Ουκρανία: Οικογένεια φεύγοντας να σωθεί έχασε τη γατούλα της- Δείτε το βλέμμα των παιδιών όταν τη βρήκαν

March 22, 2022

Ουκρανία: Οικογένεια φεύγοντας να σωθεί έχασε τη γατούλα της- Δείτε το βλέμμα των παιδιών όταν τη βρήκαν


Διαφ.

Στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία, η σκέψη μας είναι, όπως σε όλους τους πολέμους άλλωστε, στον άμαχο πληθυσμό. Και ειδικά στα παιδιά που βιώνουν κάτι που θα τους πληγώνει σε όλη τους τη ζωή και που δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Στα παιδιά που θα σωθούν βέβαια. Γιατί πολλά δεν θα σωθούν.
Αυτό που μας έκανε μεγάλη εντύπωση από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν οι εικόνες με τα παιδιά που φεύγουν να ξεφύγουν με τις οικογένειές τους και κρατάνε σφιχτά τα κατοικίδιά τους. Στην αγκαλιά τους, να μην τους φύγουν. Συγκινητικές εικόνες. Γιατί αυτές οι παιδικές ψυχές να το ζουν όλο αυτό; Ποιος θα δώσει απάντηση σε αυτά τα παιδιά που διαλύθηκαν οι ζωές τους;
Η σελίδα LorenzoTheCat δημοσίευσε μια τέτοια φωτογραφία που μας συγκίνησε πολύ. Μια φωτογραφία που τα λέει όλα. Μια φωτογραφία γεμάτη συναισθήματα. Τα παιδάκια αυτά, φεύγοντας από την Ουκρανία να σωθούν, έχασαν τη γατούλα τους όταν έφτασαν στα σύνορα με την Πολωνία.
Μαζί με τους δικούς τους άρχισαν να την ψάχνουν. Καταλαβαίνουμε την αγωνία των παιδιών και τη στενοχώρια τους. Πριν φύγουν από εκεί, το θαύμα έγινε. Κάποιος είχε βρει τη γατούλα τους, τους έψαξε ανάμεσα στους πρόσφυγες, τους βρήκε και τους την έδωσε.
Το πρόσωπο του μικρούλη που βρήκε τη γατούλα του τα λέει όλα. Δείτε πόσο τη σφίγγει πάνω του να μη τη χάσει ξανά.
Στον πανικό των βομβαρδισμών πολλοί άνθρωποι δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι να μεταφέρουν τη γάτα τους. Με τα σκυλιά είναι αλλιώς. Υπάρχει το λουρί. Όμως όταν φεύγεις σε πανικό, μπορεί απλά να αρπάξεις το ζώο σου και να φύγεις. Έτσι συνέβη και αρκετούς που είχαν γάτα. Πόσο δύσκολο είναι να φύγεις με τη γάτα έτσι. Πόσο εύκολο να σου φύγει. Σκεφτείτε και τον πανικό του ζώου. Να πέφτουν βόμβες και να γίνεται ο χαμός. Για αυτό βλέπουμε όλοι πόσο τη σφίγγουν στην αγκαλιά τους.
Μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους. Μακάρι να σωθούν, να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους και να είναι ευτυχισμένοι.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com


Πηγή

Διαβάστε επίσης: