Σεισμός στην Τουρκία: Συνέλαβαν εργολάβο που προσπάθησε να διαφύγει με καταμαράν (βίντεο)

February 15, 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Συνέλαβαν εργολάβο που προσπάθησε να διαφύγει με καταμαράν (βίντεο)


Διαφ.

Σε βάρος του εργολάβου Μεσούτ Μπασκίρ είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για κτήρια που κατέρρευσαν στην επαρχία Καχραμάνμαρας

Σε ένα πογκρόμ κατά των εργολάβων που κατασκεύασαν κτήρια που κατέρρευσαν μετά τον σεισμό στην Τουρκία έχουν προχωρήσει οι τουρκικές αρχές με τους καταζητούμενους να επιστρατεύουν κάθε μέσο προκειμένου να διαφύγουν.



Για παράδειγμα ο εργολάβος Μεσούτ Μπασκίρ σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για κτήρια που κατέρρευσαν στην επαρχία Καχραμάνμαρας προσπάθησε να διαφύγει από την Τουρκία δια θαλάσσης.

Οι κινήσεις του, όμως, έγιναν αντιληπτές από την τουρκική ακτοφυλακή άνδρες της οποίας ανέλαβαν δράση και εντόπισαν το καταμαράν που χρησιμοποίησε ως μέσο διαφυγής ο Τούρκος εργολάβος.

Το καταμαράν εντοπίστηκε, σύμφωνα με το Anadolu, κατά τη διάρκεια ελέγχων στις ακτές της Μαρμαρίδας, του Εκιντσίκ και της περιοχής Νταλιάν.

Συγκεκριμένα το καταμαράν εντοπίστηκε δυτικά της περιοχής Αλαμπουρούν με τους άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής να το ακινητοποιούν και να εκτελούν το ένταλμα σύλληψης για «πρόκληση θανάτων ή τραυματισμών από αμέλεια».

Εργολάβος – «θύμα»

Μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγεται ο εργολάβος, Ομέρ Τζιχάν, ο οποίος είχε κατασκευάσει ένα κτίριο στο Χατάι, με συνέπεια να τον καταγγείλουν οι συγγενείς όσων έχασαν τη ζωή τους στα διαμερίσματά του. Μάλιστα, αφού εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του, η αστυνομία ανακάλυψε ότι ο Τζιχάν μετέβη στην παραλιακή πόλη Μαναβγκάτ με την οικογένειά του και διέμενε σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων ως θύμα του σεισμού, όπως επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι 26 ακόμη ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στην επαρχία Μαλάτια, που επλήγη επίσης από τον σεισμό.

Επιπρόσθετα, προσπάθειες καταβάλλονται από τις τουρκικές Αρχές για τη σύλληψη ακόμη 14 εργολάβων, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα κράτησης, ενώ οι εισαγγελείς που προΐστανται των ερευνών, λαμβάνουν δείγματα σιδήρου και σκυροδέματος από τα συντρίμμια. Ήδη, στα Άδανα συνελήφθησαν 16 άτομα, ενώ οι εισαγγελικές Αρχές στις 10 πληγείσες επαρχίες εστιάζουν στον εντοπισμό των εργολάβων, των μηχανικών, των βιβλίων και των ελεγκτών των κατεστραμμένων κτηρίων, ο αριθμός υπερβαίνει τις 64.000.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: