«Υποκλινόμαστε στον 6χρονο και τους γονείς του»: Θρήνος για το μικρό Θωμά, συγκλονίζει η ανακοίνωση της ΜΕΘ Παίδων

January 6, 2023

«Υποκλινόμαστε στον 6χρονο και τους γονείς του»: Θρήνος για το μικρό Θωμά, συγκλονίζει η ανακοίνωση της ΜΕΘ Παίδων


Διαφ.

Η μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο 6χρονος, μετά την ανακοπή καρδιάς και την θεραπευτική υποθερμία του εγκεφάλου, δεν κατάφερε να κερδηθεί.Παρά τη γενναία μάχη που έδωσε τόσες μέρες ο μικρός από τα Γρεβενά, δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
Όπως ενημέρωσε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας κ. Καρβέλης έχει επέλθει εγκεφαλικός θάνατος του 6χρονου παιδιού και με τη συναίνεση των γονέων δρομολογείται η δωρεά οργάνων ενώ έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο.

“Υποκλινόμαστε στους γονείς του παιδιού και στον μικρό Θωμά από τα Γρεβενά που θα δώσει ζωή σε άλλα παιδιά που χαροπαλεύουν σε κάποια εντατική…”  δήλωσε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπενθυμίζεται ότι χθες σε μια ύστατη προσπάθεια να σωθεί ο 6χρονος, έγινε θεραπευτική υποθερμία του εγκεφάλου, προκειμένου να προστατευθεί από εγκεφαλικό οίδημα και είχε ξεκινήσει η διαδικασία γονιαδιακού ελέγχου, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να βρεθεί αν υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο που προκάλεσε την αιφνίδια ανακοπή.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: