ η επανένταξή της στο μέρος που βρέθηκε

Πηγή

Διαβάστε επίσης: