Δακρυσμένη και με σκυμμένο κεφάλι στη δίκη η Πισπιρίγκου, έψαχνε με το βλέμμα τον Μάνο – 1ος μάρτυρας ο Δασκαλάκης

January 8, 2023

Δακρυσμένη και με σκυμμένο κεφάλι στη δίκη η Πισπιρίγκου, έψαχνε με το βλέμμα τον Μάνο – 1ος μάρτυρας ο Δασκαλάκης


Διαφ.

Ήταν μονίμως δακρυσμένη, δεν μίλησε καθόλου

Για την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 διεκόπη η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία την ίδια ημέρα απολογείται στην ανακρίτρια για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της.Συγκεκριμένα, η πρόεδρος είπε ότι η δίκη θα ξεκινήσει την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, καθώς στις 9 το πρωί της ίδιας μέρας η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί σε απολογία από την 35η ανακρίτρια για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της Μαλένας και Ίριδας.

 

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, αντέδρασε λέγοντας ότι είναι αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί η απολογία. «Μόνο το υπόμνημα είναι 120 σελίδες» ανέφερε στην πρόεδρο, η οποία απάντησε πως, εάν υπάρξει πρόβλημα, το δικαστήριο θα ξαναδιακόψει.

Η κατηγορούμενη έδωσε στο δικαστήριο τα στοιχεία της ταυτότητας της ενώ παρέμεινε όρθια καθ’όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης του κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα, την οποία άκουγε δακρυσμένη, χωρίς να μιλήσει.

Η σημερινή διαδικασία κύλησε με τη συγκρότηση του δικαστηρίου και την κλήρωση των ενόρκων. Τρεις γυναίκες είναι οι τακτικοί δικαστές και γυναίκα εισαγγελέας, ενώ από την κληρωτίδα βγήκαν τα ονόματα τεσσάρων ενόρκων.

Κληρώθηκαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες ένορκοι, οι οποίοι μαζί με την πρόεδρο και τις δύο συνέδρους θα κρίνουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Παράλληλα, κληρώθηκαν και δύο αναπληρωματικοί ένορκοι λόγω της προβλεπόμενης μεγάλης διάρκειας της δίκης.

Η κατηγορούμενη άκουσε δακρυσμένη και χωρίς να μιλήσει το «κατηγορώ» που διατύπωσε η εισαγγελέας της έδρας.

Οι μάρτυρες

Στη συνέχεια, εκφωνήθηκαν τα ονόματα πενήντα δύο μαρτύρων, αρκετοί εκ των οποίων απουσίαζαν. Η πλευρά της υπεράσπισης έχει προαναγγείλει ότι θα προτείνει 20 μάρτυρες υπεράσπισης, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και πολλοί ιατροδικαστές.

Πρώτος μάρτυρας θα είναι ο εν διαστάσει σύζυγος της 34χρονης Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος βρίσκεται απέναντί της στα έδρανα της υποστήριξης της κατηγορίας ως βιολογικός πατέρας, όπως χαρακτηριστικά είπαν οι δικηγόροι του.

Το παρών στο δικαστήριο έδωσε και ο Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος θα είναι και ο πρώτος μάρτυρας που θα δούμε να καταθέτει.

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες που βλέπουμε τον πατέρα των τριών αδικοχαμένων παιδιών να εμφανίζεται δημόσια, ενώ είναι και η πρώτη φορά μετά την προφυλάκιση της εν διαστάσει συζύγου του που ο ένας στέκεται απέναντι στον άλλον.

Αναζητούσε τον Δασκαλάκη η Πισπιρίγκου

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο εδώλιο στις 9:40 από πάνοπλους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας μεταγωγών.

Πριν καθίσει στη θέση της κατηγορούμενης κοίταξε προς τα έδρανα του ακροατηρίου αναζητώντας με το βλέμμα της τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος είχε προσέλθει από νωρίς στο δικαστήριο και κάθισε στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου.

 

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν η μητέρα της ,η αδερφή της και ο πατριός της κατηγορουμένης.

Με την εκφώνηση της υπόθεσης και πριν από την κλήρωση των ενόρκων και την εκφώνηση των μαρτύρων, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου έθεσε ζήτημα αναβολής επικαλούμενος επαγγελματικά κωλύματα και λόγους υγείας.

 

«Βρίσκομαι στη δύσκολη θέση για προσωπικούς λόγους και υγείας και εργασίας να ζητήσω αναβολή. Έχω παραδώσει από την Πέμπτη δικόγραφο με δίκες στις οποίες μετέχω με 18μηνα και άλλα ζητήματα, όπως παραγραφές.

Σήμερα έχω δίκη στο ΜΟΕ και στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στο ΜΟΔ. Αύριο έχω δίκη στη Σύρο, την Τετάρτη απολογείται η κα κατηγορουμένη για την άλλη υπόθεση κ.α. Τριάντα πέντε μικτά ορκωτά έχω μέχρι τον Απρίλιο. Έχω όμως και ζητήματα υγείας με θεραπείες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχει θέμα 18μηνου, ούτε θα προβάλουμε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Παράλληλα, βαίνει προς ολοκλήρωση η ανάκριση για τα άλλα δύο παιδιά. Υπάρχει ο κίνδυνος να διεξάγεται αυτή η δίκη και να εκκινήσει άλλη δίκη ή να συγκροτηθεί άλλο μικτό ορκωτό και να υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις. Ζητώ να αναβληθεί η υπόθεση σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Πηγή: enimerotiko

Διαβάστε επίσης: