«Δεν έχω πια μήτρα, ήρθε ο καρκίνος και τα απάντησε όλα»: Κατάθεση ψυχής από την Δώρα Χρυσικού

February 26, 2023

«Δεν έχω πια μήτρα, ήρθε ο καρκίνος και τα απάντησε όλα»: Κατάθεση ψυχής από την Δώρα Χρυσικού


Διαφ.

Η Δώρα Χρυσικού μίλησε στην εφημερίδα «Αυγή» για τη μάχη της με τον καρκίνο και την απόφασή της να μην αποκτήσει παιδί.Η ηθοποιός  Δώρα Χρυσικού αποκάλυψε στον δημοσιογράφο Χρήστο Τζίφα τα πάντα για την περιπέτειά της

Σε απασχόλησε η μητρότητα πολύ;

“Θεωρούσα πως είναι ταμπού να μην θέλεις παιδί. Εγώ, που τσαλαπατούσα τα ταμπού, είχα μπει σε μια διαδικασία να παντρευτώ, να γίνω μάνα. Ήρθε ο καρκίνος και τα απάντησε όλα. Βρήκα τον καρκίνο κάνοντας εξωσωματική για ένα παιδί που τελικά μάλλον δεν ήθελα. Έφυγε ένα βάρος τρομερό από πάνω μου.

Δεν έχω πια μήτρα κι ωοθήκες και συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα ποτέ να κάνω παιδί. Αν ήθελα, και τώρα θα μπορούσα να έχω υιοθετήσει. Είναι τεράστια στιγμή ελευθερίας. Είμαι χαρούμενη και το δικαιούμαι. Σέβομαι πολύ τις γυναίκες που με βρίσκουν και μου λένε «θέλω ένα παιδί». Και για αυτό λέω σε όλες ότι μπορούν. Υπάρχουν τρόποι” λέει η Δώρα Χρυσικού.

Τι θες να φωνάξεις από όλο αυτό;

“Ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα. Ακόμα και μια γυναίκα που δεν έχει μαλλιά, φρύδια, μήτρα κι ωοθήκες μπορεί να είναι ποθητή κι έχει δικαίωμα στον έρωτα, να δώσει και να πάρει αγάπη και να έχει ένα παιδί ή και όχι. Οι ασθένειες σε βάζουν σε μια διαδικασία να βρεις εναλλακτικές. Σε βγάζουν από την μικροαστίλα.

Πας με τον γκασμά κι ανοίγεις εσύ τον δρόμο. Ήμουνα χωρίς φρύδια, μαλλιά και πάλι αισθανόμουν ότι είμαι ποθητή από τον σύντροφό μου κι ότι ακόμα μπορούσα να βγω και να με φλερτάρουν. Πήγα κι έκανα μπάνιο με την τομή, δεν έβαλα ολόσωμο μαγιό επίτηδες και χωρίς μαλλιά, χωρίς να αλλάξω την εικόνα μου κι ήταν μεγάλη ανάσα αυτό το πράγμα για εμένα. Κυκλοφορούσα κανονικά με το μαντηλάκι μου γιατί δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να μπω στην γυάλα. Δεν είχα κάνει κάτι κακό για να μπω στην γυάλα. Αυτό θέλω να φωνάξω: «Μην αφήσετε κανέναν κερατά να σας βάλει στην γυάλα».”


Πηγή

Διαβάστε επίσης: