Γυναίκα μάζεψε 100.000 δολάρια για τον άστεγο που της έδωσε το τελευταίο του χαρτονόμισμα όταν εκείνη είχε μείνει από βενζίνη

January 2, 2023

Γυναίκα μάζεψε 100.000 δολάρια για τον άστεγο που της έδωσε το τελευταίο του χαρτονόμισμα όταν εκείνη είχε μείνει από βενζίνη


Διαφ.

Γυναίκα μάζεψε 100.000 δολάρια για τον άστεγο που της έδωσε το τελευταίο του χαρτονόμισμα όταν εκείνη είχε μείνει από βενζίνη

  

Πριν απο μερικά χρόνια…

Μια γυναίκα από το Νιου Τζέρσεϋ που έλαβε βοήθεια από έναν άστεγο τον περασμένο μήνα, αφού έμεινε από καύσιμα σε μια περιοχή της Φιλαδέλφειας, μάζεψε πάνω από 110.000 δολάρια για τον ανιδιοτελή καλό Σαμαρείτη.

Η 27χρονη Kate McClure, ξεκίνησε την καμπάνια στο GoFundMe όταν έμεινε με το αυτοκίνητό της και ο Johnny Bobbitt Jr. την πλησίασε για να την βοηθήσει με τα τελευταία του 20 δολάρια.

Μιλώντας στο Philadelphia Inquirer, η McClure είπε ότι δεν ήξερε τι να κάνει όταν έμεινε σε έναν ερημικό αυτοκινητόδρομο λίγο πριν τα μεσάνυχτα. “Η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά,” είπε η 27χρονη.

Τηλεφώνησε στον φίλο της, τον 38χρονο Mark D’Amico, και του ζήτησε να έρθει και να την πάρει. Τότε εμφανίστηκε ο Bobbitt Jr. από το πουθενά και πλησίασε το αυτοκίνητό της.

“Δέκα λεπτά αργότερα,” είπε ο D’Amico, “μου τηλεφώνησε και είπε ότι ο άντρας της πήγε καύσιμα.”

Ο Bobbitt Jr. ανησύχησε για την ασφάλειά της και της είπε να κλειδώσει τις πόρτες και να παραμείνει στο αυτοκίνητό της, ενώ εκείνος πήγε να φέρει τα καύσιμα.

Η McClure, η οποία εργάζεται για το Τμήμα Μεταφορών του Νιου Τζέρσεϋ, δήλωσε ότι δεν είχε χρήματα για να του τα επιστρέψει εκείνη τη νύχτα.

“Συνεχίσαμε την πορεία μας,” είπε ο D’Amico.

Αλλά τις επόμενες ημέρες το ζευγάρι επέστρεψε στο δρόμο αρκετές φορές για να δώσει στον άστεγο μερικά χρήματα, ρούχα και φαγητό.

Επίσης, τον γνώρισαν περισσότερο και μίλησαν για τη δύσκολη κατάσταση του.

Μετά από μερικές επισκέψεις, ξεκίνησε τη συγκέντρωση χρημάτων για να μπορέσει ο 34χρονος Bobbitt να βρει ένα σπίτι και να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή.

“Θέλω να κάνω περισσότερα για αυτόν τον ανιδιοτελή άνθρωπο, ο οποίος βγήκε από το δρόμο του για να με βοηθήσει εκείνη τη μέρα,” έγραψε στη σελίδα της η McClure.

Μετά από πολλές δωρεές η McClure είπε ότι μάζεψε περισσότερα από 10.000 δολάρια για τον Bobbitt.

Τα μετρητά θα πάνε στην ενοικίαση ενός διαμερίσματος για τον Bobbitt και σε βασικές του ανάγκες όπως φαγητό, ρούχα, κινητό τηλέφωνο και έξοδα μετακίνησης.

Από τις συνομιλίες που είχε μαζί του, η McClure έμαθε ότι ο Bobbitt Jr είναι χρόνια άστεγος, σύμφωνα με το Philadelphia Inquirer.

Ο 37χρονος άντρας έχει καταγωγή από το Raleigh της Βόρειας Καρολίνας και υπηρέτησε στο ναυτικό ως τεχνικός πυρομαχικών.

“Μαζεύω χρήματα για τον Johnny. Με τα χρήματα, θα ήθελα να του πληρώσω τα ενοίκια ενός διαμερίσματος, να του πάρω ένα όχημα και να του καλύψω τα έξοδα για 4-6 μήνες.”

“Θέλει πολύ να βρει δουλειά και πιστεύω ότι αν τα καταφέρει, η ζωή του θα μπορέσει να γίνει και πάλι κανονική.”

“Ας ελπίσουμε ότι με τη βοήθειά σας θα μπορέσει να τα καταφέρει.”

“Παρακαλώ βοηθήστε αυτόν τον άνθρωπο να μπει σε ένα σπίτι. Κάνει πολύ κρύο στη Φιλαδέλφεια, και δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα είναι εκεί έξω όλο το χειμώνα.”

“Η οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.”

“Ο Johnny έχει σκεφτεί τη ζωή του,” είπε ο D’Amico.

“Χρειάζεται μόνο μια ώθηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολο είναι. Εκεί που μένει δεν έχει ούτε ένα σπίτι, δεν έχει τίποτα και ζει κάτω από μια γέφυρα.”

Ο Bobbitt είπε στο ζευγάρι ότι θέλει να ζήσει στο Robbinsville του New Jersey και να δουλέψει εκεί.

“Δεν θέλει να βρίσκεται πλέον στους δρόμους. Θέλει να είναι λειτουργικό μέλος της κοινωνίας.”

“Ξέρει πού βρίσκεται και ξέρει τι πρέπει να κάνει για να βγει απ’ όλο αυτό το σκοτάδι,” είπε ο D’Amico.

“Είναι σχεδόν αδύνατο να τα καταφέρει μόνος του αφού δεν έχει τίποτα και κανέναν να τον στηρίξει. Εάν μπορούμε να συγκεντρώσουμε αρκετά χρήματα για να τον βάλουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς για μερικούς μήνες, όπου δεν θα χρειάζεται να ανησυχεί για το πού θα κοιμηθεί και τι θα φάει, τότε μπορεί να βρει δουλειά και να συνεχίσει μόνος του τη ζωή του.”


Πηγή

Διαβάστε επίσης: