Κλαίει η Παναγία στα Γρεβενά: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος Θωμάς που ήταν σε «ψύξη» εγκεφάλου, δωρίζουν τα όργανα

January 6, 2023

Κλαίει η Παναγία στα Γρεβενά: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος Θωμάς που ήταν σε «ψύξη» εγκεφάλου, δωρίζουν τα όργανα


Διαφ.

Τραγική εξέλιξη στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, καθώς ο 6χρονος που υπέστη ανακοπή καρδιάς κρίθηκε εγκαφαλικά νεκρός.Σύμφωνα με πληροφορίες, το 6χρονο αγόρι κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρό, με τις πληροφορίες του Tempo24.News να αναφέρουν ότι παρά τον πόνο τους οι γονείς του πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.

Η τραγική ιστορία ξεκίνησε το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου όταν ο μικρός Θωμάς υπέστη ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στα Γρεβενά.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο Γρεβενών όπου οι γιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του και έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε ΜΕΘ. Αν και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, δεν βρέθηκε και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου.
 

Μεγάλες χαρές για την Σοφία Καρβέλα μετά από 7 χρόνια: Ανέβασε φωτογραφία με το μωρό κι όλοι της εύχονται

Το επόμενο βήμα των γιατρών εκεί ήταν να προχωρήσουν σε μια διαδικασία «ψύξης» του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής, ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή.

Παρά, όμως, τις προσπάθειες των γιατρών ο 6χρονος Θωμάς δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Αυτό που μένει είναι τα αποτελέσματα από τον γονιδιακό έλεγχο στον οποίο προχώρησαν οι γιατροί προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της ανακοπής του 6χρονου.

Εξώφυλλο άρθρου: φωτογραφία αρχείου


Πηγή

Διαβάστε επίσης: