Περήφανος για τη καταγωγή του: Ας γνωρίσουμε τον Βίκτωρ Βερνίκος που απέτυχε με την Ελλάδα στη Eurovision

May 12, 2023

Περήφανος για τη καταγωγή του: Ας γνωρίσουμε τον Βίκτωρ Βερνίκος που απέτυχε με την Ελλάδα στη Eurovision


Διαφ.

Διπλή καταγωγή έχει ο Βίκτωρ Βερνίκος, ο 16χρονος που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.



Ο Βίκτωρ Βερνίκος Γιούργκενσεν εκπροώπησε την Ελλάδα στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου με το τραγούδι “What They Say”, όμως δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο «εισητήριο» για τον τελικό.






Βίκτωρ Βερνίκος: Η καταγωγή του

Ο Βίκτωρ Βερνίκος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου 2006. Ο πατέρας του, Λαρς Γιουλ Γιούργκενσεν, έχει καταγωγή από τη Δανία, ενώ η μητέρα του είναι από την Ελλάδα.

Βίκτωρ Βερνίκος

Άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 4 ετών, μαθήματα φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ από το 2021 επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

Το 2021 ο Βίκτωρ Βερνίκος κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι, στο οποίο έγραψε μουσική, στίχους, αλλά έκανε και την παραγωγή μόνος του. Αυτό τον καιρό κάνει μαθήματα φωνητικής και performance με τη Νίνα Λοτσάρη. Ο 16χρονος αποτελεί τον νεότερο σε ηλικία καλλιτέχνη που έστειλε η Ελλάδα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ο ίδιος ήταν από τους πρώτους καλλιτέχνες που ανακοινώθηκε ότι κατέθεσε πρόταση στην ΕΡΤ. Στις 30 Ιανουαρίου, ο Βερνίκος ανακοινώθηκε μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ1 ως ο εκπρόσωπος της Ελλάδας για το 2023, που διεξήχθη στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου με το τραγούδι “What They Say”.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: