Η οικογένεια υιοθετεί τον ετοιμοθάνατο σκύλο για να του δείξει αγάπη και θαλπωρή

April 18, 2022

Η οικογένεια υιοθετεί τον ετοιμοθάνατο σκύλο για να του δείξει αγάπη και θαλπωρή


Διαφ.

Ο Άσερ δεν είχε πολύ χρόνο για να ζήσει και αυτό το ήξεραν όλοι. Αλλά μια γενναιόδωρη οικογένεια έκανε αποστολή τους να κάνουν τον φτωχό σκύλο όσο πιο ευτυχισμένο γίνεται κατά τις τελευταίες μέρες του στη Γη.



Το προσωπικό των υπηρεσιών ελέγχου των ζώων βρήκαν τον Asher , ο οποίος είναι 14 ετών, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση τους, σε μία περιοχή στην κομητεία της Orange , Καλιφόρνια. Ο σκύλος ήταν μόνος, δυσκολευόταν να κινηθεί και ήταν καλυμμένος με τα περιττώματα του, οπότε δεν μπορούσε παρά να ξαπλώνει και να είναι ακίνητος.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μετέφεραν τον Asher σε ένα τοπικό καταφύγιο ζώων όπου τον φρόντισαν. Η ομάδα του καταφυγίου περίμενε την οικογένειά του να εμφανιστεί και να τον διεκδικήσει, αλλά κανείς δεν ήρθε για αυτόν.

Το επόμενο βήμα ήταν να τον προσφέρουν για υιοθεσία , αν και η ομάδα του καταφυγίου πίστευε ότι το ζώο πέθαινε και η υιοθεσία δεν ήταν ούτε καλή επιλογή για αυτόν, ούτε κάτι ρεαλιστικό.

Ωστόσο, όταν η κυρία Smisek άκουσε για τον Asher , θέλησε αμέσως να βοηθήσει. Αν και της έμειναν μόνο λίγες μέρες ζωής, ένιωσε ότι το ζώο άξιζε την ευκαιρία να βιώσει την οικογενειακή ζωή.

Όταν ο Άσερ έφτασε στο σπίτι του Σμίσεκ , εκείνη και ο σύζυγός της τον φρόντισαν και του έκαναν μπάνιο.

« Μερικές φορές λέω στον εαυτό μου ότι η υγιεινή των ζώων, κάνει περισσότερο καλό από οτιδήποτε », λέει. « Αλλά ξέρω επίσης ότι είναι ωραίο να είσαι καθαρός και να έχεις βοήθεια να σηκωθείς . ”

Ο Άσερ δεν συμμεριζόταν τη γνώμη του.

« Στην αρχή ήταν απογοητευμένος », λέει ο διασώστης του. « Ένιωθε πολύ μπερδεμένος όταν τον πλύναμε και ήθελε να μας το ξεκαθαρίσει. Δεν ένιωθε πόνο αλλά δεν το είχε συνηθίσει . ”

Φοβούμενη μήπως δαγκώσει, η κυρία Smisek έχει βάλει προσωρινά ένα ρύγχος στον Asher ενώ τον έκανε μπάνιο. Αλλά αυτή και ο σύζυγός της ανησυχούσαν περισσότερο για την κατάστασή του, που ονομαζόταν Παραμορφωμένη Σπονδύλωση.

« Ενώ του κάναμε το μπάνιο του, ο σύζυγός μου, ο Άντι, μου ψιθύρισε ότι η ευθανασία δεν ήταν κακό και ότι φαινόταν ότι ήταν πολύ άσχημα », έγραψε στο Facebook. «Ο Άντι δεν είχε άδικο και τον κοίταξα με μάτια που έλεγαν ότι θα τον φροντίζαμε όσο ήταν εκεί και έπρεπε να συνεχίσει να με βοηθάει» . ”

Παρά τις αμφιβολίες, ο Άσερ άρχισε τελικά να νιώθει καλά, κάτι που έκανε τη Σμίσεκ πιο σίγουρη ότι είχε κάνει τη σωστή επιλογή.

« Νιώθει όλο και πιο άνετα στην μπανιέρα και ήμασταν σε θέση να αφαιρέσουμε το ρύγχος και άρχισε να με γλείφει», δήλωσε η Smisek .

Στη συνέχεια τύλιξε τον τετράποδο σε μια καθαρή πετσέτα, του έδωσε ένα ωραίο γεύμα και τον άφησε να ξεκουραστεί στο κρεβάτι του.

Ο Άσερ μάλιστα απολάμβανε τον καλό καιρό έξω.

« Περπατάει αργά, αλλά περπατάει. Σήμερα το πρωί έκανε μια βόλτα στον κήπο και μετά γύρισε σπίτι. Ξέρει πού είναι το κρεβάτι του, και μόλις το δει πηγαίνει κατευθείαν εκεί . ”

Αν και ο Άσερ μπορεί να φάει μόνος του, η Σμίσεκ τον ταΐζει με το χέρι της.

« Μπορεί να φάει μόνος του, αλλά δεν ξέρει πώς να πάει στο μπολ του και να φάει το φαγητό από εκεί, οπότε τον ταΐζουμε. Του αρέσει ».

« Αισθάνεται πολύ άνετα μαζί μας τώρα. Μπορούμε να τον πλησιάσουμε και να τον βοηθήσουμε να σηκωθεί γιατί συνεχίζει να χρειάζεται βοήθεια με αυτό . ”

Ο Άσερ λατρεύει να εκφράζει στοργή στην κυρία Σμίσεκ , τον σύζυγό της και τα άλλα σκυλιά του σπιτιού.

« Οι δυσκολίες του στην αναπνοή μειώνονται μέρα με τη μέρα και του αρέσει να είναι μέλος της οικογένειας. Μοιράζει φιλιά σε όποιον και όποιον σκύλο τον πλησιάσει. Έχει δύσκαμπτο λαιμό και έτσι δεν μπορεί να προσανατολιστεί γι’ αυτό, αλλά μόλις το πρόσωπο κάποιου βρίσκεται κοντά του σπεύδει αμέσως να τον φιλήσει. ”

Η Smisek περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος του Asher για να μάθει τι φάρμακο θα του δώσει, αν και αυτό μόνο θα τον ανακουφίσει χωρίς να τον θεραπεύσει και θα τον αποτρέψει από τον σχεδόν θάνατο. Αλλά η Smisek πιστεύει ότι αξίζει τον κόπο.

« Μερικοί άνθρωποι, κοιτώντας τον, θα αναρωτηθούν πόσο χαρούμενος μπορεί να είναι αυτός ο σκύλος ενώ είναι τόσο άρρωστος », είπε. Είναι καθαρός, τρώει καλά και απολαμβάνει τη ζωή. Μάθαμε πόσο σημαντικό είναι να βγάλουμε αυτά τα μικρά τετράποδα από τα καταφύγια, ακόμα κι αν είναι μόνο για μια νύχτα. ”


Πηγή

Διαβάστε επίσης: