Κλαίει όλη η χώρα: Νεκρός αστυνομικός στον Πειραιά, κατέρρευσε ξαφνικά το κτίριο και τους καταπλάκωσε

April 16, 2024

Κλαίει όλη η χώρα: Νεκρός αστυνομικός στον Πειραιά, κατέρρευσε ξαφνικά το κτίριο και τους καταπλάκωσε


Διαφ.

Ένας 31χρονος αστυνομικός είναι νεκρός από την κατάρρευση κτηρίου στον Πειραιά, σήμερα, Τρίτη, το πρωί, την ώρα που εκτελούνταν εργασίες ανακαίνισης.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού του 31χρονου αστυνομικού

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο άτυχος άνδρας υπηρετούσε ως ειδικός φρουρός στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ εργαζόταν και στο συγκεκριμένο έργο, καθώς εκτελούσε χρέη οδηγού και σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εγκλωβιστεί σε φορτηγό από τα μπάζα που έπεσαν από την κατάρρευση.

Οι αστυνομικοί του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, που έχουν αναλάβει την προανάκριση, προσήγαγαν τον εργολάβο και πέντε από τους εργάτες, που βρίσκονταν στο κτήριο επί της οδού Νεωρίων στο Πασαλιμάνι και στο οποίο εκτελούνταν εργασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά στο κτήριο βρίσκονταν εννέα εργάτες, την ώρα της κατάρρευσης, με τους τρεις από αυτούς να τραυματίζονται ελαφρά από τα μπάζα που προκάλεσε η κατάρρευση.

Στο σημείο μετέβησαν 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και διασωστικός σκύλος.

Δύο αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από το τμήμα του κτηρίου που κατέρρευσε, ενώ εκτελούνταν σε αυτό εργασίες, για τις οποίες ο δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε στην εκπομπή “Super Κατερίνα” ότι «είναι ιδιωτικό κτήριο, ιδιωτικό έργο, είναι τραγικό, έχει πέσει σαν να ήταν χάρτινο» και συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα στα συντρίμμια, καθώς έχουν ανασυρθεί όλοι.

Μεροκάματο στην οικοδομή έκανε ο νεκρός 31χρονος αστυνομικός

Επίσης, ο Γιάννης Μώραλης επεσήμανε “πλήρη εικόνα δεν έχουμε, έχουμε σίγουρα έναν νεκρό. Έχουμε τρεις τραυματίες, ήταν εννέα εργαζόμενοι. Όλοι μας λυπούμαστε. Ο νεκρός είναι ένας αστυνομικός που είχε έρθει για μεροκάματο στην οικοδομή”.

Νεκρός 31χρονος αστυνομικός

Οδύνη στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού: Όλοι λύγισαν με τα λόγια της μάνας – «Βαστάω εγώ, είμαι η μάνα του Λύγγε»

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, συγγενείς, συνάδελφοι, και φίλοι συγκεντρώθηκαν για να πουν το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Λυγγερίδη, τον αστυνομικό που έχασε τη ζωή του μετά από βαρύτατο τραυματισμό από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη.

Το φέρετρο με τη σορό του άτυχου αστυνομικού μεταφέρθηκε στον ναό το μεσημέρι, από τους συναδέλφους του από την ΥΑΤ, ενώ η τελετή περιλάμβανε πολύ έντονα συναισθήματα από τους παρευρισκομένους.

Πολλοί αυτοί που έδωσαν το παρών στο τελευταίο αντίο:

Το «παρών» στο τελευταίο αντίο στον αστυνομικό, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, η Δώρα Αυγέρη από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, όπως:

ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, βουλευτές κ.ά.

Ο παππούς του Γιώργου Λυγγερίδη:

Μαζί με τη σορό του Γιώργου Λυγγερίδη στην εκκλησία έφτασαν οι γονείς του και η αδερφή του ενώ από τους πρώτους που είχαν φτάσει στο ναό ήταν ο παππούς του αστυνομικού ο οποίος κρατούσε ένα λευκό λουλούδι.

Εκτός από το τιμητικό άγημα της ΕΛΑΣ, έξω από τον ιερό ναό βρέθηκε και άγημα της Υπηρεσίας Αποκτάστασης Τάξης, μονάδα στην οποία υπηρετούσε ο αστυνομικός Λυγγερίδης όταν δέχθηκε την φονική επίθεση των χούλιγκαν στου Ρέντη με συναδέλφους του να αναλαμβάνουν να μεταφέρουν τη σορό στην εκκλησία για την εξόδιο ακολουθία.

Μετά την εξόδιο ακολουθία η σορός του Γιώργου Λυγγερίδη θα μεταφερθεί με πομπή στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη όπου θα γίνει η ταφή του άτυχου αστυνομικού.

Όπως έχει ανακοινωθεί η πομπή θα κινηθεί επί των οδών εξωτερικά του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Κατσιμίδη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Εθνικής Οδού Θεσσαλονικης – ν. Μουδανιων, Μαρίνου Αντύπα, επ. οδου Χαριλάου – θέρμης και εξωτερικά των κοιμητηρίων στη Θέρμη.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός των συναδέλφων του στο νεκροτομείο:

Το πρωί της Παρασκευής ο καθηγητής Γιώργος Λυράκος που εργάζεται ως ψυχολόγος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου ο 31χρονος αστυνομικός έδωσε την τελευταία μάχη της ζωής του αποκάλυψε τον συγκλονιστικό αποχαιρετισμό των συναδέλφων του στο νεκροτομείο, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του.

Όπως είπε στο ΟΡΕΝ ο κ. Λυράκος «όλα τα παιδιά μπήκαν στο νεκροτομείο, ένας-ένας τον αγκάλιασαν και στη συνέχεια έκαναν έναν κύκλο και έψαλαν τον εθνικό ύμνο. Για εμάς ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή, ήταν ένα θρήνος, ένα “ζήτω” στη ζωή και ένα “αθάνατος” για το παλληκάρι».

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αδελφοσύνη και φιλία. Είδα τον πόνο, την θλίψη και ήταν συγκλονιστικός ειδικά ο αποχαιρετισμός τους. Όταν ένας άνθρωπος φεύγει με τέτοιες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο, ειδικά για τους γονείς, γιατί έφυγε με τρόπο που δεν ορίζει η φύση» πρόσθεσε ο κ. Λυράκης.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: