Με λίγες μόνο μέρες ζωής, ο ηλικιωμένος σκύλος υιοθετείται και ξεπερνά κάθε προσδοκία

April 16, 2022

Με λίγες μόνο μέρες ζωής, ο ηλικιωμένος σκύλος υιοθετείται και ξεπερνά κάθε προσδοκία


Διαφ.

Όλα τα σκυλιά αξίζουν να γερνούν με αξιοπρέπεια και χάρη. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά ηλικιωμένα σκυλιά με σημαντικά προβλήματα υγείας που καταλήγουν σε θλιβερά καταφύγια.



Όσοι ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν τείνουν να προτιμούν νεότερους σκύλους, ενώ τα μεγαλύτερα ζώα παραβλέπονται. Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις ένα ηλικιωμένο σκυλί να υποφέρει μόνο του σε ένα καταφύγιο.

Στην περίπτωση του πρωταγωνιστή αυτής της ιστορίας, το τετράποδο είχε χάσει τελείως τις ελπίδες του. Είχε δει πάρα πολλούς ανθρώπους που ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν ένα ζώο να περνούν δίπλα του εδώ και χρόνια. Είχε συμβιβαστεί με τη σκέψη να περάσει τις υπόλοιπες μέρες του σε ένα θορυβώδες, υπερπλήρες καταφύγιο χωρίς ένα να αποκαλεί «σπίτι» του. Όμως μια μέρα, η μοίρα του χαμογέλασε. Μια γυναίκα με το όνομα Έμμα από το Όρεγκον έδειξε ενδιαφέρον για το πρεσβύτερο τετράποδο. Και, ως εκ τούτου, έγιναν οι προετοιμασίες για την απελευθέρωσή του από το καταφύγιο.

Η Έμμα του έδωσε ένα όνομα που του άξιζε και του άξιζε. Αποφάσισε να ονομάσει τον ηλικιωμένο σκύλο Κόμη.

Όταν ο Ερλ έφτασε στο Όρεγκον και συνάντησε τη θετή μητέρα του, μπορούσε να δει ότι η υγεία του ήταν χειρότερη από ό,τι είχε αρχικά σκεφτεί. Η γυναίκα προσπάθησε να τον κάνει να φάει, αλλά το τετράποδο δεν είχε όρεξη. Ειδικά όταν η Έμμα έπρεπε να τον ταΐσει με τη σύριγγα. Αλλά ευτυχώς, ο Ερλ δυνάμωσε και κατάφερε να φάει λίγο ξαπλωμένος.

Τότε η αναπνοή του Ερλ έγινε βαριά και το στομάχι του άρχισε να πρήζεται. Έπρεπε να τον δει ένας κτηνίατρος αμέσως! Εκείνη ήταν η στιγμή που η Έμμα έλαβε τα χειρότερα νέα που περίμενε: ο σκύλος είχε καρδιακή ανεπάρκεια και ήρθε η ώρα να ετοιμαστεί να πει αντίο. Τα επόμενα 24ωρα ήταν κρίσιμα. Ο κτηνίατρος εξήγησε ότι αν επιζούσε τη νύχτα, υπήρχε μια αχτίδα ελπίδας! Και τι πιστεύεις; Κατάφερε να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο!

Το επόμενο πρωί, η Έμμα κατέβηκε να δει τον Ερλ και εκείνος τη χαιρέτησε χαρούμενα κουνώντας την ουρά του ζωηρά. Σε λίγες ώρες ένιωσε πολύ καλύτερα και ήταν έτοιμος να παίξει. Η επιστροφή του ήταν θαυματουργή.

Ο κτηνίατρος σκέφτηκε ότι ο Ερλ είχε πιθανώς έναν μήνα ζωής. Από τότε όμως έχουν περάσει 7 μήνες και ο Ερλ συνεχίζει να είναι δυνατός και να αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες.

Υπάρχουν τόσα πολλά ηλικιωμένα ζώα που χρειάζονται ένα σπίτι. Συχνά αγνοούνται. Μπορείτε να μιλήσετε με φίλους και συγγενείς εάν είναι πρόθυμοι να υιοθετήσουν ένα κατοικίδιο.

Πείτε τους ότι τα μεγαλύτερα ζώα είναι μια υπέροχη προσθήκη στη ζωή κάθε οικογένειας. Πραγματικά της αξίζει να ζήσει τις μέρες της νιώθοντας ότι την αγαπούν και την εκτιμούν.

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: