«Καλό Παράδεισο Σωκράτη»: Κλαίει όλη η χώρα, νεκρός ένας από τους πιο πλούσιους και πετυχημένους Έλληνες

March 30, 2024
Ο Θεός να τον αναπαύσει Σωκράτη: Πέθανε ένας από τους πλουσιότερους και πιο επιτυχημένους Έλληνες, που προκαλεί θλίψη σε όλη τη χώρα.

Καλό Παράδεισο Σωκράτη: Κλαίει όλη η χώρα, νεκρός ένας από τους πιο πλούσιους και πετυχημένους Έλληνες


Διαφ.

Ο Σωκράτης Καλκάνης, πρώην ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου King George, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 80 ετών, στο σπίτι του, στα Καλύβια Αττικής, σκορπώντας θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο.

Όπως αναφέρει το newmoney, σύμφωνα με κοντινούς του ανθρώπους, τα τελευταία χρόνια, αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Ο Σωκράτης Καλκάνης πρωταγωνιστούσε στην κοσμική ζωή της Αθήνας

Ο επιχειρηματίας ήταν γόνος ιστορικής οικογένειας ξενοδόχων, καθώς η μητέρα του Καίτη Καλκάνη, είχε δημιουργήσει το πολυτελές ξενοδοχείο King George, στην πλατεία Συντάγματος. Την διαδέχθηκε στο τιμόνι των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, πρωταγωνιστώντας στην κοσμική ζωή της Αθήνας τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, ενώ το όνομά του συνδέθηκε και με υποθέσεις που έφτασαν στις δικαστικές αίθουσες.

Το King George χτίστηκε αρχικά ως παράρτημα του παλατιού και αργότερα λειτούργησε για ένα διάστημα ως κατοικία του πρωθυπουργού (την περίοδο 1915-16), Στέφανου Σκουλούδη.

Στη συνέχεια κατεδαφίστηκε και στη θέση του χτίστηκε το ξενοδοχείο King George, από την οικογένεια Καλκάνη, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το 1936. Λόγω της στρατηγικής θέσης του στην καρδιά του ιστορικού Κέντρου της Αθήνας, αλλά και της πολυτέλειάς του, φιλοξένησε κατά καιρούς διασημότητες, μεγιστάνες, ηγέτες κρατών κ.α.

Από τον Αριστοτέλη Ωνάση και την Μαρία Κάλλας, μέχρι την Γκρέις Κέλι και τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό, την Μέριλιν Μονρόε, την Μπριζίτ Μπαρντό, τον Φρανκ Σινάτρα, τον Φρανσουά Μιτεράν και πολλούς ακόμη, ενώ αποτέλεσε επίκεντρο της κοσμικής ζωής της Αθήνας, με τα μυθικά πάρτι που έδινε η μητέρα του και στη συνέχεια ο Σωκράτης Καλκάνης να αφήνουν εποχή.

Το 1958 προστέθηκαν οι 3 τελευταίοι όροφοι, αλλά 30 χρόνια αργότερα, το 1988, το ξενοδοχείο έκλεισε λόγω χρεών. Στην πορεία άλλαξε χέρια αρκετές φορές, καθώς πέρασε στην Τράπεζα Κρήτης και μετά στη Eurobank, ενώ άνοιξε ξανά τις πύλες του το 2004, ενώ είχε προηγηθεί ριζική ανακαίνιση.

Το 2013 το King George μισθώθηκε από τον Όμιλο Λάμψα (που διαθέτει και το όμορο ξενοδοχείο Μεγάλης Βρετανία), ο οποίος στη συνέχεια προχώρησε στην εξαγορά του από τη Eurobank, έναντι 43 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, υπό την ιδιοκτησία της Λάμψα Α.Ε., το King George διαθέτει 102 δωμάτια και σουίτες, μια Penthouse Σουίτα με ιδιωτική εξωτερική πισίνα με θέα στην Ακρόπολη και το βραβευμένο εστιατόριο Ελληνικής Κουζίνας Tudor Hall.

Εκτός από το King George, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, έβαλε μπροστά το φιλόδοξο πλάνο για τη δημιουργία ενός μοναδικού πεντάστερου resort στην Αλθέα της Αγίας Μαρίνας. Την περιοχή τη γνώριζε καλά, καθώς τον περισσότερο χρόνο διέμενε στη βίλα της οικογένειας, στο Λαγονήσι.

Επρόκειτο για μεγάλο συγκρότημα 400 δωματίων, σε προνομιακή έκταση 65 στρεμμάτων, που κόβεται από την παραλιακή λεωφόρο.

Το ξενοδοχείο άρχισε να χτίζεται το 1972, αλλά έμεινε στα μπετά, όπως το αντικρίζουν δεκαετίες τώρα όσοι διέρχονται την παραλιακή λεωφόρο προς το Σούνιο. Έγινε έτσι γνωστό ως το ξενοδοχείο-φάντασμα της χούντας.

Χρόνια αργότερα έγιναν αρκετές προσπάθειες αξιοποίησης που, αλλά έπεσαν στο κενό. Το 2016, η Grivalia εξαγόρασε το ακίνητο από τη Eurobank και τελικά πέρυσι τον Οκτώβριο έγινε γνωστό ότι πέρασε στα χέρια του αμερικανικού fund HIG, το οποίο αναπτύσσει έντονη επενδυτική δραστηριότητα στη χώρα μας.

Το όνομα του Σωκράτη Καλκάνη ενεπλάκη σε διάφορες υποθέσεις, από το σκάνδαλο Κοσκωτά και τις φημολογούμενες στενές σχέσεις του με τον Ανδρέα Παπανδρέου και την Δήμητρα Λιάνη, καθώς φέρεται να τους είχε παραχωρήσει κάποιες φορές τη βίλα του Λαγονήσι, πριν ακόμη γίνει γνωστή η δική τους πολύκροτη σχέση, μέχρι αργότερα και σε μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.

Για την εν λόγω εμπλοκή, σημειώνεται ότι ο Σωκράτης Καλκάνης υπήρξε συλλέκτης μοναδικών έργων τέχνης και μάλιστα αρκετά από αυτά στόλιζαν παλαιότερα και τους χώρους του King George, αλλά για κάποια κομμάτια ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας, όπως ένα αγαλματίδιο της Ελληνορωμαϊκής εποχής, που είχε στη βίλα του Λαγονησίου, βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και τελικά, μετά από χρόνια, είχε καταδικαστεί σε μικρή εξαγοράσιμη ποινή.

Πέθανε

width=512

Πέθανε

width=350

Αιμίλιος Χειλάκης: Πολύ large ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μου άφηνε 1 μηνιάτικο πουρμπουάρ όταν δούλευα σερβιτόρος

Αιμίλιος Χειλάκης: Όταν ήμουν σερβιτόρος, ο Ανδρέας Παπανδρέου άφηνε το μηνιάτικο μου σε πουρμπουάρ. Ήταν πολύ large, είπε ο Έλληνας ηθοποιός.

Αιμίλιος Χειλάκης: Όλα όσα ανέφερε

Η αποκάλυψη που έκανε ο Αιμίλιος Χειλάκης για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο ίδιος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Αυτός και ο άλλος. Έτσι, έκανε μια αποκάλυψη για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Αιμίλιος

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, μίλησε και για την εποχή που δούλευε ως σερβιτόρος. Ο ίδιος αποκάλυψε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου άφηνε πουρμπουάρ ολόκληρο μηνιάτικο.

Παράλληλα ανέφερε πως είχε σερβίρει αρκετά σημαντικά πρόσωπα όπως η Μελίνα Μερκούρη η οποία πήγαινε μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου στο μαγαζί.

Α. Χειλάκης: Ακολουθεί σχετικό βίντεο από την τηλεόραση της ΕΡΤ και την εκπομπή Αυτός και ο άλλος


Πηγή

Διαβάστε επίσης: