Δεν τα κατάφερε ο Μιγκέλ που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στο κεφάλι σε δρόμο στο Περιστέρι

April 14, 2022

Δεν τα κατάφερε ο Μιγκέλ που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στο κεφάλι σε δρόμο στο Περιστέρι


Διαφ.

Μάστιγα έχουν γίνει πλέον τα τροχαία με τα ζώα. Όχι ότι δεν υπήρχαν παλιά. Αλλά τον τελευταίο χρόνο, το πιθανότερο λόγω καραντίνας, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι άνθρωποι οδηγούν περισσότερα επιθετικά από ποτέ. Και απίστευτα επικίνδυνα. Αυτά στην Ελλάδα φυσικά. Γιατί στις οργανωμένες και πολιτισμένες χώρες ο νόμος είναι νόμος και δεν τολμάει κανείς να τον παραβεί.
Τι σημαίνει καραντίνα; Παίρνω το αυτοκίνητο και ξεσπάω με το να περνάω το κόκκινο, να τρέχω σαν τρελός, να κάνω του κόσμου τις παρανομίες και όποιον πάρει ο Χάρος;
Οι πρώτοι που την πληρώνουν λόγω αυτής της σχιζοφρένειας που μας δέρνει είναι οι αδέσποτοι φίλοι μας. Πόσα χτυπημένα ζωάκια δεν βλέπουμε παντού… Πόσα ανάπηρα… Πόσα σκοτωμένα…
Ένα τέτοιο, άτυχο πλάσμα ήταν και ο Μιγκέλ. Και γράφουμε ήταν γιατί δυστυχώς ο Μιγκέλ δεν υπάρχει πια, όπως μας ενημερώνουν οι εθελοντές του Make it Pawsible.
Η ιστορία του συνηθισμένη. Αλλά σε εξοργίζει. Γιατί, ναι, μπορεί να υπάρξει και η κακιά στιγμή. Όμως αν οδηγούσαμε σαν άνθρωποι, θα υπήρχαν λίγες κακές στιγμές.
Ο Μιγκέλ βρέθηκε αυτές τις μέρες χτυπημένος από αμάξι σε κεντρικό δρόμο-σκοτώστρα στο Περιστέρι, στην οδό την Κύπρου. Για το περιστατικό οι εθελοντές ενημερώθηκαν από μια φίλη φιλόζωη, που τον μετέφερε αμέσως σε κτηνίατρο.
Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε σπασμένη γνάθο και οίδημα στο κεφαλάκι του. Τοποθετήθηκε μεταλλικό ράμμα στην κάτω γνάθο και πήρε αντιβίωση και κορτιζόνη.
Ο γατούλης όμως στην κατάστασή του δεν γινόταν να βγει στο δρόμο. Χρειαζόταν όμως και κάποιον να τον φροντίζει για να τρώει μέχρι να ξεπρηστεί. Έτσι μεταφέρθηκε για νοσηλεία.
Ο Μιγκέλ πάλεψε πολύ αλλά δεν τα κατάφερε. Είχε πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά στο κεφαλάκι του. Έφυγε για άλλους τόπους, ίσως καλύτερους από αυτούς εδώ.
Γιατί τρέχετε σαν τρελοί στους δρόμους; Γιατί δεν σκέφτεστε ότι μπορεί να πεταχτεί ένα ζώο που πιθανόν να είναι μωρό, κουφό, ανάπηρο, άρρωστο, γέρικο; Σύνθετη σκέψη αυτή και δεν την έχουμε μάθει να την κάνουμε.
Καλό ταξίδι Μιγκέλ. Δεν σου άξιζε αυτός ο θάνατος.
Αυτή είναι η ανάρτηση του Make it Pawsible για τον άτυχο Μιγκέλ.
 “Συχνά αποφεύγουμε τέτοια ποστ.
Ίσως αισθανόμαστε ότι όταν πλέον βρίσκουμε το κουράγιο να μιλήσουμε για κάτι που μας πόνεσε, το ζούμε πάλι ξανά και ξανά.
Ίσως δεν θέλουμε να στεναχωρούμε τους ανθρώπους που νοιάστηκαν και που δεν γύρισαν το κεφάλι..
Την αγαπημένη μας Γιάννα που τον βρήκε χτυπημένο από αυτοκίνητο και που τον στήριξε μέχρι τέλους, την κτηνίατρό μας Βάγια που σχεδόν τον έκανε μέλος της οικογένειας της και όλους όσους ήλπιζαν μαζί μας.
Ο Μιγκέλ δεν είναι πια εδώ.
Νοσηλεύτηκε σε 3 κλινικές, πήραμε 2η και 3η γνώμη για το τι άλλο θα μπορούσε να γίνει, πάλεψε όσο μπόρεσε αλλά το χτύπημα στο κεφάλι τού είχε προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά.
Αντίο μαυρούκο μας.
Παλέψαμε αλλά χάσαμε.
Ελπίζουμε με τον αγώνα μας να κάνουμε αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο για κάθε Μιγκέλ που έφυγε τόσο άδικα.”
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com


Πηγή

Διαβάστε επίσης: