Κλαίει ο ουρανός πάνω από την Κατερίνη: Σήμερα η κηδεία της Αθηνάς, ο άντρας της σώθηκε επειδή είχε πάει τουαλέτα

March 3, 2023

Κλαίει ο ουρανός πάνω από την Κατερίνη: Σήμερα η κηδεία της Αθηνάς, ο άντρας της σώθηκε επειδή είχε πάει τουαλέτα


Διαφ.

Η πρώτη κηδεία θύματος του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή.



Η 34χρονη Αθηνά Κατσάρα, που επέβαινε στο μοιραίο τρένο, κηδεύεται στην Κατερίνη. Η σορός της ταυτοποιήθηκε και βύθισε στο πένθος την οικογένειά της.

Η κηδεία της 34χρονης μητέρας ενός μικρού παιδιού, θα γίνει στις 4 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης.

Η Αθηνά επέβαινε στο μοιραίο τρένο με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, ενώ ο σύζυγός της -και εκείνος επιβάτης του τρένου- συνεχίζει να νοσηλεύεται τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λάρισας.

Παντρεύτηκαν και πριν από δύο χρόνια έγιναν γονείς. Αποφάσισαν να αφήσουν το αγγελούδι στους γονείς και να κάνουν ένα ταξίδι για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Το ταξίδι της επιστροφής τους βρήκε μέσα στη μοιραία αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε μετωπική με εμπορική στα Τέμπη. Η νεαρή Αθηνά σκοτώθηκε, ενώ ο Νίκος τραυματίστηκε αλλά ευτυχώς κατάφερε να ζήσει. Λίγο πριν το δυστύχημα είχε σηκωθεί για να πάει στην τουαλέτα και έτσι από το 3ο βαγόνι, ήταν στο 4ο τη στιγμή του δυστυχήματος.

Η 34χρονη Αθηνά Κατσάρα και ο 31χρονος Νίκος Ζήσης ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι που ζούσε στην Κατερίνη. Φωτογραφίες αποτυπώνουν τους δυο τους σε χαρούμενες στιγμές της ζωής τους. Δύο χρόνια πριν, μάλιστα, έγιναν για πρώτη φορά γονείς. Το περασμένο Σαββατοκύριακο επέλεξαν να αφήσουν το δύο χρονών αγοράκι τους, τον μικρό Χρήστο, στην Κατερίνη και να ταξιδέψουν στην Αθήνα για το τριήμερο.

Όμως, η μοίρα είχε άλλα σχέδια για το ζευγάρι που επέστρεφε με το μοιραίο τρένο IC62, έχοντας εισιτήρια για το βαγόνι νούμερο 3. Δευτερόλεπτα πριν το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Νίκος σηκώθηκε από το κάθισμά του, δίπλα στην Αθηνά, για να πάει τουαλέτα σε άλλο βαγόνι, πιο πίσω στον συρμό.

Η σύγκρουση τον βρήκε όρθιο, ενώ βάδιζε σε άλλο βαγόνι. Έσπασε δύο πλευρά και το ισχίο του. Η επόμενη μέρα τον βρήκε να αναρρώνει στο νοσοκομείο, αλλά είχε ήδη ανοίξει μια πολύ μεγαλύτερη πληγή.

Η σορός της αναγνωρίστηκε μόλις χθες και ενώ ο Νίκος νοσηλευόταν στην Ορθοπεδική Κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.

Η μοίρα έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι στους γονείς του δίχρονου Χρήστου. Η κοινωνία της Κατερίνης είναι συγκλονισμένη, εκατοντάδες μηνύματα και στόρι στα social media στέλνουν συλλυπητήρια για τον χαμό της Αθηνάς.

Η Αθηνά ήταν αδελφή του ποδοσφαιριστή του ΣΦΚ Πιερικός, Βασίλη Κατσάρα. Μέχρι νωρίς χθες το απόγευμα ο αδελφός της αναζητούσε πληροφορίες για την τύχη της.

Ο ίδιος ανακοίνωσε την απώλεια της αγαπημένης του αδελφής με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook.«Η αδερφούλα μου δεν είναι πια κοντά μας…» έγραψε συγκλονισμένος ο νεαρός αθλητής.

Η κηδεία της Αθηνάς Κατσάρα θα γίνει στις 16:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννας, στην Κατερίνη.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: