Οργή και θρήνος: Το πλήρωμα έσπρωξε από τον καταπέλτη τον επιβάτη που σκοτώθηκε στο Blue Horizon

September 6, 2023

Οργή και θρήνος: Το πλήρωμα έσπρωξε από τον καταπέλτη τον επιβάτη που σκοτώθηκε στο Blue Horizon


Διαφ.

Ο 36χρονος επιβάτης που έχασε τη ζωή του στον καταπέλτη του Blue Horizon, χθες Τρίτη, το βράδυ, προσπάθησε να μπει στο πλοίο, όταν ακόμη βρισκόταν στο λιμάνι, αλλά δύο άνδρες το πληρώματος το έσπρωξαν να βγει έξω.

Μάλιστα, οι σκηνές από το βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr, προκαλούν αποτροπιασμό για την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε.

Το πλοίο είναι έτοιμο να αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης.

Ένας άντρας προλαβαίνει και ανεβαίνει στον καταπέλτη του πλοίου που ακόμη δεν έχει ξεκολλήσει από την προβλήτα, την ίδια ώρα που το πλήρωμα του Blue Horizon έχει λύσει κάβους.

Ενώ βρίσκεται πάνω στο πλοίο, δύο άτομα του πληρώματος τον σπρώχνουν έξω και ταυτόχρονα οι διαδικασίες απόπλου συνεχίζονται.

Blue Horizon: Ο 36χρονος επιβάτης απωθείται βίαια

Ο αδικοχαμένος άντρας προσπαθεί να παραμείνει πάνω στον καταπέλτη και να μπει στο πλοίο για να ταξιδέψει για Ηράκλειο, αλλά οι δύο άντρες του πληρώματος τον σπρώχνουν ξανά με βία, για να τον βγάλουν από το πλοίο και καταφέρνουν και τον απωθούν στα όρια του καταπέλτη, του οποίου το μέρος που ακουμπά στον λιμενοβραχίονα είναι αναδιπλούμενο.

Ο άντρας χάνει την ισορροπία του και πέφτει στη θάλασσα, στα απόνερα των κύριων μηχανών του πλοίου, μάχεται με τα κύματα και λίγο αργότερα ανασύρεται νεκρός, ενώ το πλοίο Blue Horizon αποπλέει για τον προορισμό του σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

«Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση» ήταν η ενημέρωση που είχαν οι επιβάτες του παρακείμενου πλοίου Ελυρος, ενώ το «Blue Horizon» έλαβε εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά.

Από το πρώτο βίντεο του protothema ακούγονται οι επιβάτες να υπογραμμίζουν «…Μα για ένα εισιτήριο;», «Έλα ρε π… τον πέταξε από τον καταπέλτη και πέθανε;» και «Τον πήρε μάλλον η προπέλα και βούλιαξε…».

Όπως έγινε γνωστό, συνελήφθησαν ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρεία φέρεται αποφασισμένη να αλλάξει τον κυβερνήτη και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου για να εκτελεστεί το δρομολόγιο προς το Ηράκλειο Κρήτης.

Σε βίντεο που δημοσίευσε επιβάτης, φαίνεται η στάση των μελών του πληρώματος, οι οποίοι δεν κάνουν καμία προσπάθεια να σώσουν τον 36χρονο που παλεύει στη θάλασσα.

Πως σκοτώθηκε ο 36χρονος επιβάτης


Πηγή

Διαβάστε επίσης: