“Κλείδωσε” ο καιρός για το Πάσχα: «Ξαφνιάστηκαν» οι μετεωρολόγοι, δυστυχώς έρχεται αυτό που κανείς δεν ήθελε

April 16, 2024

“Κλείδωσε” ο καιρός για το Πάσχα: «Ξαφνιάστηκαν» οι μετεωρολόγοι, δυστυχώς έρχεται αυτό που κανείς δεν ήθελε


Διαφ.

Το Πάσχα αναμένεται να είναι αποπνικτική η ατμόσφαιρα, εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης, όπως προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Μπορεί για τους μετεωρολόγους να είναι ακόμα νωρίς να πασχαλινές προβλέψεις, ωστόσο, οι πολίτες που θα ψήσουν στην ύπαιθρο ή θα ταξιδέψουν, αναζητούν στοιχεία για τον καιρό, τόσο τη Μεγάλη Εβδομάδα, όσο και ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα.

Οι πρώτες προβλέψεις πάντως έχουν γίνει και με κάθε επιφυλακτικότητα η ΕΜΥ, αλλά και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφέρονται στον καιρό, τις τελευταίες ημέρες του Απριλίου και τγις πρώτες του Μαΐου.

Όπως υπογραμμίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης “οι μέρες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα χαρακτηρίζονται από έντονο κύμα αφρικανικής σκόνης”.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, το κύμα αυτό θα μετατοπιστεί από την Ιταλία και την κεντρική Μεσόγειο προς τη χώρας μας, προκαλώντας έντονο επεισόδιο και δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Ωστόσο, καθώς πλησιάζουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα, αναμένονται χαμηλά βαρομετρικά που θα καταφτάσουν από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Άστατος ο καιρός το Πάσχα

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, λαμβάνοντας υπόψη τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα θα είναι άστατος, με βροχοπτώσεις, ενώ ο υδράργυρος θα πέσει σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες από 19 – 23 βαθμούς Κελσίου. Η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας θα αλλάξει και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για κίνηση ψυχρών αέριων μαζών από την κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας και αυτό θα δημιουργήσει ένα άστατο σκηνικό.

Τα Μερομήνια μίλησαν: Καιρός έκπληξη για Μεγάλη Εβδομάδα και Κυριακή του Πάσχα!

Τα μερομήνια έδειξαν τον καιρό που θα επικρατήσει το Πάσχα, αλλά και τους υπόλοιπους τρεις μήνες του καλοκαιριού.

Τα μερομήνια μίλησαν για το Πάσχα

Μάιος 2024

Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή κάθοδος στη συνέχεια και στις 17-26 Μαΐου υψηλές θερμοκρασίες, με πιθανότητα για οριακό καύσωνα, κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα αναμένεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Ιούνιος 2024

Φυσιολογικές θερμοκρασίες αρχικά και κακοκαιρία στα μισά του μήνα, στις 13-19, σε όλη τη χώρα και σταδιακή άνοδος προς το τέλος, χωρίς φαινόμενα.

Ιούλιος 2024

Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών. Σε επίπεδα καύσωνα, στις 19-25 του μήνα.

Αύγουστος 2024

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά και στις 11-21 ισχυρός καύσωνας.

Στις 22-26 αναμένεται ισχυρή κακοκαιρία, με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Τέλος του μήνα, προβλέπεται βελτιωμένος καιρός και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: