Τζέιμς Μίντλετον: Ο άγνωστος κούκλος αδερφός της Κέιτ ,η θυελλώδης ζωή του και ο σκύλος που του έσωσε τη ζωή

March 29, 2024

Τζέιμς Μίντλετον: Ο άγνωστος κούκλος αδερφός της Κέιτ ,η θυελλώδης ζωή του και ο σκύλος που του έσωσε τη ζωή


Διαφ.

Η Κέιτ Μίντλετον, γνωστή για τον παραμυθένιο γάμο της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, και η αδερφή της Πίπα, που έκλεψε τις εντυπώσεις με το λευκό φόρεμα Alexander McQueen, είναι δύο πρόσωπα που συχνά βρίσκονται στο προσκήνιο. Λιγότερο γνωστός είναι ο αδελφός τους Τζέιμς Μίντλετον, ο οποίος έχει διαμορφώσει τη δική του καριέρα στον επιχειρηματικό κόσμο ως επικεφαλής της Boomf, μιας εταιρείας που παράγει ζαχαρωτά marshmallows.

Τζέιμς Μίντλετον: Ποιος είναι;

Ο Τζέιμς, ο νεότερος από τα αδέλφια Μίντλετον, μεγάλωσε στο Bucklebury του Berkshire και φοίτησε στο Marlborough College. Έγινε γνωστός για τις προσπάθειές του να προστατεύσει την αδερφή του από τα μέσα ενημέρωσης, καθώς αγόραζε και έκρυβε εφημερίδες που την αφορούσαν. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο σχολείο λόγω δυσλεξίας και την απόφασή του να εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο, ξεκίνησε την επιχειρηματική του πορεία δημιουργώντας την Cake Kit Company, η οποία λειτούργησε μέχρι το 2015.

Κατά τη διάρκεια των ετών, ο Τζέιμς βρέθηκε υπό το φως της δημοσιότητας, ιδιαίτερα μετά τον γάμο της αδερφής του, αλλά και λόγω κάποιων εκτός ελέγχου στιγμών της νεότητάς του. Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να κάνει επιστροφή με την εταιρεία Boomf, προσελκύοντας επενδύσεις και προσφέροντας μια μοναδική υπηρεσία προσαρμοσμένων ζαχαρωτών.

Τζέιμς Μίντλετον: «Γνωρίστε την Ελλα: Ο σκύλος που μου έσωσε τη ζωή»

Σύντομα στα ράφια των βιβλιοπωλείων θα βρεθεί η αυτοβιογραφία του Τζέιμς Μίντλετον, ο οποίος είναι γνωστός ως ο αδερφός της Κέιτ Μίντλετον, πριγκίπισσας της Ουαλίας. Το βιβλίο, με τίτλο

«Γνωρίστε την Ελλα: Ο σκύλος που μου έσωσε τη ζωή», προβλέπεται να συγκινήσει βαθιά, καθώς ο Τζέιμς μοιράζεται την πάλη του με την κατάθλιψη και πώς μια σκυλίτσα, η Ελλα, έγινε ο σωτήρας του.

Ο Τζέιμς, έχοντας μια ιδιαίτερα ευαίσθητη φύση, αναλύει στο βιβλίο του την έντονη εμπειρία του με την κατάθλιψη που τον βάραινε για χρόνια. Η Ελλα, ένας κόκερ σπάνιελ που υιοθέτησε σε ηλικία 20 ετών, και τον συντρόφευσε για 15 χρόνια, αποδείχθηκε περισσότερο από ένας απλός φίλος. Μαζί, εξερεύνησαν τα βουνά της Σκωτίας και συμμετείχαν σε βασιλικές εκδηλώσεις, και μέσω της σκυλίτσας γνώρισε και τη σύζυγό του, Αλιζί Θεβενέτ.

Η σχέση του με την Αλιζί κατέληξε σε αρραβώνα τον Σεπτέμβριο του 2019, αλλά ο γάμος τους αναβλήθηκε δύο φορές λόγω της πανδημίας του COVID-19, προτού παντρευτούν τελικά το 2021. Η Ελλα ήταν δίπλα του στις πιο σημαντικές στιγμές, ενώ η ζωή του άλλαξε ριζικά με τη γέννηση του γιου του, Ινιγκο, γεγονός που τον ενέπνευσε να γράψει αυτή την αυτοβιογραφία ως φόρο τιμής στην οικογένειά του.

Τζέιμς Μίντλετον: Τα όσα ανέφερε

«Το να γράψω αυτό το βιβλίο µε βοήθησε να συνέλθω από το βαρύ πένθος µετά τον θάνατο της Ελλα, που ήταν εκεί, στις πιο σηµαντικές στιγµές της ζωής µου – και στη γνωριµία µε τη σύζυγό µου. Ο γιος µας γεννήθηκε αφότου “έφυγε” και έτσι δεν τη γνώρισε. Ωστόσο, γνωρίζει τα πάντα για εκείνη. Ενας ακόµα λόγος που θέλησα να γράψω ήταν για να πω στο παιδί µας πώς γνώρισα τη µητέρα του». Η Ελλα, εξηγεί, ήταν η αιτία που ανέκτησε την ψυχική του ισορροπία. «Ηταν εκείνη που µου έσωσε τη ζωή. Συχνά µας προτρέπουν να εξωτερικεύουµε, να µιλάµε για τα προβλήµατά µας, αλλά από πρώτο χέρι σάς λέω πως είναι τροµερά δύσκολο, εξοντωτικό, όταν δίνεις µάχη µε ασθένειες όπως η κλινική κατάθλιψη. Ο θεράπων ιατρός αρχικά µου είπε να λέω στην Ελλα ό,τι σκέφτοµαι και κάπου εκεί διαπίστωσα πόση δύναµη µου έδινε να το κάνω. Θεωρώ πως ήταν “µεταδοτικό”. Σιγά-σιγά άρχισα να αναπτερώνοµαι, να ανακτώ την ισορροπία µου. Κάνοντας βήµατα ένα-ένα. Σταδιακά και σταθερά. Ελπίζω ότι µε το βιβλίο µου θα βοηθήσω και άλλους να αντιµετωπίσουν θέµατα ψυχικής υγείας όπως εγώ – είτε τα ζητήµατα που αντιµετώπισαν ανήκουν στο παρελθόν (αν και κάτι τέτοιο, εφόσον µία φορά κυλήσεις δεν µπορείς να προβλέψεις µε 100% βεβαιότητα ότι δεν θα σου ξανασυµβεί), είτε βιώνουν κάτι τέτοιο τώρα, είτε το έχουν ζήσει πρόσφατα».

«Ένιωθα χαμένος»

Ανοιχτός και ζεστός, ο Τζέιµς µιλάει για τη «θύελλα» που πέρασε για µερικά χρόνια λόγω της διάγνωσής του µε κλινική κατάθλιψη. Και εστιάζει ξανά στην Ελλα. «∆εν υπήρξε απλώς ένα υπέροχο σκυλί, αλλά η αληθινή παρεούλα µου, εκείνη στην οποία µπορούσα να εµπιστευτώ τα πάντα. Πολύ συχνά ήταν κυριολεκτικά η θεραπεύτριά µου. Η ζωή µου ολόκληρη δεν θα ήταν η ίδια χωρίς εκείνη. Με “επανεκκίνησε”. Η συµβολή της ήταν σαν να πάτησε το κουµπί της επανενεργοποίησής µου, προκειµένου να επικοινωνήσω µε τον “πλανήτη”, µε τους ανθρώπους γύρω µου, ενώ αισθανόµουν χαµένος, ενώ δεν ήξερα από πού να κρατηθώ», αποκαλύπτει συγκλονίζοντας, αναφερόµενος στη «λυτρωτική παρέµβαση αυτού του υπέροχου πλάσµατος», της εκλιπούσας σκυλίτσας του, στη ζωή του.

Ενώ, ανέµελος πια, χαϊδεύει κάποιο από τα τωρινά σκυλάκια ή το προβατάκι του. Οσο για την Κέιτ, έχοντας πια ανακτήσει τις δυνάµεις του και όντας ευτυχισµένος, µπορεί και τη στηρίζει, µπορεί πια και είναι «βράχος» στην περιπέτεια µε την υγεία της. Αν θα είναι και «παρών» στην πρώτη της επίσηµη εµφάνιση µετά το χειρουργείο; «Είναι πιο πιθανό», διατείνονται οι γνώστες της βρετανικής βασιλικής αυλής, «απ’ ό,τι η αδελφή τους, Πίπα, αφού είναι εξαιρετικά δεµένοι. Tο επικρατέστερο σενάριο όµως είναι πως θα τους δούµε όλους µαζί».

Ακολουθούν φωτογραφίες:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: