Τον μαχαίρωσαν για ένα τσαντάκι: Ράκος η μητέρα του 18χρονου Δημήτρη – «Να κλειδώσουμε τα παιδιά μας στο σπίτι;»

April 19, 2023

Τον μαχαίρωσαν για ένα τσαντάκι: Ράκος η μητέρα του 18χρονου Δημήτρη – «Να κλειδώσουμε τα παιδιά μας στο σπίτι;»


Διαφ.

Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος, νοσηλεύεται ο 18χρονος Δημήτρης, ο οποίος έπεσε θύμα ληστείας στην Ακρόπολη.



18χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 17χρονος μαζί με άλλον έναν νεαρό, ο οποίος αναζητείται, πλησίασαν τον 18χρονο και τον μαχαίρωσαν στο λαιμό και την κοιλιά.

Ο 18χρονος Δημήτρης διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός σε σοβαρή κατάσταση και υποβλήθηκε σε χειρουργείο.

Οι δράστες του αφαίρεσαν ένα τσαντάκι το οποίο βρέθηκε δίπλα στο σημείο της επίθεσης.

Η μητέρα του Δημήτρη μίλησε και αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του γιου της: «Έχει κάποια σημάδια βελτίωσης αλλά τα επόμενα 24ωρα θα είναι δύσκολα. Μιλήσαμε λίγο μετά το χειρουργείο αλλά είναι σε καταστολή γιατί έχει πολύ έντονους πόνους», είπε η μητέρα.

Μην μπορώντας να κρατήσει τα δάκρυά της η μητέρα του Δημήτρη είπε μεταξύ άλλων ότι «έχασα όλη μου τη ζωή μόλις με ειδοποίησαν. Το πρώτο πράγμα, μόλις βγήκε από το χειρουργείο, είπε ‘μαμά συγγνώμη’».

Ο 18χρονος Δημήτρης με την μητέρα του

Πώς πλησίασαν την παρέα

Στην κάμερα του MEGA μίλησε και ένας από τους φίλους του Δημήτρη που ήταν στην παρέα και αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης.

Όπως είπε ήταν ξαφνικό και δεν περίμεναν αυτό που θα γινόταν αφού αρχικά οι δύο δράστες τους πλησίασαν χωρίς απειλητικές διαθέσεις.

«Δεν τα ξέραμε τα παιδιά. Ήρθαν τυχαία σε εμάς και μας ζήτησαν δύο τσιγάρα, είπαμε δεν έχουμε και μόλις γύρισαν πλάτη έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό του Δημήτρη. Δυστυχώς, ο κόσμος είναι πλέον έτσι. Θέλω να πώς να μην αφήσουνε κανέναν να τους πλησιάζει. Να είναι απλά καλά ο Δημήτρης θέλουμε».

Οι 17χρονοι βρίσκονται πλέον στα χέρια της Αστυνομίας, όμως ο 18χρονος παλεύει για τη ζωή του, αφού δέχθηκε μαχαιριές στο σώμα και την κοιλιά του και έχει χάσει πολύ αίμα.

Η μητέρα του 18χρονου, που δεν έχει άλλο παιδί λέει, ότι είχε πάει βόλτα με τους φίλους του στο Σύνταγμα και μετά συνέχισαν κάτω από την Ακρόπολη. “Κατά τις 12:30 με πήρε ο μπαμπάς του τηλέφωνο να μου πει, ότι το παιδί βρίσκεται στο νοσοκομείο. Καθόταν με τους φίλους του σε ένα πεζούλι και δύο ανήλικοι τους προσέγγισαν. Αρχικά ζήτησαν τσιγάρα και μετά το κινητό και το τσαντάκι. Ο ένας πήρε τον γιο μου στην άκρη με την απειλή μαχαιριού. Ο γιος μου αντιστάθηκε ως πρώτη αντίδραση και έτσι τον μαχαίρωσε”.

Ο νεαρός είχε δεχτεί ξανά επίθεση στο παρελθόν

Η γυναίκα λέει, ότι η πρώτη μαχαιριά ήταν στο λαιμό. Μετά τον χτύπησε στο στομάχι, όπου το τραύμα είναι διαμπερές και έχει χτυπήσει μια αορτή.

Ήταν 5 παιδιά 18χρονα. Έκαναν τη βόλτα τους. Να τα κλείσουμε στο σπίτι, δηλαδή; Τι να κάνουμε;” λέει στη συνέχεια ξεσπώντας η γυναίκα που με δάκρυα στα μάτια εύχεται μόνο να πάνε όλα καλά με το παιδί.

“Μου ήρθε τρέλα όταν με πήραν και μου είπαν τι συνέβη”, συμπληρώνει. “Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει και ανεξέλεγκτο. Και πριν 2 χρόνια είχε δεχτεί ξανά επίθεση πάλι στο Σύνταγμα, στην πλατεία. Πάλι είχαν πάει να του πάρουν το κινητό. Αλλά δεν ήταν τέτοιο πράγμα όπως τώρα. Αυτό ήταν το κάτι άλλο…”


Πηγή

Διαβάστε επίσης: