Σώος μετά από 15 ώρες στη θάλασσα επιβάτης που έπεσε από κρουαζιερόπλοιο – «Θαύμα των Ευχαριστιών»

November 26, 2022

Σώος μετά από 15 ώρες στη θάλασσα επιβάτης που έπεσε από κρουαζιερόπλοιο – «Θαύμα των Ευχαριστιών»


Διαφ.

Ο 28χρονος εντοπίστηκε από την κάμερα της ακτοφυλακής χωρίς σωσίβιο, 30 χλμ ανοιχτά της Λουιζιάνα

 



Ένας επιβάτης που δηλώθηκε αγνοούμενος σε κρουαζιερόπλοιο που έπλεε στον Κόλπο του Μεξικού, διασώθηκε μετά από πάνω από 15 ώρες στη θάλασσα, ανακοίνωσε η αμερικανική Ακτοφυλακή.

Ο 28χρονος βρισκόταν σε μπαρ του Carnival Valor μαζί με την αδερφή του το βράδυ της Τετάρτης, έφυγε για την τουαλέτα, και δεν επέστρεψε ποτέ.

Αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες εντοπισμού του, με τις ομάδες έρευνας και διάσωσης να σαρώνουν τη θαλάσσια περιοχή.

Τελικά, ο νεαρός εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, περίπου 30 ανοιχτά της Λουιζιάνα. Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική Ακτοφυλακή, ο ίδιος φαίνεται χωρίς σωσίβιο να κάνει σήμα στους ανθρώπους του λιμενικού.

Footage from the rescue of the cruise ship passenger last night. Can also be downloaded here: https://t.co/xk0pBnVr1E pic.twitter.com/GK1IXCKlgx— USCG Heartland (@USCGHeartland) November 25, 2022. Ανασύρθηκε από το νερό και αυτή τη στιγμή φέρεται να νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Παραμένει ασαφές το πώς κατέληξε στο νερό από το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο κατευθυνόταν στο Κοτουέλ του Μεξικού.

Ο Σεθ Γκρος, υποπλοίαρχος της αμερικανικής Ακτοφυλακής, δήλωσε πως ο άνδρας έμεινε στο νερό για πάνω από 15 ώρες «απολύτως το μεγαλύτερο διάστημα που έχω ακούσει ποτέ, και ένα από αυτά τα θαύματα των Ευχαριστιών».

Όπως είπε στο CNN, στα 17 χρόνια της καριέρας του δεν έχει δει κάτι παρόμοιο και η ευτυχής έκβαση «δείχνει πως η θέληση για ζωή είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεται υπ’όψιν σε κάθε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης».

Με πληροφορίες από BBC

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: