Τους… έσβησε όλους ο Πετρετζίκης: Έφτιαξε σε χρόνο ρεκόρ τα πιο γρήγορα πασχαλινά κουλουράκια με υλικά από το σπίτι

April 22, 2024

Τους… έσβησε όλους ο Πετρετζίκης: Έφτιαξε σε χρόνο ρεκόρ τα πιο γρήγορα πασχαλινά κουλουράκια με υλικά από το σπίτι


Διαφ.

Η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει και η προετοιμασία για το Πάσχα έχει ήδη ξεκινήσει. Μια από τις πιο αγαπημένες παραδόσεις είναι το ψήσιμο των Πασχαλινών κουλουράκιων. Ο Άκης Πετρετζίκης προσφέρει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε νόστιμα κουλουράκια που θα απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Πασχαλινά Κουλουράκια αλά Άκη Πετρετζίκη:

Υλικά

  • 300 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 50 γρ. γάλα πλήρες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • γαρίφαλα ολόκληρα
  • 1 κρόκο, αραιωμένο σε 2 κ.σ. νερό

Ακολουθεί η συνταγή:

Άκης Πετρετζίκης: Εύκολη και τραγανή πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι, έτοιμη σε λίγα λεπτά

Πατσαβουρόπιτα: Επιθυμείτε να φτιάξετε μία εύκολη συνταγή, η οποία να είναι πεντανόστιμη και να σας θυμίζει τη γιαγιά σας; Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε πατσαβουρόπιτα. Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δύσκολη (σ.σ. φυσικά θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά της οδηγίες) και είναι μία πίτα, η οποία μπορεί να σας δώσει λύσεις, καθώς μπορείτε να την προσφέρετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Αναλυτικότερα:

Υλικά συνταγής:

– 400 γραμμάρια φέτα – 200 γραμμάρια mix τυριών – 2 αβγά – Πιπέρι – Μισή κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο – 300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό – 450 γραμμάρια φύλλο κρούστας για πίτες – 150 γραμμάρια ελαιόλαδο

Πατσαβουρόπιτα: Εκτέλεση συνταγής:

– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. – Σπάμε τη φέτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το mix τυριών, τα αυγά, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. – Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας. – Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ. – Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε στο ταψί. – – – Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί η βάση του ταψιού. – Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα όλη τη γέμιση. – Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε πάνω από τη γέμιση. – Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί όλη η γέμιση. – Απλώνουμε όλο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 60 λεπτά. – Αφήνουμε να κρυώσει 20-30 λεπτά και σερβίρουμε.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: