Απίστευτη και υπέροχη μαύρη λεοπάρδαλη

January 8, 2023

Απίστευτη και υπέροχη μαύρη λεοπάρδαλη


Διαφ.

Απίστευτη και υπέροχη μαύρη λεοπάρδαλη .. (Εικόνες & Βίντεο)



Η μαύρη λεοπάρδαλη, επίσης γνωστή ως Panthera pardus, είναι ένα σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογένειας felidae.

Όπως και τα τρία άλλα είδη του γένους Panthera, το λιοντάρι, η τίγρη και ο ιαγουάρος, χαρακτηρίζονται από μια τροποποίηση του υβριδικού οστού που τους επιτρέπει να βρυχηθούν. Είναι επίσης γνωστό ως καφέ πάνθηρας και, όταν έχει εντελώς σκοτεινή γούνα, ως μαύρο πάνθηρα (μελανικό).

View this post on Instagram

A post shared by Abhishek Pagnis (@abhishek.pagnis)

Ένας τουρίστας που πήγε σε πάρκο σαφάρι στο Tadoba Reserve της Ινδίας. ήταν ο τυχερός αυτής της απίστευτης και υπέροχης συνάντησης.

View this post on Instagram

A post shared by Abhishek Pagnis (@abhishek.pagnis)

Ο Abhishek Pangis, 23 ετών, που περπατούσε με τους γονείς του, κατάφερε να φωτογραφίσει μια μαύρη λεοπάρδαλη. Οι εικόνες που τραβήχτηκε έγιναν γρήγορα viral, καθώς είναι ένα “άπιαστο” ζώο και συνήθως δεν εμφανίζεται στους ανθρώπους.

Όταν η ευκαιρία παρουσιάστηκε , κατάφερε να επικεντρωθεί σε αυτή και να τραβήξει αυτές τις εντυπωσιακές εικόνες. Τον είδα να πίνει νερό από μια λίμνη, να σηματοδοτεί την περιοχή του και να πιάνει μαϊμούδες , είπε ξαναζώντας τη συναισθηματική σκηνή.

Ήταν τον Ιούνιο, στην κορυφή του καλοκαιριού, όταν οι θερμοκρασίες φτάνουν σε ακραίες θερμοκρασίες μεταξύ 40 και 45 βαθμών και οι μεγάλες γάτες βγαίνουν αναζητώντας νερό. Σε ένα σημείο ακόμη και το ζώο, που ήταν περίπου τεσσάρων ετών, πέρασε δίπλα από το τζιπ μας. Ήταν κάπως σουρεαλιστικό , εξήγησε.

Στην αρχή υπήρχαν 10 και 15 τζιπ, αλλά ένα προς ένα έφυγαν. Όταν μείνανε μόνο τρία τζιπ, είδαμε τη μαύρη λεοπάρδαλη. Κανένας από τους άλλους ανθρώπους δεν είχε κάμερα και γι ‘αυτό ήμουν ο μόνος που κατάφερα να την φωτογραφήσω , κατέληξε.

Σύμφωνα με την κόκκινη λίστα απειλούμενων ειδών του IUCN, η μαύρη λεοπάρδαλη ή ο πάνθηρας απέχει ένα βήμα μακριά από το να θεωρηθεί είδος απειλούμενο. Λίγα δείγματα κατοικούν στις ζούγκλες της Ινδονησίας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ήταν μια υπέροχη και απίστευτη συνάντηση!

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: