Μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα: Νεκρή η τραγουδίστρια που ανέδειξε την Ελληνική μουσική, ήταν παντρεμένη με γνωστό ηθοποιό

April 16, 2024

Μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα: Νεκρή η τραγουδίστρια που ανέδειξε την Ελληνική μουσική, ήταν παντρεμένη με γνωστό ηθοποιό


Διαφ.

Η Βάσια Παππά, κατά κόσμον Βάσω Καλαμπόκη – Παπαδοπούλου, άφησε την τελευταία της πνοή, σκορπώντας θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η τραγουδίστρια συνεργάστηκε και ερμήνευσε τραγούδια σημαντικών μουσικοσυνθετών, όπως Απόστολος Καλδάρας, Κώστας Βίρβος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Λοΐζος, Γιώργος Μητσάκης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Ζαμπέτας, Μίμης Πλέσσας, Μίκης Θεοδωράκης και Μάνος Χατζιδάκις.

Ήταν σύζυγος του σκηνοθέτη, ηθοποιού και δασκάλου του θεάτρου, Θόδωρου Κάλβου και μητέρα του σκηνοθέτη, ηθοποιού, ψυχολόγου και ιδρυτή της Αθηναϊκής Σκηνής, Μιχάλη Καλαμπόκη.

Γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά, από Έλληνες Μικρασιάτες γονείς, που αναγκάστηκαν να αφήσουν τους τόπους τους, με καταγωγή από την Πισιδία, την Καππαδοκία και το Ικόνιο της Μικράς Ασίας.

Το ταλέντο της στο τραγούδι ανακάλυψαν σπουδαίοι τραγουδοποιοί και διευθυντές ορχήστρας, όταν η ίδια ήταν ακόμα σε μικρή ηλικία, ενώ υπηρέτησε για πολλά χρόνια και ανάδειξε το ελαφρολαϊκό και έντεχνο τραγούδι καθώς και το νέο κύμα.

Η Βάσια Παππά πραγματοποίησε αρκετές περιοδείες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό (Ευρώπη, Καναδάς, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Βοστόνη και αλλού) και γνωρίστηκε με το Θόδωρο Κάλβο σε περιοδεία, με τον οποίο έζησε στη Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών, επί σειρά ετών, δημιουργώντας οικογένεια.

Συνέχισε τις εμφανίσεις της ως τραγουδίστρια, ενώ μεγάλη ήταν η προσφορά της στην ανάδειξη της Ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό.

Εμφανίστηκε στο θέατρο, αλλά και στη μουσική σκηνή, συνεργαζόμενη με ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες, όπως Νίκος Ρίζος, Κώστας Χατζηχρήστος, Σπεράντζα Βρανά, Αδερφές Καλουτά, Σούλη Σαμπάχ, Τρίο Γκράντε, Αδερφοί Κατσάμπα, Λεωνίδας Δελής, Παύλος Παπαντωνίου, Τάκης Παναγόπουλος, Olympians, Πασχάλης, Χάρρυ Κλυνν, Στράτος Διονυσίου, Μανώλης Αγγελόπουλος, Σταμάτης Κόκοτας, Μάρθα Καραγιάννη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Θόδωρος Κάλβος και πολλοί άλλοι.

Η Βάσια Παππά σκόρπισε θλίψη με τον θάνατό της

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, έζησε στην αγαπημένη της γειτονιά στο Παλαιό Φάληρο, έντονα και χαρούμενα, βοηθώντας και στηρίζοντας, ενώ έφυγε από τη ζωή αθόρυβα, ευτυχισμένη, ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους.

Η κηδεία της έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο, Πέμπτη, στις 12.30 το μεσημέρι, στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου.

Πέθανε η Βάσια Παππά

Πίτσα Παπαδοπούλου: «Το μεσημέρι με άκουσε ο Ζαμπέτας και το βράδυ ήμουν τραγουδίστρια με παπούτσια δανεικά»

Η πολυαγαπημένη λαϊκή τραγουδίστρια, Πίτσα Παπαδοπούλου, ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην εκπομπή «Σάββατο με φίλους» του Χρήστου Φερεντίνου, το βράδυ του Σαββάτου, 23 Μαρτίου. Η καταξιωμένη τραγουδίστρια, με την χαρακτηριστική της φωνή και την μεγάλη ερμηνευτική της ικανότητα, έχει καταφέρει να γίνει αγαπητή στο κοινό και να αφήσει το στίγμα της στην ελληνική λαϊκή μουσική.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, μοιράστηκε μνήμες από την πρώτη φορά που βρέθηκε να ερμηνεύει μπροστά σε κοινό, μια εμπειρία που όπως ανέφερε, σημάδεψε την αρχή της καλλιτεχνικής της πορείας.

Πίτσα Παπαδοπούλου: Τα όσα ανέφερε

Όπως είπε στον τηλεοπτικό αέρα: «Η πρώτη φορά που έπιασα μικρόφωνο. Το μεσημέρι με άκουσε ο Ζαμπέτας και το βράδυ τραγούδησα μαζί του και με τη Βίκυ Μοσχολιού. Το μεσημέρι με άκουσε και το βράδυ ήμουν τραγουδίστρια. Ξαφνικό πολύ. Το πρώτο τραγούδι που είπα ήταν “τα ξένα χέρια είναι μαχαίρια”».

Πέραν αυτού, η συζήτηση ανέδειξε τις σημαντικές συνεργασίες που έχει πραγματοποιήσει με κορυφαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, υπογραμμίζοντας τον πλούτο και την ποικιλομορφία της καριέρας της.

«Είχα τη μεγάλη τύχη να έχω δουλέψει με όλους, με Βοσκόπουλο, με Χιώτη, με Διονυσίου, Μητροπάνο. Αυτοί ήμασταν. Είχα την τύχη και ευχαριστώ τον Θεό γιατί βγήκε σε ένα μαγαζί με τον Ζαμπέτα και τη Μοσχολιού» είπε η Πίτσα Παπαδοπούλου.

Όσο για το βράδυ της πρώτης της εμφάνισης, η τραγουδίστρια θυμήθηκε και κάτι ακόμη. «Με σφίγγανε και τα παπούτσια το πρώτο βράδυ γιατί ήταν δανεικά, αλλά έπρεπε να φορέσω ψηλά» είπε τέλος.

Ακολουθεί το απόσπασμα της εκπομπής:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: