Οι απαγορευμένες σχέσεις στις φυλακές της Βρετανίας: Υπάλληλοι διατηρούσαν σχέση με ανήλικους

January 3, 2023
Οι τρεις γυναίκες που εργάζονταν στο σωφρονιστικό ίδρυμα φυλακίστηκαν μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις, ότι διατηρούσαν σχέση με κρατούμενους.

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία στην Βρετανία, μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τρεις γυναίκες που εργάζονταν στην μεγαλύτερη φυλακή της χώρας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι γυναίκες διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις με κρατούμενους.


Διαφ.

Οι μυστικές σχέσεις έλαβαν χώρα στην φυλακή HMP Berwyn αξίας 250 εκατομμυρίων λιρών, η οποία βρίσκεται στην Βόρεια Ουαλία. Στην συγκεκριμένη φυλακή φιλοξενούνται ανήλικοι άνδρες.

Τα τελευταία τρια χρόνια έχουν παρατηρηθεί αυτά τα περιστατικά, με αποτέλεσμα το προσωπικό της φυλακής να προσπαθεί να αντιμετωπίσει την διαφθορά που παρατηρείται. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου για την υπόθεση στην οποία εμπλέκονταν μια υπάλληλος και ένας κρατούμενος. Η εργαζόμενη φέρεται να έδινε λαθραία αντικείμενα στον κρατούμενο.

Ο δικαστής της υπόθεσης Niclas Parry, δήλωσε σε πρακτορείο ειδήσεων: «Εκφράζω την έκπληξη μου για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της φυλακής έκαναν αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις».

Η έρευνα στο υπνοδωμάτιο ενός από τους κρατούμενους αποκάλυψε στιγμιότυπα του ζευγαριού να φιλιούνται και να αγκαλιάζονται, καθώς και φωτογραφίες από κινητά τηλέφωνα που τραβήχτηκαν στο κελί του. Στην Jennifer Gavan επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους στο δικαστήριο Mold Crown Court το 2019.

Η συναδέλφισσα Emily Watson, φυλακίστηκε για ένα χρόνο για την εκτέλεση σεξουαλικής πράξης στο κελί κρατούμενου. Η Watson περνούσε τόσο πολύ χρόνο με τον John McGee στη φυλακή που το προσωπικό σύντομα άρχισε να υποψιάζεται και ξεκίνησε έρευνα.

Το προσωπικό των φυλακών ελέγχεται κάθε δέκα χρόνια και η υπηρεσία εφαρμόζει πιλοτικά ελέγχους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει επίσης εισαχθεί ενισχυμένη ασφάλεια των πυλών για την αντιμετώπιση του προσωπικού που μπορεί να προσπαθήσει να περάσει λαθραία παράνομα αντικείμενα πίσω από τα κάγκελα.

Ο εκπρόσωπος της Σωφρονιστικής Υπηρεσίας δήλωσε: «Η συντριπτική πλειονότητα του προσωπικού της Σωφρονιστικής Υπηρεσίας είναι εργατικό και αφοσιωμένο και δεν θα διστάσουμε να τιμωρήσουμε όσους παραβιάζουν τους κανόνες».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: