Ο Thor, ο θαλάσσιος ίππος, ανέκτησε δυνάμεις και συνεχίζει το ταξίδι του

January 2, 2023

Ο Thor, ο θαλάσσιος ίππος, ανέκτησε δυνάμεις και συνεχίζει το ταξίδι του


Διαφ.

Συνεχίζει την περιοδεία του στην Αγγλία

 Ο περιπλανώμενος θαλάσσιος ίππος, που ενθουσίασε χιλιάδες ανθρώπους στο Σκάρμπορο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, συνέχισε την περιοδεία του στην Αγγλία.

Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στην πόλη Μπλιθ το μεσημέρι της Δευτέρας, αφού ο θαλάσσιος ίππος εντοπίστηκε σε μια ξύλινη πλωτή γέφυρα στον ιστιοπλοϊκό όμιλο.

Πιστεύεται ότι είναι ο Thor, που είχε αναχωρήσει από το Σκάρμπορο μετά την υποδοχή του νέου έτους. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης είχε αποφασίσει, μάλιστα, να ακυρώσει τη ρίψη πυροτεχνημάτων στην αλλαγή της χρονιάς, ώστε να μην τρομάξει.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι κάνει σύντομες στάσεις για να ανακτήσει δυνάμεις και να συνεχίσει το ταξίδι του προς τον βορρά. Ο Chris Cook, του φιλανθρωπικού οργανισμού British Divers Marine Life Rescue (BDMLR), δήλωσε ότι το πλάσμα χρειαζόταν «χρόνο για να ξεκουραστεί και να ανακάμψει πριν συνεχίσει το ταξίδι του».

Η νέα θέαση του θηλαστικού, συμπίπτει με δημοσιοποίηση έκθεσης για την παρουσία του στο Γιορκσάιρ τον Δεκέμβριο, όταν και το είχαν δει χιλιάδες άτομα, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβαινε – επρόκειτο για την πρώτη εμφάνιση θαλάσσιου ίππου στην περιοχή.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν το κοινό να κρατά την απόστασή του από τον θαλάσσιο ίππο καθώς ο συνωστισμός μπορεί να του προκαλέσει σύγχυση.

 

Με πληροφορίες από Guardian

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: