Έχασε οικονομίες μιας ζωής αλλά δεν το έβαλε κάτω: Η Μαριάνθη Κάσδαγλη πήρε προαγωγή & είναι η πιο όμορφη Ελληνίδα καπετάνισσα

August 14, 2023
Παρά τις οικονομικές απώλειες που υπέστη σε όλη της τη ζωή, η Μαριάνθη Κάσδαγλη δεν το έβαλε κάτω. Αντίθετα, πήρε προαγωγή και τώρα είναι η πιο όμορφη Ελληνίδα καπετάνισσα.

Έχασε οικονομίες μιας ζωής αλλά δεν το έβαλε κάτω: Η Μαριάνθη Κάσδαγλη πήρε προαγωγή & είναι η πιο όμορφη Ελληνίδα καπετάνισσα


Διαφ.

Την Μαριάνθη Κάσδαγλη οι περισσότεροι πιθανότατα να την γνωρίζετε από την τη συμμετοχή της στο Survivor. Η πανέμορφη 31χρονη Μαριάνθη Καλατζάκη Κάσδαγλη γεννημένη στη Θεσσαλονίκη και με μισή καταγωγή από τα Χανιά αμέσως μετά την αποχώρησή της από το ριάλιτι επιβίωσης, επέστρεψε στην εργασία της καθώς δεν την ενδιέφεραν τα φώτα της showbiz. Και μάλιστα όχι οποιαδήποτε δουλειά μιας και η Μαριάνθη είναι ανάμεσα στο 3% των γυναικών καπετάνιων στη χώρα μας. Ενώ διαθέτει και δικιά της εταιρεία ενοικίασης σκαφών.

Γνωρίστε την καπετάνισσα Μαριάνθη Κάσδαγλη

width=700

Αναφερόμενη στη δουλειά της, η Μαριάνθη Κάσδαγλη αμέσως μετά την αποχώρηση της από το ριαλιτυ υπογράμμισε δεν το άφησα ακριβώς, απλώς αποδεσμεύτηκα των καθηκόντων μου για να μπορέσω να επιστρέψω στην Ελλάδα και να προχωρήσει το θέμα με το Survivor και να συμμετέχω στο παιχνίδι. Επέστρεψα στην εργασία μου, γιατί πέρα το γεγονός ότι είναι αυτό που αγαπάω και μου αρέσει, είχα θέσει στον εαυτό μου κάποιους στόχους και πριν το Survivor και θέλω να ολοκληρώσω. Να καταφέρω να ολοκληρώσω το κομμάτι που θέλω και να δω πως θα προχωρήσω και θα συνεχίσω. Είμαι άνθρωπος που τελειώνω ότι έχω αρχίσει και γι αυτό το λόγο είμαι εδώ τώρα.

width=700

Μαριάνθη Κάσδαγλη η “Survivor” πλοίαρχος

Όσον αφορά την αντιμετώπιση του κόσμου μετά το Survivor, η πρώην παίκτρια σημείωσε είναι μια τουριστική γραμμή, έρχεται αρκετός κόσμος καθημερινά για μετάβαση σε διάφορα νησιά και υπάρχουν φορές κατά τη φόρτωση και εκ φόρτωση όταν βρίσκομαι κάτω στον καταπέλτη, που ο κόσμος με αναγνωρίζει ή μέσα στο πλοίο για να πάω στη γέφυρα και την καμπίνα μου. Πάλι με αναγνωρίζουν και υπάρχει μια θετική ανταπόκριση και μου ζητούν να βγουν φωτογραφίες μαζί μου.

Η εκπαίδευσή της

Η Μαριάνθη είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (MA) στο Masters. Κάτοχος του Πιστοποιητικού Master Mariner Class B της Κλάσης (Captain General) και έχοντας εργαστεί ως Master Mariner Class C σε πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, φορτηγά πλοία, πραγματοποίησε υπερατλαντικά ταξίδια και ως Master Mariner Class B στην ακτοπλοΐα με οργανωτικές και επικοινωνιακές δεξιότητες. Η Μαριάνθη μιλάει 3 γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά. Έχει άδειες λειτουργίας: αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και ταχύπλοα σκάφη. Επιπλέον, διαθέτει πιστοποιητικό ναυαγοσώστη και πιστοποιητικό στις καταδύσεις.

width=1080

Η Μαριάνθη είναι το μεγαλύτερο παιδί τεσσάρων αδελφών. Γεννήθηκε το 1991 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Η άλλη μισή καταγωγή της είναι από τα Χανιά της Κρήτης.

Ήμουν επαγγελματίας κολυμβητής και δούλεψα και ως προπονητής κολύμβησης. Ωστόσο, μεγαλώνοντας λόγω της οικονομικής κρίσης, έπρεπε να επιλέξω μια δουλειά για να στηρίξω την οικογένειά μου. Επέλεξα να πάω στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, κατά τη διάρκεια των σπουδών μου δούλευα και εκπαιδεύτηκα το απόγευμα. Τελείωσα την ακαδημία και τη θαλάσσια υπηρεσία ως δόκιμος καταστρώματος σε μεγάλα φορτηγά πλοία μεγέθους ακρωτηρίου. Συνέχισα ως μαθητευόμενος, κατώτερος και 2ος αξιωματικός σε φορτηγά πλοία που ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο. Το τελευταίο μου ταξίδι ως 2ος Αξιωματικός ήταν 9μιση μήνες. Αφού έλαβα το πιστοποιητικό του Chief Officer, εργάστηκα σε επιβατηγά-τουριστικά πλοία που ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο. Τα ταξίδια μου περιλαμβάνουν την Ερυθρά Θάλασσα (Ιορδανία, Αίγυπτος και Ισραήλ), την Ισλανδία και τον Βορειοατλαντικό Κύκλο. Φύγαμε από τον Πειραιά και κάναμε ένα ταξίδι 16 ημερών, διασχίσαμε τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

width=1168

Πάντα ενθαρρύνω τους ανθρώπους να πιστεύουν στον εαυτό τους, δεν ξέρουν καν πόση δύναμη έχουν, μέχρι που το να πιστεύεις στον εαυτό σου είναι το μόνο πράγμα που έχεις για να συνεχίσεις. Ποτέ μην ακούτε κανέναν, κάντε αυτό που νομίζετε ότι είναι σωστό. Στο σκάφος μου έχουν πει να μην συνεχίσω αυτή τη δουλειά, αλλά δεν ακούω ποτέ κανέναν.


Πηγή