Κακομεταχειρίζεται Και Χρησιμοποιείται Για Μάχες: Το Ρitbull Συγκινείται Για Το Σκυλόσπιτο Που Λαμβάνεi Ως Δώρο

July 4, 2022

Κακομεταχειρίζεται Και Χρησιμοποιείται Για Μάχες: Το Ρitbull Συγκινείται Για Το Σκυλόσπιτο Που Λαμβάνεi Ως Δώρο


Διαφ.

Σήμερα ο Manchas είναι ένας πολύ φιλικός Pitbull Terrier, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι: όταν ήταν απλά κουτάβι, οι πρώην κηδεμόνες του τον υπέβαλαν σε μια σκληρή εκπαίδευση για να τον προετοιμάσουν για τσακωμούς σκύλων.



Τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του υποβλήθηκε σε κάθε είδους στέρηση, από το φαγητό μέχρι τον ύπνο, προκειμένου να γίνει όλο και πιο επιθετικός. Αυτός ο τρόπος ζωής ήταν τόσο σκληρός που ο φτωχός Manchas είχε αναπτύξει αρκετά προβλήματα υγείας, ειδικά με το δέρμα του.

Ευτυχώς για εκείνον, μια μέρα κατάφερε να απελευθερωθεί από τις αλυσίδες που τον κρατούσαν αιχμάλωτο και να φτάσει στο σπίτι μιας οικογένειας που τον καλωσόρισε και τον θεράπευσε. Πριν από αυτό, ο Manchas δεν είχε μάθει ποτέ τι είναι αγάπη. Όταν η νέα του οικογένεια του αγόρασε ένα άνετο σκυλόσπιτο για να κοιμηθεί, το πίτμπουλ δεν μπορούσε να το πιστέψει τόσο πολύ που άρχισε να κλαίει. Οι κρύες και άσχημες νύχτες είχαν τελειώσει επιτέλους.

Η γυναίκα που υποδέχτηκε τον φτωχό Manchas στο σπίτι, η Αμπιγκάλ Κάστρο , είπε στον Μπάνκο ότι όταν είδε το πιτ μπουλ στον κήπο της σοκαρίστηκε από την κατάστασή του: είχε πολλά τραύματα, του έλειπε σε πολλά σημεία το τρίχωμα του και είχε θλιβερό βλέμμα. Ήξερε ότι έπρεπε να κάνει κάτι γι ‘αυτόν και έτσι τον πήγαν σε κτηνίατρο.

Ο Manchas χρειαζόταν άμεση θεραπεία καθώς ήταν υποσιτισμένος, είχε πολλές λοιμώξεις και εμφάνιζε καρκίνο του δέρματος. Εν τω μεταξύ, η Abigaíl, χωρίς να γνωρίζει ότι ο Manchas είχε μειωθεί με αυτόν τον τρόπο με την εκπαίδευση για μαχόμενους σκύλους, άρχισε να ψάχνει τον κηδεμόνα του στα κοινωνικά μέσα. Μερικοί άνθρωποι, ωστόσο, επεσήμαναν ότι ο Manchas ανήκε σε μερικούς από τους γείτονές τους που το χρησιμοποιούσαν για παράνομες μάχες.

«Επικοινώνησαν μαζί μου άτομα που τον αναγνώρισαν. Μου είπαν ότι ο Manchas ζούσε δεμένος με μια αλυσίδα και ότι οι κηδεμόνες του τον έλυναν μόνο όταν ήταν ώρα να τσακωθεί ».

Οι πρώην κηδεμόνες του, μεταξύ άλλων, έχουν επίσης δείξει ότι δεν έχουν μεγάλο ενδιαφέρον να τον πάρουν πίσω. Και έτσι η Abigaíl αποφάσισε ότι από εκεί και πέρα ​​θα τον φροντίζει, μαζί με την οικογένειά της.

Ο Manchas, από παράνομους αγώνες μέχρι συναισθήματα για το νέο του κρεβάτι

Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να θεραπευτεί ο Manchas από όλα τα προβλήματα υγείας που είχε, συμπεριλαμβανομένης της δυσάρεστης πληγής που προκλήθηκε από την αλυσίδα στην οποία ήταν δεμένος. Τώρα όμως το πιτ μπουλ φαίνεται να τα πάει πολύ καλύτερα και όλα αφορούν τη νέα του οικογένεια.

Αρχικά η Abigail και ο σύζυγός της δεν είχαν σκεφτεί να του αγοράσουν ένα σκυλόσπιτο. Στη συνέχεια, όμως, παρατήρησαν ότι ο Manchas ήταν πολύ ενθουσιασμένος από τα σπιτάκια των άλλων σκύλων. Δεν τα πλησίασε ποτέ, αλλά προφανώς τον ενδιέφερε τι ήταν. Και έτσι η νέα του οικογένεια είναι αποφασισμένη να του αγοράσει αυτό που του ταιριάζει.

Ενώ για πολλά σκυλιά το να έχουν ένα σκυλόσπιτο είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό, για τον Manchas ήταν πρακτικά το μεγαλύτερο δώρο που μπορούσε να λάβει ποτέ. Μόλις η Άμπιγκεϊλ έκανε νόημα ότι μπορούσε να ξαπλώσει μέσα, το πιτ μπουλ άρχισε να κλαίει από συγκίνηση.

«Του είπα ότι το άξιζε γιατί, παρά τα βάσανα που θα μπορούσε να τον κάνει νευρικό και επιθετικό σκύλο, παρέμεινε ένα στοργικό, ευγενικό και ήρεμο σκυλάκι.

Τώρα όλοι τον αγαπούν: παίζει με τα παιδιά της γειτονιάς και κάνει παρέα στους γείτονες το βράδυ. Η μόνη φορά που αφήνει την επιθετικότητά του έξω είναι όταν βλέπει έναν εισβολέα να απειλεί τη νέα του οικογένεια.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: