Έπεσε και πήρε αγκαλιά το φέρετρο: H «συντριβή» του Φασουλή στην κηδεία της κολλητής του Άννας Παναγιωτοπούλου

May 9, 2024

Έπεσε και πήρε αγκαλιά το φέρετρο: H «συντριβή» του Φασουλή στην κηδεία της κολλητής του Άννας Παναγιωτοπούλου


Διαφ.

Το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη ηθοποιό Άννα Παναγιωτοπούλου είπαν το πρωί της Πέμπτης 9/5, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι αλλά και απλός κόσμος που την αγάπησε μέσα από τους ρόλους της.

Όλοι τους ξέσπασαν σε χειροκροτήματα την ώρα που το φέρετρο βγήκε από την εκκλησία και μεταφέρθηκε μέσα στο αυτοκίνητο.

Από τους πρώτους που κατέφθασαν στο κοιμητήριο του Ζωγράφου ήταν η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Κάτια Δανδουλάκη και ο Σταμάτης Φασουλής.

«Με την Άννα γεννηθήκαμε μαζί στο θέατρο. Νομίζαμε ότι… σχεδόν δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Έχασα τη μισή μου ζωή στο θέατρο» είχε δηλώσει ο γνωστός σκηνοθέτης πριν λίγες μέρες.

Πάροντες στο τελευταίο αντίο ήταν και οι Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου, Αντώνης Λούβαρος, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Παντελής Καναράκης, Τζόυς Ευείδη και Κωνσταντίνα Χριστοφορίδου.

«Την αγαπώ πάρα πολύ, αποχαιρετάμε σήμερα μία μεγάλη κυρία της ελληνικής σκηνής. Η Άννα ήταν θεατράνθρωπος. Ζούσε, ανέπνεε και λάτρευε το θέατρο», δήλωσε ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας.

«Ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου έφυγε. Είναι μία μεγάλη απώλεια όχι μόνο για εμάς αλλά και για όλους τους Έλληνες», δήλωσε από την πλευρά του ο ηθοποιός Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Οι τηλεοπτικοί της ρόλοι της σε επιτυχημένες σειρές όπως οι «Μαντάμ Σουσού», «Τρεις Χάριτες» και «Ντόλτσε Βίτα» άφησαν εποχή και αξέχαστες, διαχρονικές ατάκες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελισάβετ Οικονόμου στη Super Κατερίνα, ο Σταμάτης Φασουλής επιθυμούσε να μείνει για λίγα λεπτά μόνος με τη σορό της Άννας Παναγιωτοπούλου. Ήταν από τους πρώτους που έμαθαν τον θάνατο της σπουδαίας ηθοποιού και στη συνέχεια ειδοποίησε τον Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος έκανε γνωστή τη δυσάρεστη είδηση.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε πει πριν λίγες μέρες: «Με την Άννα γνωριστήκαμε στη Δραματική Σχολή. Από την πρώτη στιγμή αισθανθήκαμε ότι είμαστε φίλοι πάρα πολλά χρόνια. Βάλαμε κάπως τα πράγματα στη θέση τους στη σχολή του Εθνικού, γιατί μέχρι τότε οι τριτοετείς δεν μιλούσαν στους δευτεροετείς και οι δευτεροετείς στους πρωτοετείς. Εμείς από την τρίτη κιόλας μέρα είχαμε βγει όλοι μαζί να διασκεδάσουμε», περιγράφει αρχικά ο Σταμάτης Φασουλής.

«Στην αρχή είχαμε πολλές συγκρούσεις με την Άννα Παναγιωτοπούλου αλλά και πολλές αγάπες. Ήμασταν φοβεροί είρωνες, σκατόπαιδα, ξερόλες και ξινιόλες ταυτόχρονα. Βγάλαμε τη σχολή με 6.5 γιατί ξέραμε τα πάντα υποτίθεται, μια φορά μας απέβαλαν κιόλας», τονίζει μεταξύ σοβαρού και αστείου στη συνέχεια.

«Με τράβηξαν τα πάντα στην Άννα, ήταν ο άνθρωπος της ζωής μου. Ό,τι έψαχνα το βρήκα σε εκείνη. Είναι η μισή μου ζωή και το μισό μου σώμα. Είναι άνθρωποι που τους κουβαλάς πάντα μέσα σου ό,τι και να συμβαίνει. Δεν υπάρχει έλλειψη από τη στιγμή που ζει μέσα σου», εξομολογήθηκε ο Σταμάτης Φασουλής για την Άννα Παναγιωτοπούλου.

Θρήνος για την Ιφιγένεια Αστεριάδη: Νεκρή στα 57 η γνωστή ηθοποιός, 5 μέρες μετά την Άννα Παναγιωτοπούλου

Η Ιφιγένεια Αστεριάδη άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 57 ετών και τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας.

Ειδικότερα, η ηθοποιός έκανε την τελευταία της εμφάνιση στην παράσταση «ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού», την περίοδο 2021-2024, στο θέατρο Γκλόρια και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα.

Επίσης, η ηθοποιός συμμετείχε στις τηλεοπτικές σειρές «Ανατομία ενός εγκλήματος», «Μια ζωή για την Έλσα», «Εγκλήματα», «Πλάκας μέλαθρον» και «Τμήμα Ηθών», αλλά και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, όπως «Λυσιστράτη», «Συρανό», «Το ημέρωμα της στρίγγλας», «Ματωμένος Γάμος», «Η μεγάλη μέρα μέσα στη νύχτα», «Η μικρή μας πόλη».

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση που έκανε ο σκηνοθέτης, ο Σπύρος Μπιμπίλας αποχαιρέτισε δημόσια την ηθοποιό, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο instagram, δημοσιεύοντας δύο φωτογραφίες.

Μάλιστα, τις φωτογραφίες συνόδευσε με τη λεζάντα: «Αυτό κι αν είναι θλιβερό νέο έφυγε από κοντά μας ένα πανέμορφο γλυκύτατο πλάσμα, μία σημαντικότατη ηθοποιός μία αγαπημένη μας φίλη, μία γλυκιά ύπαρξη που δύσκολα θα ξαναγενενηθεί τέτοια. Η αγαπημένη μας Ιφιγένεια Αστεριάδη με την οποία τόσα πολλά μας έχουν συνδέσει με τις παραστάσεις που παίξαμε μαζί, βασικό στέλεχος της ομάδας “Θέαμα” του Γιάννη Κακλέα που μαζί περασαμε τόσες συγκινήσεις, χαρές και πίκρες. Είμαστε όλοι συγκλονισμενοι από το αναπάντεχο κακό κι ο πόνος μας μεγάλος. Γλυκό μου κοριτσάκι που με άκουγες τόσες φορές να σου λέω τα μυστικά μου. Καλό ταξίδι. Φεύγεις τόσο άκαιρα και άδικα. Η φώτο από την ιστορική παράσταση του ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΥ ” Καπέλο από ψάθα Ιταλίας”».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: