Επέζησε από τα Τέμπη, μπήκε στο My Style Rocks: Η 1η εμφάνιση της Ευδοκίας Τσαγκλή και η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ

March 10, 2023

Επέζησε από τα Τέμπη, μπήκε στο My Style Rocks: Η 1η εμφάνιση της Ευδοκίας Τσαγκλή και η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ


Διαφ.

Μετά τη νοσηλεία της από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, η Ευδοκία Τσαγκλή τυγχάνει να είναι η νέα παίκτρια του My Style Rocks.



Η νεαρή που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο Big Brother, ταξίδευε στο τρίτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας IC62 μαζί με φίλους της και ήταν από τους τυχερούς που κατάφεραν να αποδράσουν μέσα από μια συμπαγή μάζα σιδερικών με τις φλόγες να «γδέρνουν» τα σώματά τους μετά τη μοιραία σύγκρουση.

«Νιώθω πολύ μικρή για να μιλήσω», λέει η Ευδοκία Τσαγκλή

«Ήμουν στο τρίτο, αλλά δεύτερο επιβατικό βαγόνι. Τι να σας πω, πώς είμαι… Δεν έχει να κάνει με μένα. Νιώθω πολύ μικρή για να μιλήσω για ό,τι έχω πάθει σωματικά μπροστά σε αυτό το τεράστιο ψυχικό κάταγμα που έχουμε πάθει όλοι μαζί. Είναι μια ολόκληρη χώρα που θρηνεί μια μαζική απώλεια ψυχών. Είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας την πίστη μου. Αυτή η ενέργεια δεν καταστρέφεται και αυτές οι ψυχές είναι ακόμη εκεί, παρόλο που δεν είναι μαζί μας.

Είμαι εδώ γιατί πιστεύω ότι η αλλαγή μπορεί να γίνει και δεν θα ζήσουμε άλλες αντίστοιχες καταστάσεις. Οι γιατροί με συμβουλεύουν να μη θυμάμαι τις στιγμές που έζησα στο τρένο. Δεν θέλω να τρομάξω τον κόσμο, ούτε να φέρω αυτόν τον πανικό. Ευχαριστώ και ευγνωμονώ όποια είναι αυτή η δύναμη – όπως και αν τη λέει ο καθένας – που είμαι ακόμη εδώ. Να υποκλιθώ μπροστά σε όλους τους τραυματίες και σωματικά και ψυχικά. Τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια στους ανθρώπους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα. Ο πόνος είναι για όλους μας, ακόμη και αν δεν υπήρχε κάποια προσωπική γνωριμία σε αυτό το τραγικό γεγονός», εξομολογήθηκε η Ευδοκία Τσαγκλή στο Instagram.

«Είναι θαύμα που είμαι ακόμα εδώ»

«Σε πολλές κουλτούρες λένε ότι η ζωή είναι ένα τρένο, εμείς συνδέουμε πλέον το τρένο με τον θάνατο. Τα δικά μου κατάγματα είναι πολύ μικρά και ντρέπομαι να μιλήσω για αυτό μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση. Είναι θαύμα που είμαι ακόμη εδώ. Έδωσα όλη μου τη δύναμη για να βγω από τα φλεγόμενα σίδερα. Λίγο πριν το ατύχημα γελούσαμε με τα υπόλοιπα παιδιά, δεν ξέραμε τι έρχεται», κατέληξε η Ευδοκία Τσαγκλή, η οποία εμφανίστηκε σήμερα 9/3 στο My Style Rocks, σε γυρίσματα που είχαν πραγματοποιηθεί πριν από το δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι δηλώσεις της μέσα από το νοσοκομείο

Ευδοκία Τσαγκλή

Στο τρένο που ταξίδευε επί δέκα λεπτά προς τον θάνατο, τίποτα δεν προμήνυε όσα φρικτά θα επακολουθούσαν. «Ήμουν στο βαγόνι τρία, μέσα στο οποίο ήταν και μια άλλη κοπέλα μαζί με την γάτα της. Την πηγαίναμε βόλτα πάνω, κάτω και παίζαμε μαζί της. Γελάγαμε. Πού να φανταστούμε τι θα γινόταν μερικά λεπτά μετά», είπε στο protothema.gr.

Την στιγμή της σύγκρουσης, η Ευδοκία Τσαγκλή, είχε προλάβει να καθίσει στην καμπίνα της. Όσοι ήταν στο διάδρομο εκσφενδονίστηκαν και είτε έχασαν τη ζωή τους είτε τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά. «Είχα μόλις προλάβει να καθίσω. Νιώθω το βαγόνι να γυρνάει και εγώ να χτυπάω δυνατά το μέτωπό μου και τη μύτη μου σε σκληρή επιφάνεια. Ενστικτωδώς γίνομαι “μπάλα” για να προστατέψω το σώμα μου».

Παντού ακούγονται ουρλιαχτά, φωνές και ελάχιστοι είναι εκείνοι που καταφέρνουν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους. «Πιάνει αμέσως φωτιά και νιώθω τις φλόγες πάνω μου. Καίγονται τα μαλλιά μου», συνέχισε να περιγράφει η Ευδοκία Τσαγκλή.

Η λέξη πανικός είναι πολύ μικρή για να περιγράψει το τι συνέβη στο βαγόνι 3 αμέσως μετά τη σύγκρουση. Το μόνο σίγουρο, λέει η Ευδοκία Τσαγκλή, είναι ότι λειτούργησε το ένστικτο της επιβίωσης. «Ψάχναμε να βρούμε τρόπο να εγκαταλείψουμε το βαγόνι. Ξαφνικά βρίσκουμε μια διέξοδο μέσα από τα συντρίμμια και τότε συνειδητοποιούμε ότι η απόσταση που μας χωρίζει από το έδαφος ήταν ίση με δυο ορόφους πολυκατοικίας. Τι είχε συμβεί; Ένα άλλο βαγόνι βρισκόταν κάτω από το δικό μας».

Μέσα στον πανικό τους, κάποιοι επιβάτες άρχισαν να πηδούν στο κενό μην υπολογίζοντας την απόσταση. «Πήδαγαν και μετά δεν ακούγαμε φωνές. Δεν ξέρω τι απέγιναν αυτοί οι άνθρωποι. Επέζησαν; Τραυματίστηκαν και έχασαν τις αισθήσεις τους; Ειλικρινά δεν ξέρω».

Τότε η νεαρή γυναίκα ήρθε σε δίλημμα: «Έπρεπε να αποφασίσω αν θα καώ ή αν θα σπάσω τα κόκαλά μου πέφτοντας κι εγώ στο κενό, για να σωθώ», είπε χαρακτηριστικά.

«Επιλέγω να πηδήξω προσπαθώντας ωστόσο να μειώσω το ύψος. Γαντζώθηκα κυριολεκτικά από τις εξωτερικές επιφάνειες του βαγονιού, όσο μπορούσα τουλάχιστον να κρατηθώ και μετά πέταξα το μπουφάν μου κάτω, ώστε να πέσω πάνω του, μήπως και μειώσω το ρίσκο της πτώσης. Δυστυχώς όμως έπεσα πάνω σε μια πέτρα και έτσι έσπασα τη λεκάνη μου».

Όσοι κατάφεραν να την ακολουθήσουν, τραυματίστηκαν κι αυτοί. Από την αδρεναλίνη όμως, που οδηγεί σε άμεση σωματική αντίδραση, δεν αισθάνονταν πόνο. «Σηκωθήκαμε κι αρχίσαμε να τρέχουμε χωρίς να ξέρουμε πού πηγαίνουμε. Απλά τρέχαμε και δίναμε κουράγιο ο ένας στον άλλον, ευχαριστώντας τον Θεό που είμαστε ζωντανοί», κατέληξε η Ευδοκία Τσαγκλή.

Η συμμετοχή στο My Style Rocks

Το τηλεοπτικό κοινό γνώρισε την Ευδοκία Τσαγκλή μέσα από τη συμμετοχή της στο Big Brother, ωστόσο, η ίδια είχε προγραμματίσει φέτος να συμμετάσχει στο My Style Rocks. Τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει όταν η Ευδοκία ανέβηκε στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη.

Η ίδια σώθηκε, αλλά φέρει τραύματα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Τα επεισόδια στα οποία συμμετέχει πρόκειται να προβληθούν τις επόμενες μέρες, με τον ΣΚΑΪ να βγάζει σχετική ανακοίνωση ενημερώνοντας το κοινό.

Η ανακοίνωση του My Style Rocks

Ένας νέος κύκλος εμφανίσεων ξεκινάει σήμερα για τις διαγωνιζόμενες του My Style Rocks με μία νέα είσοδο. Η Κατερίνα Καραβάτου υποδέχεται στο πλατό την Ευδοκία Τσαγκλή η οποία μπαίνει στο διαγωνισμό έχοντας ως μεγάλο ατού τη θετική της διάθεση!

Ο Δημήτρης Σκουλός, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου και ο Στέλιος Κουδουνάρης εκπλήσσονται και απορούν όταν βλέπουν τις διαγωνιζόμενες να ανταλλάσσουν υψηλές βαθμολογίες! Υπάρχει κάποια νέα… συνεννόηση που έχουν κάνει μεταξύ τους τα κορίτσια;

Με περιπαικτική διάθεση η Ρέινα εμφανίζεται ντυμένη στα κίτρινα για να φέρει λεμόνια στις «ξινές συμπαίκτριές της» ενώ η Νικόλ έχει ως concept να βγάλει τους κριτές για καφέ γιατί την έχουν «τρελάνει στον άσσο»!

Στις συζητήσεις επανέρχεται το θέμα της βαθμολογίας που δίνουν οι διαγωνιζόμενες στην Όλγα με την Emilia και την Βασιλική να παίρνουν θέση απέναντί της.






Η παρουσίαση της ίδιας στο My Style Rocks

«Είμαι η Ευδοκία Τσαγκλή, είμαι 31 ετών και κατοικώ στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Έχω σπουδάσει Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πάντειο, εργάζομαι στον χώρο της επικοινωνίας, κυρίως στην ηλεκτρονική σκηνή και ασχολούμαι με events και media. Από μικρή θυμάμαι ότι μου άρεσε να ντύνομαι έτσι, κάθε φορά που έφευγε η μαμά μου από το σπίτι έπαιρνα τα ρούχα της», ακούγεται να λέει, μεταξύ άλλων, στο βίντεο, μέσα από το οποίο λέει μερικά πράγματα για τον εαυτό της, όπως κάθε καινούργια παίκτρια στο My Style Rocks.

Στην πρώτη της εμφάνιση, επέλεξε να φορέσει γούνα σε απόχρωση φουξ με ασορτί καπέλο ενώ κρατά στα χέρια της ροζ μπαλόνια. Tο concept που σκέφτηκε, ήταν εμφάνιση σε φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στα βουνά της Ιταλίας.

Η πρώτη αντιπαράθεση μάλιστα, δεν άργησε να έρθει με την Emilia, η οποία τη βαθμολόγησε με 1 στα 5.






Σημείωση

Το My Style Rocks είναι ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα το οποίο προβάλλεται μαγνητοσκοπημένο. Τα γυρίσματα του έβδομου κύκλου των εμφανίσεων των διαγωνιζόμενων πραγματοποιήθηκαν στις 20 και 21 Φεβρουαρίου πριν από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στο οποίο τραυματίστηκε η Ευδοκία Τσαγκλή. Η Ευδοκία αναρρώνει έχοντας κοντά τους δικούς της ανθρώπους και από την πορεία της υγείας της θα εξαρτηθεί αν θα επιστρέψει στα γυρίσματα του προγράμματος. Της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση!


Πηγή

Διαβάστε επίσης: